Bugün dünya 112 günü – Kocatepe Gazetesi

Her yıl Şubat’ın 11. günü kutlanan Dünya 112 Günü nedeniyle Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici kutlama mesajı yayınladı. Dr. Yemenici, günün her saati halkın hizmetinde olan, insan sağlığı için koşturan personelin Dünya 112 Günü’nü kutladı Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112’nin günün her saati görevinin başında olduğunu belirtti. Yemenici “Günün her saati halkımızın hizmetinde olan, [&hellip]

Bugün dünya 112 günü

Her yıl Şubat’ın 11. günü kutlanan Dünya 112 Günü nedeniyle Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici kutlama mesajı yayınladı. Dr. Yemenici, günün her saati halkın hizmetinde olan, insan sağlığı için koşturan personelin Dünya 112 Günü’nü kutladı

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112’nin günün her saati görevinin başında olduğunu belirtti. Yemenici; “Günün her saati halkımızın hizmetinde olan, insan sağlığı için koşturan personelimizin Dünya 112 Günü’nü tebrik ediyor; çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
112 İSTASYONLARI ARTTI
Hızın saniyelerle ölçüldüğü bir dünyada kişisel seyahatlerde ve teknolojiyi kullanışında hızın önemsendiğine dikkat çeken Dr. Yemenici; “Geldiğimiz noktada da buna zemin hazırlamayanlar ne yazık ki halk nezdinde itibar görmüyor. Bu doğrultuda, sağlık hizmetlerinin bel kemiği konumunda olan 112 Acil Hizmetleri de kendini azami ölçüde hızlandırmanın ve teknolojik açıdan yenilemenin hedefindedir. Afyonkarahisar ilinde mevcut 112 istasyonlarımızı arttırarak olası vakalarda, en erken ulaşacağımız noktalar olmasını sağladık. Kentsel bölgelerde yaralı ve hastaya 10 dakikanın altında müdahale oranımız yüzde 94 oranlarındadır. Kırsal alan ve şehirlerarası yollarda 30 dakika olan yurt geneli vakaya ulaşma oranımız ise yüzde 97 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Afyonkarahisar genelinde 52 ambulanla geçen yıl 1 milyon 850 bin kilometre yol yapıldığını aktaran Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici şöyle konuştu: “Bir milyon 850 bin kilometre yol yapmak yaklaşık olarak dünyanın çevresini yaklaşık 50 defa dolaşmak demektir. Zamanla yarışan ekiplerimiz, bu yarışta yüzde 97 oranlarında galip gelmiştir diyebiliriz. Bunu saat olarak hesapladığımızda ise ambulanslarımız yaklaşık olarak 24 bin 289 saat görev almıştır. Bütün bunların yanında ekiplerimizin cihazlarını, binalarını da modernleştirmenin gayreti içindeyiz. Aynı zamanda da hizmetlerinde kalifiyeli personel olmaları için eğitim çalışmalarımız da devam ediyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme