Buğra Kavuncu Kimdir Ve Nerelidir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Buğra Kavuncu'yu açıklamasının ardından Buğra Kavuncu'nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.  İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu Kimdir? Detaylar haberimizde…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık yarışlarına Buğra Kavuncu ile girecek. Buğra Kavuncu hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

 

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Satuk Buğra Kavuncu 1973 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Buğra Kavuncu, baba tarafından aslen Adana Ceyhanlıdır. Kanada’da başladığı öğrenim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu’nda devam eden Buğra Kavuncu, Ortaokulu ise Namık Kemal Ortaokulu’nda Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümü mezunu olan Kavuncu,  iş hayatına 2006 yılında BASF şirketinde atılmıştır. 1997 yılında USTA LLP’yi kuran ortaklarıyla beraber kurduğu şirketin büyüterek Orta Asya’da bilinen bir marka haline getirmiştir.  BASF Const-ruction Chemicals Central Asa LLP’de, 2008-2010 yılları arasında ise BASF Central Asa’da Genel Müdür olarak çalışan Buğra Kavuncu, uluslararası bir firmada üst düzey yönetici olarak 13 yıl boyuncu Orta Asya’da ve yaklaşık 3 yıl İsviçre’de görev yapmıştır.

2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenmiştir. 2022’de İYİ Parti’deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Kavuncu, 2023’te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevine getirildi.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İngilizce, Rusça ve Kazakça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir.

Bakmadan Geçme