Buket Aydın Nasıl Ünlü Oldu?

Ekranların popüler sunucularından Buket Aydın, nasıl ünlendi? Buket Aydın, kimdir? İşte Aydın'ın, kariyerine ve hayatına dair merak edilen detaylar…

Sunucu Buket Aydın, TRT, Kanal D ve NTV’den Kanaltürk’e pek çok önemli kanalda haber sunuculuğu ve moderatörlük yapan Aydın, son yıllarda Haberet Medya’nın genel yayın yönetmenliği yapıyor. Peki, Buket Aydın kimdir? Buket Aydın kaç yaşında ve nereli?

İşte, ünlü spiker Buket Aydın hakkında merak edilenler

Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Aydın, Atilla İlhan’ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaptı. Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda eğitim alan Buket Aydın, bir radyoda haber spikerliği yaparak meslek hayatına başladı. Kariyerinde özel radyoda haber spikerliği yapan Buket Aydın, ekranlara Kanaltürk’te spor bülteni ve hafta sonu ana haber bültenini sunarak merhaba dedi. Daha sonra TRT Türk’te program sunuculuğu yaptı. Ünlü spiker, 2011 ila 2018 yılları arasında NTV’ye transfer oldu. 2018 yılının Mayıs ayında, Kanal D ana haber bültenini sunmaya başlayan Aydın, Haber Dairesi Başkanlığına getirildi. Aynı dönem, CNN Türk’te 40 adlı programın sunuculuğunu yapan Aydın, 2023 yılından beri Haberet.com’da genel yayın yönetmeni olarak görev yapıyor. Buket Aydın, 202 yılının Mayıs ayında Kanal D, CNN Türk ve Demirören Medya Grubu’nda üstlendiği görevlerden ayrıldığını duyurmuştu.  Haber Global’e geçen Aydın, Nişantaşı Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisidir. Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, YouTube’da yayımlanan Haftalık adlı programı yapmaktadır. Aydın, Kanal D’nin Haber Dairesi Başkanlığına getirilmesiyle ün kazandı.

Bakmadan Geçme