'Bulgaristan, AB’den sonra gelişme kaydetti'

Bulgaristan ve Belçika’dan gelen bir heyet, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Afyonkarahisar ile Bulgaristan arasında işbirliğinin gelişmesi ile ilgili mesajlar verildi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Metin Kazak, Belçika- Brüksel Afyon Kültür Evi Koordinatörü Ali Aktan, Bulgaristan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan Mineralni Bani Belediye Başkanı Orhan Şaban, Sofya ST Ivan Rılski Üniversitesi Mühendislik [&hellip]

“Bulgaristan, AB'den sonra gelişme kaydetti”

Bulgaristan ve Belçika’dan gelen bir heyet, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Afyonkarahisar ile Bulgaristan arasında işbirliğinin gelişmesi ile ilgili mesajlar verildi

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Metin Kazak, Belçika- Brüksel Afyon Kültür Evi Koordinatörü Ali Aktan, Bulgaristan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan Mineralni Bani Belediye Başkanı Orhan Şaban, Sofya ST Ivan Rılski Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Kril Angelov, Afyon Kocatepe Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr Ali Sarıışık, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bulgaristan’ın özellikle Avrupa Birliği’ne girmesinin ardından ilerleme kaydettiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “Metin Kazak ve ekibini kutluyoruz. Gerek temsilcisi olduğunuz Bulgaristan devletini Avrupa Parlamentosu’nda başarı ile temsil ediyorsunuz. Gerek de Türk kökenli olmanız gurur kaynağı oluyor. Bulgaristan’da da gelişmeleri izleyince nereden nereye geldiğini görünce insan seviniyor. Bulgaristan Avrupa Birliği’ne girdikten sonra olumlu gelişmeler kaydetti. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde her üye ülkenin kıymetli katkılarının olması gerekir. Bulgaristan’dan Türkiye’nin AB yolunda ilerlemesinden memnun olacağı yönünde mesajlar geliyor” dedi.
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Metin Kazak, Afyonkarahisar ile Bulgaristan arasında ilişkilerin geliştiğine dikkat çekerken ziyarete katılan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis de “Afyonkarahisarlı bir grubu Kırcaali’de misafir etmiştik. Kırcaali, Türkiye’ye çok yakın bir bölgedir. Rodopların başkenti olarak bilinir. Kırcaali, Bulgaristan’da en yoğun Türk nüfusuna sahiptir. Uzun zamandır Türkiye ve Kırcaali arasında çok iyi ilişkilerimiz var. Kırcaali’ye sizi bekleriz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından heyet üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’na çeşitli hediyeler takdim ederken, Balkanlıoğlu da Afyon Lokumu ve Afyon mermerinden yapılmış satranç takımı hediye etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme