Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kiracılar Dikkat!

1 Temmuz itibari ile kirada yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarıyla kira zam oranları, TÜİK’in açıklayacağı haziran enflasyon verilerine göre belirlenecek. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak olan bu veriler, ev sahipleri ve kiracılar için yeni kira artış oranlarını belirleyecek

1 Temmuz itibari ile

1 Temmuz’da sona eren yüzde 25’lik kira artış sınırı, son iki yıldır yürürlükte olan bir düzenlemeydi ve kiralardaki artışları sınırlamak amacıyla uygulanıyordu. Bu düzenleme, enflasyon oranlarının yüksek seyrettiği dönemde konut kira ücretlerinin aşırı artmasını engellemek için getirilmişti. Ancak, 1 Temmuz itibarıyla bu sınırlama sona erecek ve kiralara yapılacak zamlar tekrar tüketici enflasyonuna (TÜFE) göre belirlenecek. Bu değişiklikle birlikte, ev sahipleri ve kiracılar kira artış oranını belirlerken 12 aylık ortalama enflasyon oranını baz alacaklar.

Temmuz ayı itibarıyla kira zam oranları, TÜİK’in açıklayacağı haziran enflasyon verilerine göre belirlenecek. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak olan bu veriler, ev sahipleri ve kiracılar için yeni kira artış oranlarını belirleyecek. Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesine çıkmıştı ve hükümet, enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini açıklamıştı. Haziran ayında yüzde 25’lik sınır uygulaması olmasaydı, 12 aylık ortalama enflasyon oranına göre kira artış oranı yüzde 62,51 olacaktı. Ancak, temmuz öncesi kira kontratı yenileyenler için bu yıl yeni bir artış talep edilemeyecek.

Kirada yeni dönem ile ilgili merak edilenler için aşağıdaki bağlantımızı tıklayabilirsiniz:

https://www.kocatepegazetesi.com/kirada-yeni-donem-kiralar-nasil-belirlenecek/