• Haberler
  • Genel
  • Bulduğu 65 bin TL'yi Emniyet Müdürü'ne teslim etti

Bulduğu 65 bin TL'yi Emniyet Müdürü'ne teslim etti

Afyonkarahisar'da içi para dolu çantayı bulan vatandaş, paranın sahibinin bulunması için çantayı İl Emniyet Müdürü'ne teslim etti. Emniyet Müdürü de paranın sahibini bularak kayıp parayı sahibine teslim etti Afyonkarahisar'da dün meydana gelen olayda Afyonkarahisar Valiliği'nde görev yapan Kadir Görgülü isimli vatandaş İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'yi makamında ziyaret etti. Görgülü, şehir merkezinin Maliye Kavşağı olarak [&hellip]

Bulduğu 65 bin TL’yi Emniyet Müdürü’ne teslim etti

Afyonkarahisar’da içi para dolu çantayı bulan vatandaş, paranın sahibinin bulunması için çantayı İl Emniyet Müdürü’ne teslim etti. Emniyet Müdürü de paranın sahibini bularak kayıp parayı sahibine teslim etti

Afyonkarahisar’da dün meydana gelen olayda Afyonkarahisar Valiliği’nde görev yapan Kadir Görgülü isimli vatandaş İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’yi makamında ziyaret etti. Görgülü, şehir merkezinin Maliye Kavşağı olarak bilinen noktasında içi para dolu çanta bulduğunu ve çantayı bulur bulmaz Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek parayı sahibine vermek üzere, İl Emniyet Müdürü’ne teslim etmek istediğini bildirdi.
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli konunun derhal araştırılmasını isteyerek ekiplere talimat verdi. Yapılan inceleme sonucunda kayıp paranın özel sektörde çalışan Şükrü Aslantaş isimli şahsa ait olduğu belirlendi. ,Şükrü Aslantaş, 06.01.2012 günü ev almak maksadıyla bankadan 65 bin TL kredi çektiğini, bu paraları çanta içerisine koyarak, arabasına binmeden önce çantayı arabasının üzerine koyduğunu, bu sırada telefon görüşmesi yaptığından dolayı dalgınlıkla çantayı unutarak aracıyla hareket ettiğini, çantasının arabasının üzerinden düşmüş olduğunu fark ettikten sonra geçtiği yerlere tekrar baktığını ve çantayı bulamayınca da Milli Birlik Polis Merkezi müracaat ettiğini bildirdi.
Paraları bularak Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’ye teslim eden Kadir Görgülü İl Emniyet Müdürü’nün Makamındayken, parasını kaybeden Şükrü Aslantaş da davet edilerek 65.000 TL. kendisine sayılarak teslim edildi.
Kadir Görgülü parayı teslim ettikten sonra insanlık görevini yerine getirmek amacıyla hiç tereddüt etmeden ve vakit kaybetmeden çantayı bulur bulmaz İl Emniyet Müdürlüğüne geldiğini ve parayı sahibine teslim etmekle çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.
Şükrü Aslantaş da parayı teslim aldıktan sonra, bu örnek davranışından ve hassasiyetinden dolayı Kadir Görgülü’ye duyduğu sevinç ve teşekkürlerini ifade etti. Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de, sergilemiş olduğu bu örnek davranışından dolayı Kadir Görgülü’yü kutladı ve tüm vatandaşların bu bilinç içerisinde hareket etmesi gerektiğinin önemini vurguladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme