'Bunun grisi yoktur' – Kocatepe Gazetesi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden AFJET Afyonspor'un Tahkim Kurulu'ndan kaldırılan para cezasını ve kaldırılmayan seyircisiz oynama cezasına tepki gösteren AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar, Tahkim Kurulu'na tepki gösterdi.'SUÇUMUZ VARSA PARACEZASINI DA ÖDERİZ'Suçun olmadığı yerde cezanın kesilmesini aklının almadığını aktaran AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar, 'Para cezaları kalktı, biz yapmamız gereken er [&hellip]

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor’un Tahkim Kurulu’ndan kaldırılan para cezasını ve kaldırılmayan seyircisiz oynama cezasına tepki gösteren AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar, Tahkim Kurulu’na tepki gösterdi.
“SUÇUMUZ VARSA PARA
CEZASINI DA ÖDERİZ”
Suçun olmadığı yerde cezanın kesilmesini aklının almadığını aktaran AFJET Afyonspor Başkanı Ali Rıza Gürakar, “Para cezaları kalktı, biz yapmamız gereken er şeyi yaptık. Üzerimize düşen ne varsa yaptık. Buna ne anlam verebildik ne de kendimize yakıştırabildik. Madem bizim para cezamızı kaldırıyorsun da en önemli maçımızdaki seyircisiz oynama cezasını nasıl veriyorsun. Madem kurul olarak haklısın hiç birini kaldırma, dik dur. Sen benim hem 10 bin liramı, hem 5 bin liramı kaldırıyorsun, madem bunları kaldırıyorsun biz haklıyız, seyircisiz oynama cezasında haksız mıyız; değiliz. Bu işin ya beyazı vardır, ya siyahı vardı, ya eveti vardır ya hayırı vardır. Yani bu işin grisi olmaz. Ben senin para cezanı kaldırayım da seyircisiz oynama cezanı kaldırmıyorum diye bir şey yok. Böyle bir şey benim şahsıma ve düşünceme ters geliyor. Şimdi ceza varsa vardır, yoksa yoktur. Ne şiş yansın ne kebap yansın böyle bir şey yok. Madem kulüp olarak, taraftar olarak, yönetim olarak hatalıyız sen bu para cezasında ve saha kapatma olayında haklısın. Aldım kabul ettim. Amma velakin bu takımın paraya ihtiyacı mı var da sen para cezasını kaldırıyorsun. Ligin en önemli maçı, iki maçı alırsam ben liderliğe geçeceğim belki” dedi.
“ERTELEMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Erteleme ile ilgili konuları görüşeceklerini belirten Başkan Gürakar, “Erteleme ile ilgili ne yapacağımızı görüşeceğiz. Biraz önce yazısı bana da geldi, ben de, yönetim de bu konudan çok muzdarip olduk. Biz de konuyu tartışıyorduk. Hak etmediğimiz şekilde cezalandırılıyoruz. Bizim cezamız varsa, kabahatimiz varsa o zaman bizim paralarımızı da silme biz öderiz, sıkıntı değil. Yarı kabahatlisin, yarı kabahatsizsin gibi böyle olmaz. Adam suçluysa suçludur suçsuzsa suçsuzdur. Anlam veremedik, bu saatten sonra ne yapabiliriz hal çaresine bakacağız. Ertelemeye çalışacağız, bayanları ve çocukları aldırmak için çalışacağız, gerekiyorsa canlı yayın yapmak için çalışacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa önümüze alternatifleri sıralayacağız, hangisinin mantıklı ve makul olduğu ile ilgili karar vereceğiz” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme