• Haberler
  • Genel
  • Bülbül: ‘Çok yalnız bırakıldık’ – Kocatepe Gazetesi

Bülbül: ‘Çok yalnız bırakıldık’ – Kocatepe Gazetesi

Bülbül: 'Çok yalnız bırakıldık

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongrede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hikmet Bülbül, basın toplantısı düzenleyerek artık çok yorulduğunu ve 16 Haziran’da yapılacak kongrede de aday olmayacağını bir kez daha dile getirdi. Ayrıca Bülbül, sezonun tüm değerlendirmesini de yaptı

Afyonkarahisarspor’un küme düşmesinin ardından Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kongre kararı aldıklarını açıklamışlardı. 30 Mayıs Çarşamba yani dün yapılması gereken kongre, yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine yapılamadı. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül de bu sırada basın mensuplarıyla bir araya gelerek onlara sezonun değerlendirmesini yaparak yaşanan süreci paylaştı. Bülbül, kulübün küme düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 16 Haziran’da yapılacak kongrede de aday olmayacağını belirtti. Kulübün borçları ve kimden ne kadar paranın alındığını açıklayan Bülbül, 15 gün sonrasına ertelenecek kongre hakkında da; “Şu anda bugünden yarına birşey söylemek zor. Benim önceliğim hep Afyonkarahisarspor oldu bugüne kadar. Bundan sonra da yine öyle olacak ama ben çok yoruldum. Hep yalnız kaldım. Biz şahsımız adına hiçbir zaman kimseden birşey istemedik. Bu kulübün yaşaması gerekiyor. Tek isteğimiz bu kulübün yaşaması. Bu kulüp birilerinin söylediği gibi borcun altında olan, dünden daha kötü bir kulüp değil” dedi.

Borcumuz olmasaydı ayakta kalabilirdik

Afyonkarahisarspor’un Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül,
“Şunu söylemek istiyorum. Bugüne kadar ne çektiysek geçmiş borçlardan çektik. Namusumuzla, dürüstçe mücadele ettik. 5 Ağustos’larda yapılamayan o kongre süreçlerinde yine taşın altına girdik. Eğer borcumuz olmasaydı ayakta kalabilirdik. Nefesimizin yettiği yere kadar demiştik. Nefesimiz yetmedi. Bu kongrede de aday olacak değilim. Artık çok yoruldum. Ben bu kulübün yaşamasını istiyorum. Düştüğü yerden de kalkacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Kulübün kapanmaması için elimden geleni yapacağım”

Hikmet Bülbül şöyle devam etti: “Artık ben çok yoruldum. Bu takımın kapanmasını istemiyorum. Kapanmaması için de elimden geleni yapacağım. Geçen sezon çıkan oluşum haberlerini sizler yaptınız. Bu haberler bu gazete sayfalarında. Malesef yapılamayan genel kurul sonrasında önümüzde iki seçenek vardı ilki 5 Ağustos’ta görevi devam etmek ya da etmemek. Eğer biz bu göreve devam etmeseydik kulüp kayyuma da gitmez kapanırdı. Dolayısıyla bizler kulübü kapatmamak uğruna, paramız da olmamasına rağmen biz elimizdeki imkanları seferber edip işe girip takımı oluşturduk. Oluşturmaya çalıştık. Sezon başında yalnızca 2 oyuncumuz vardı. Muhammed ve Ayhan. Kısa zamanda bir hocayla anlaşıldı. Takımı lige çıkardık çok şükürler olsunki. Biz geçen yıl Salim Pancar’ın desteğiyle ikinci ligin kapısından döndük. Ayrıca yine Salim Pancar’ın ikili ilişkileriyle federasyondan yaklaşık 250 bin TL ekstradan para aldık. Bu sezon öyle bir durum da olmadı. Alt yapıdan futbolcularımız da yoktu. “

Borçlarda
azalma oldu

Bülbül, “Kulübü borçlanma içerisine sokmadık. Zaten bugüne kadar ne çektiysek geçmiş borçlardan çektik. Bizim işimiz saha dışı işler bizi çok yoruyordu. Bir önceki sezon harcanan paraların 3 te 1’i gibi bir harcamayla mücadele ettik. Bu kısıtlamalarla zaten başarılı olamadık. Burada kimseyi suçlayıcı değilim. Destekler verildi ama bir profesyonel takım için yeterli olmadı. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diyerek açıklamalarına devam etti.

“Hiçkimseden bir beklentim olmadı”

Hikmet Bülbül konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Hiç bir kurumdan hiç kimseden bir beklentim olmadı. Çaldıysam insanların kapısını, bu kulüp için çaldım. Bu kulübü rant kapısı olarak değil bir hizmet kapısı olarak gördüm. Burada günah keçisi aramaya gerek yok. Burada bir başarısızlık var evet ama bu başarısızlık sadece bizim değil. Bilen bilmeyen konuşuyor. Benim mal varlığım dahil araştırılsın biz herşeye açığız. Biz buraya hizmet kapısı gördük. Emekli de olmam nedeniyle bu işte gece gündüz çalıştık. Dürüstçe namusluca. Verebileceğimiz enerjiyi sonuna kadar verdik. Sağlığımızı da riske ederek çalıştık herşeyi göz önüne aldık. Bazılar Bülbül yeter diyor. Biz zaten kendi kendimize de kamuoyuna da yeter artık diyoruz. Ancak kimse sahip çıkmadı, çıkmıyor da. Bu kulüple alakalı asıllı asılsız çoğu şey yazılıp çiziliyor. Dedikodudan başka hiçbirşey üretilmiyor.”

“Kulübün bu durumuna en çok üzülen kişi benim”

Kulüp başkanı Bülbül: “Afyonkarahisar’ın gücü bu takımı düştüğü noktadan kaldırmaya yeter. Bu kadar sorumluluk almışken bu kulübün bu hale gelmesine en çok üzülen kişi benim. Yönetim olarak da çok yalnız kaldık. Ben buradan maaş almadım. Ben hala daha 3 milyarlık arabaya biniyorum. Hiç bir siyasinin hiç bir yöneticinin, ne de bir müteahidin peşinde koştum. Hizmet etmek suçsa tamam ben o suçu kabul ediyorum. Namusluca, dürüstçe çalıştık. Bu kulübü ben borçlandırmadım. Yeterli destek alamazsak küme düşmeye hazır oldun değiştik 5 Ağustoslarda yapılmaya çalışılan o iki kişinin katıldığı kongrelerde. Afyon’u en iyi şekilde dışarıda temsil ettik. Ama şehirde şov yapmadık. Hizmet adamıyız. Hizmet aşkıyla ağırlığımızı da hiçe sayarak koşturduk. Baştan nefesimiz nereye yeterse diye demiştik. Ama nefesimiz yetmedi. En önemli maçımızda 100-150 kişiye maç oynadık. Çok yalnız kaldık” dedi.

“Mütevaziydik”

Bülbül geçen yılki bütçenin yalnızca 3’te biri gibi komik bir rakamla mücadele verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Çok mütevazi bir bütçeyle mücadele ettik. Bütçemiz, düzenli gelir kaynaklarımız olsaydı takımın durumu bu halde olmazdı, düşmezdik. Kesinlikle ligden düşmezdik, son haftaya kadar mücadele verdik. Son haftalarda bazı gayri ahlaki duyumlar aldık. Ama biz namusluca mücadelemizi verdik. Hiçbir şaibeye müsade etmedik. Aslında ligde de kalabilirdik bu gibi masa başı çeşitli oyunlar dönüyor malesef bizim bu konuda bazı duyumlarımız oldu. Çok şeylerle mücadele ettik. İstedik ki bu duruma düşmeyelim. Ben inanıyorum, Yiğit düştüğü yerden kalkar. Afyonkarahisarspor, düştüğü bu noktadan kalkacaktır. Bu işin çaresi belli. Kamuoyu bunu zaten biliyor. 5 Ağustos’larda kimsenin gelmediği iki kişinin geldiği kongre-ler oldu. “

“Taraftar yalnız bıraktı”

Bülbül sözlerini şu sözlerle tamamladı: “İkinci yarıda evimizde oynadığımız 9 maçta toplam 2 bin 500 taraftar gelmiş. Kesinlikle devam etme gibi bir düşüncem şu anda yok. 5 Ağustos’ta da durumlar böyleydi. Ben emeğimi verdiğimi düşünüyorum fazlasıyla. Şahsımla alakalı değil. Ama inşallah bu konuda önemli gelişmeler yaşanır. ”

Bakmadan Geçme