• Haberler
  • Spor
  • 'Burası eğitim yuvası değil' – Kocatepe Gazetesi

'Burası eğitim yuvası değil' – Kocatepe Gazetesi

Maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, ilk olarak maçı değerlendirdi. Denizli'nin zone savunması yaptığı belirten Koç Kabaran, 'İyi mücadele ettik. Rakip son bölümde zona döndü. Zone müdefaya hücum etmekte zorlandık. Bizim en büyük problemimiz bu oldu. Maçı kaybetme nedenlerimizden biri bu oldu' dedi.'BİZ İŞİMİZİ KAYBEDİYORUZ'Hakemlerin Marcus Hall'e çaldıkları düdüğün yanlış [&hellip]

Maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, ilk olarak maçı değerlendirdi. Denizli’nin zone savunması yaptığı belirten Koç Kabaran, “İyi mücadele ettik. Rakip son bölümde zona döndü. Zone müdefaya hücum etmekte zorlandık. Bizim en büyük problemimiz bu oldu. Maçı kaybetme nedenlerimizden biri bu oldu” dedi.
“BİZ İŞİMİZİ KAYBEDİYORUZ”
Hakemlerin Marcus Hall’e çaldıkları düdüğün yanlış olduğunu savunan Teknik Adam Kabaran, “Ben bunu Federasyona, MHK’ye, herkese söylemek istiyorum ve bunu herkesin duymasını istiyorum. Bir hakem bu kadar maçın önüne kesinlikle geçemez. Son çaldığı düdük hiç kabul edilebilir düdük değil. Biz hakemlere ’emeğe saygısızlık ediyorsunuz’ dediğimizde ‘biz de emek veriyoruz’ diyorlar. Tamam, ben buna varım onlar da emek veriyorlar. Ben buna saygılıyım ama hiçbir hakemin tek işi bu değil. Her hakemin bir işi daha var. Biz ekmeğimizi, hepimiz bütün antrenörler buradan kazanıyoruz. Bunu herkes böyle anlayacak. Federasyon da anlayacak, MHK’de anlayacak. Bir tane ucuz düdükle biz burada hakem eğitimi yapamayız. Bir tane ucuz düdükle bütün takımın hayatı ile oynuyor. Bütün oyuncuların hayatıyla oynuyor, bütün antrenörlerin hayatı ile oynuyor. Böyle ucuz olmaz bu işler. Buradan Federasyona da MHK’ye de net bir şekilde söylüyorum. Bizim ekmek paramız bu. Herkes dikkat edecek. Burası eğitim yuvası değil. Burada kimseyi eğitemeyiz. Herkes işini ciddi yapacak. Emeğe saygımız var ama işimizi kaybediyoruz biz. Onlar bir şey kaybetmiyor. Biz işimizi kaybediyoruz” ifadesine yer verdi.
“BİR DAHAKİ MAÇTA
TELAFİ
EDECEĞİZ”
Maçın değerlendirmesini yapan Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncusu Marcus Hall, hakemin verdiği kararları değerlendirmedi. Hall, “Erken beş faul aldık. Bu maçı kazanmamız lazımdı. Bir dakika motion savunması yaptık. O bize sayı getirip savunmamızı alabilirdik. Ben koça ve oynayan arkadaşlara inanıyorum, bir dahaki maçı kazanacağımıza inanıyorum. 14 saniyemiz vardı, onu değerlendiremedik. Normalde kazanmamız gereken bir maçtı, açılan savunmaya karşı kapalı savunma yapamadık, bir dahaki maçta telafi edeceğimizi düşünüyorum. Buna benzer maçlar Euro Lig’de de var, koçun söylediği her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Üst ligde oynayan oyuncularla biz aynı çalışmayı yapıyoruz ve onlardan bir farkımız yok” şeklinde konuştu.
“İKİNCİ YARIYA GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORDUK”
Maçı değerlendiren Sinpaş Denizli Basket Koçu Hakan Yavuz, “Bence savunmada iyi olamadığımız, hücumda da hatalar yaptığımız bir maçtı. Ama maçın sonunda 6 dakika galiba, zone geçtikten sonra, aradaki 10 sayı farkı kapatıp, ama işte Türk insanı belki biz burada 15-20 sayı farkla kazansak seyircide üzüldü. Afyon seyircisi, takımda üzüldü onları da tebrik ediyorum çok iyi bir maç oynadılar. Son anda kazandığımız için istenmeyen olaylar olabilir ama çok önemli şeyler yok sahada. Bizim ikinci devreye galibiyetle başlamak çok önemliydi. Bizim hedefimiz ilk 4 rakibin hedefi Play-Off’a girmek. Onun için oyuncular arasında da agresiflik oluyor” ifadesini kullandı.
“KAZANAN DA KAYBEDEN DE HAKEM ŞİKAYETÇİ”
Kazanan ekibinde kaybeden ekibin de hakemden şikayetçi olduğunu belirten Sinpaş Denizli Basket Koçu Hakan Yavuz, “Ama işin ironik tarafı bence hem kazananın hem de kaybedenin hakemden şikayetçi olması. Biz bugün kazandık ama NBA patentli artık NBA’yı da attım, patentini de attım, adama pas vermek için içimiz canımız çıkıyor, anlatılacak gibi değil. Her maçta aynı şeyi yaşıyoruz, artık bunlara biraz dikkat edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Kulüpler büyük yatırımlar yapıyor, ben o oyuncuya pas veremedikten sonra, hakem o faulü göremedikten sonra sevgili kardeşim Afyon’un koçu Mehmet gelse oda başka şeylerden bahsedecek, onun için sezonlar bitiyor, hayatlar bitiyor, artık düzelelim, lütfen düzelelim” diye konuştu.
“AFYON BU SIRALARI
HAK ETMİYOR”
Afyon Belediyespor’un ligdeki konumunun bulunduğu yer olmadığı aktaran Sinpaş Denizli Basket’in oyuncusu İlker Türel, “Bu ligin en zor deplasmanlarından biri burası, çok da bana göre kaliteli bir ekip, bulunduğu yerle kadro arasında paralellik göstermiyor bence. Bulunduğu yerden daha yukarıları hak eden bir takım. Maçta iki takımda hatalar yaptı. İki takımda dönem dönem iyi oynadı. Sonunda birazda şansın yardımıyla şans biraz da bize güldü. Ne yazık ki basketbolun şeyi bu, biraz şans lazım. O şans bizden yanaydı. Emeği geçenlere bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Afyon Belediye’ye de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi. >> Mustafa ERTÜRK’ün  haberi

Bakmadan Geçme