• Haberler
  • Genel
  • Burcu Büyükbezgin, İzmir yolcusu – Kocatepe Gazetesi

Burcu Büyükbezgin, İzmir yolcusu – Kocatepe Gazetesi

19-20 Temmuz tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası'nın hazırlıklarına devam eden Afyonkarahisarlı Milli Atlet Burcu Büyükbezgin, çalışmalarını eşi ve antrenörü Süleyman Büyükbezgin ile sürdürüyor 19-20 Temmuz tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası'na katılacak Afyonkarahisarlı Milli Atlet Burcu Büyükbezgin, hazırlıklarını sürdürüyor.Burcu Büyükbezgi'nin yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi veren Atletizm Antrenörü ve Burcu'nun eşi [&hellip]

Burcu Büyükbezgin, İzmir yolcusu

19-20 Temmuz tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’nın hazırlıklarına devam eden Afyonkarahisarlı Milli Atlet Burcu Büyükbezgin, çalışmalarını eşi ve antrenörü Süleyman Büyükbezgin ile sürdürüyor

19-20 Temmuz tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’na katılacak Afyonkarahisarlı Milli Atlet Burcu Büyükbezgin, hazırlıklarını sürdürüyor.
Burcu Büyükbezgi’nin yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi veren Atletizm Antrenörü ve Burcu’nun eşi Süleyman Büyükbezgin, “19-20 Temmuz tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’na eşim ve aynı zamanda sporcum olan Burcu Büyükbezgin katılacak. Yine büyükler kategorisi disk atma branşında Hakkı Aslan adında bir sporcum var. İki sporcuyla katılacağız. Nuri Kömür adında da bir sporcum var. Oda şampiyonaya katılacaktı fakat sağlık problemlerinden dolayı yer alamayacak.” diye konuştu.
“İLK HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU”
Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonluğu’na oynayacaklarını belirten Antrenör Büyükbezgin, “3 bin metre engelli yarışmasında Burcu yarışıp Avrupa Atletizm Şampiyonası’na katılmak için 9 dakika 55 saniye barajını geçmeye çalışacak. İnşallah daha iyi bir derece elde ederiz. Öncelikle sıralamadan ziyade barajı geçmeye çalışacağız. Daha sonraki hedefimiz de Türkiye Şampiyonluğu. Günler çakışmadığı takdirde de 800 metre’de yarışmayı düşünüyoruz.” dedi.
“İTALYA’DA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORUZ”
İtalya’da yapılacak dağ koşusunda dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini aktaran Büyükbezgin; “Hedeflerimizi tutturamazsak bu yıl İtalya’da düzenlenecek dağ koşusu şampiyonası Eylül ayının ilk haftasında yapılacak. O yarışmaya katılarak daha önce dünya 4’üncüsü olmuştu. Burcu Büyükbezgin belki de Türkiye’nin en iyi derecesini yapmıştı. Buradaki rövanşımızı alarak hedefimiz dünya şampiyonluğu” şeklinde konuştu.
“EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ OLİMPİYAT FİNALLERİ”
Burcu Büyükbezgin’in konsantrasyonunda sorunlar yaşayıp yaşamadığı hakkındaki soruyu cevaplayan Büyükbezgin, “Motivasyon yüksek olsa dahi arka arkaya gelen yarışmalarda sıkıntılar olabiliyor. Çünkü farklı farklı özellik gerektiren yarışmalar. Farklı çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu sebepten dolayı federasyonda her yarışmayı koşturmak istiyor. Bizim hedef yarışmalarımız oluyor ve bu konuda bazı sıkıntılarımız oluyor. Antrenmanlarımızı daha iyi yaparsak inşallah federasyon tarafında biraz daha imkanlarımız artar ise, kendi imkanlarımız şu anda iyi durumda hedefimize ulaşabileceğimize inanıyoruz. Tabii ki en önemli hedefimiz olimpiyatlara katılabilmek ve final koşabilmek” diye konuştu.
“REDBULL SPONSOR OLACAK ANCAK”
Sponsor çalışmalarına da değinen Süleyman Büyükbezgin, “Sponsorumuz yok. Ayriyeten sponsor arama çalışması yapmıyoruz. Çünkü benim zamanım yok. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde çalışıyorum başka sporcularım da var onlarla da ilgileniyorum. Elit düzeyde başarı elde edebilecek 3 sporcum olmasına rağmen ayrı ayrı planlamalarını yapıp, ayrı ayrı yarışmalara katılıp, ayrı ayrı kamplara çok aşırı bir çalışma temposu düzenliyoruz. O yola kanalize olmamız antrenmanları aksatmamız anlamına geliyor. Tabii atletizmde sponsor bulmak zor. Şu anda sponsorumuz yok yapılacak olan dağ koşusunda başarılı olursak Redbull sponsor olacak büyük bir ihtimalle.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme