• Haberler
  • Gündem
  • 'Bugünden itibaren siyaset değişecek' – Kocatepe Gazetesi

'Bugünden itibaren siyaset değişecek' – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti Genel Başkanı ve iyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal milletvekilliği mazbatasını almadan önce yaptığı açıklamasında iddiali ifadelere yer verdi. Uysal, 'Bugünden itibaren Türk siyaseti değişecektir! Bilinsin ki adaleti ve demokrasiyi iktidara ve ortaklarına tane tane anlatacak ve Türkiye’nin refaha kavuşması için özveri ile doğruları meclis kürsüsünden haykıracağız' dedi.Pazartesi günü Afyonkarahisar Adliyesi'nden milletvekilliği mazbatasını [&hellip]

Demokrat Parti Genel Başkanı ve iyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal milletvekilliği mazbatasını almadan önce yaptığı açıklamasında iddiali ifadelere yer verdi. Uysal, “Bugünden itibaren Türk siyaseti değişecektir! Bilinsin ki; adaleti ve demokrasiyi iktidara ve ortaklarına tane tane anlatacak ve Türkiye’nin refaha kavuşması için özveri ile doğruları meclis kürsüsünden haykıracağız” dedi.
Pazartesi günü Afyonkarahisar Adliyesi’nden milletvekilliği mazbatasını alacak olan DP genel Başkanı Gültekin Uysal dün önemli açıklamalarda bulundu.
Derdi millet, derdi memleket olan DP’nin, milletin kaygılarını, memleketin sorunlarını dert edinip, bu sorunların çözümü için parti ilke ve programlarının mecliste temsil edilmesi gerektiğini düşünerek bir kampanya ve strateji yürüttüklerini ve Meclis’te temsil hakkına eriştiklerini belirten GP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Değer ve ilkelerimiz, milletimizin en yüce temsil makamında,memleketimizin sorunlarının çözümü için bir kaide olacak,Türk siyaseti bir yandan demokrat davanın benimsediği siyasi etik ile tanışırken bir taraftan da kronikleşmiş sorunlarının çözümü için mücadeleye tanık olacaktır. Eminiz ki bu kıvılcım demokrasi meşalesinin yanması için vesiledir. 1946 yılında olduğu gibi Demokratlar milletin sözünü yüce meclisin kürsüsüne taşıyacak, en kısa sürede de kurumsal olarak ilke ve inançları ile Türkiye’yi saracaktır” dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ayrıca bilinmelidir ki, Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’in iradesi, iftiralara karşı yılmaz tutumu 2007 yılında fiilen rekabete kapanmış Türk Demokrasisini, iktidarın devlet ve medya imkanlarını kendi lehine kullanmasına rağmen yeniden rekabete açmıştır. Her türlü engellemeye rağmen, haksız rekabet ayyuka çıkmışken seçmenimiz Türk siyasetinin “merkez sağ”a ihtiyacını, “merkez”in sağduyusuna hasretini, merkez sağ siyasetin tecrübesine güvenerek bir kez de sandıkta beyan etmiştir. 16 Nisan’da “iktidar sayısal olarak kazanmış ancak siyasal olarak kaybetmiştir” demiş tarihe not düşmüştük. 24 Haziran’da ise iktidar sayısal olarak da kayıp içindedir. İktidarın benimsediği siyaset, baskı ile adaletsiz kampanya imkanları ile seçmeni “ancak” konsolide etmiştir.
Bugünden itibaren Türk siyaseti değişecektir! Bilinsin ki; adaleti ve demokrasiyi iktidara ve ortaklarına tane tane anlatacak ve Türkiye’nin refaha kavuşması için özveri ile doğruları meclis kürsüsünden haykıracağız. Kampanya sürecinde büyük bir gönül bağı ile bizlere destek veren, demokrasiye inanan ve demokrasiye özlem duyan partililerimize, demokrat partiyi meclise taşıyan milli iradeye, mecliste de ve meclis dışında kaldığı dönemde de umudunu kesmeden büyük bir adanmışlıkla partisine destek veren hürriyetçi demokratlara, İyi Parti’nin cesur insanlarına, Millet İttifakı’na inanarak, güvenerek oy vermiş seçmenlere, ittifak paydaşlarına, partilerin teşkilatları ve partililerine, ittifakı bizlerle birlikte ortaya çıkaran iradeye canı gönülden teşekkür ediyoruz.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme