Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

BUGÜN BAYRAM – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 23 Nisan 2011 Cumartesi 03:00:00
  Bugün 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMIDIR. Çocuklarımızın ve tüm halkımızın bayramı kutlu olsun.
1. Dünya savaşları sonunda yenilmiş ülkeler grubundaydık yenen ülkeler yenilen ülkelerin topraklarını işgal etmeye başladılar.
İngiliz, Fransız, Yunan askerleri topraklarımızı işgal etmeye, her türlü zulüm ve katliamları yapmaya başladılar.
1918 yılında işgal orduları başkan Fransız Generali Desperoy işgal orduları komutanı olarak beyaz at üzerinde İstanbul’a girdi.
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a beyaz at üzerinde girmişti. Fransız General Desperoy Fatih Sultan Mehmet’in girişine nazire olarak beyaz at üzerinde İstanbul’a girdi. Ermeni Rum azınlık halkları Esperey’i büyük coşkuyla krallar gibi karşıladılar. Karşılama törenleri yaptılar.
Istanbul’un böyle işgal edilişi Türk Milleti’nin şiddetli tepkisine neden oldu. Şehzade başındaki Mızıka Karakoluna işgalci askerler baskın yaptılar. Altı askerimizi şehit ettiler. Durumları gören telgraf memuru Manastırlı Hamdi gizlice gördüğü olayları M. Kemal’e bildiriyordu. Telgraf hanede basılıyor. Son Osmanlı Mebuslar Meclisi de ka-patılıyordu. Yakalanan milletvekilleri Malta’ya sürgüne gönderiliyor. Son Osmanlı Mebuslar Meclisi’nin kapatılması ve İstanbul’un işgali M.Kemal Türk Milleti’ni bir beyanname ile altı yüz senelik Osmanlı Devleti’nin hayat ve hakimiyetinin sona erdiğini duyurarak “Türk Milletini, İstiklalini kurtarmaya çağırıyorum” dedi. 23 Nisan 1920 tarihinde Cuma günü, başlarında M, Kemal olmak üzere TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİS üyeleri Hacı Bayram Camii’nde namaz kıldıktan sonra hep birlikte merasimle meclis binasına gelindi. Orada vatan ve milletin bağım-sızlığı için dualar edildi. Meclis’in en yaşlı üyesi olan Sinop mebusu Şerif bey meclis başkanlığına getirildi. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ HÜKÜMETİ kuruldu. TBMM düzenli ordular kurdu. Kurtuluş savaşları yapıldı. Misakı Milli sınırları içindeki topraklarımız kurtarıldı. LOZAN ANTLAŞMASI yapıldı. TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ kuruldu. T.C. Devleti bağımsız devletler arasında yerini aldı.
23 Nisan günü kurtuluşumuzun başlangıç günüdür. Ülkemizin çok zor şartlar altında kurtulduğunu çocuklarımıza anlatmaya vesile olması için Atatürk 23 Nisan gününü bayram olarak armağan etti. Onun için her sene 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlu-yoruz. Bize bugünleri kazandıran şehit ve gazile-rimize, Atatürk’e sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün aydınlattığı yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Ruhları şad olsun.
Çocuklarımızın ve tüm halkımızın 23 Nisan Bayramı Kutlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER