Budan Thermal sektöre renk katacak

Her yıl binlerce insanın şifa ve sağlıklı yaşam amacıyla, akın ettiği Afyonkarahisar yeni bir termal yatırım daha kazandı. Afyonkarahisar’ın köklü ve güvenilir kuruluşlarından Budan Şirketler Grubu’nun 26 bin metrekarelik arazi üzerine inşa ettiği otel ve sosyal tesisler kısa bir süre içerisinde hizmete girecek 'Termal turizmin başkenti' ünvanını hak etmeye çalışan Afyonkarahisar’da termal yatırımlar devam ediyor. [&hellip]

Budan Thermal sektöre renk katacak

Her yıl binlerce insanın şifa ve sağlıklı yaşam amacıyla, akın ettiği Afyonkarahisar yeni bir termal yatırım daha kazandı. Afyonkarahisar’ın köklü ve güvenilir kuruluşlarından Budan Şirketler Grubu’nun 26 bin metrekarelik arazi üzerine inşa ettiği; otel ve sosyal tesisler kısa bir süre içerisinde hizmete girecek

“Termal turizmin başkenti” ünvanını hak etmeye çalışan Afyonkarahisar’da termal yatırımlar devam ediyor. Son olarak termal otel yatırımını çok büyük oranda tamamlayan Budan Şirketler Grubu’nda tesisin açılış heyecanı yaşanıyor. Budan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Budan ise ülkeye ve Afyonkarahisar’a yeni bir yatırım kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyor.
SELÇUKLU VE OSMALI MİMARİSİ
Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde inşası tamamlanan Budan Thermal SPA Hotel & Convention Center’ın Genel Müdürü Muzaffer Aktar yeni tesislerini gazeteniz Kocatepe’ye tanıttı.
Afyon İzmir karayolunun 5. kilometresine inşa edilen Budan Thermal Spa Hotel & Convention Center’ın Turizm ve Sağlık bakanlıklarının standartlarına uygun olarak hazırlandığını, yurt içi ve yurt dışı tüm misafirlere hizmet vereceğini belirten Genel Müdür Muzaffer Aktan, 7’den 70’e tüm yaş gruplarına farklı olanaklar sunacaklarını bildirdi. Ailelerin ve iş dünyasının tercih sebebi olacak yeni tesisin Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari harmanlanarak meydana getirildiğini, el sanatları ve ince işçiliklerle bezenen tesiste odaların 28 metrekareden 60 metrekareye kadar uzandığını, farklı renkler ve özellikler taşıdığını kaydetti.
TESİSİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VAR
Sessizlik, konfor esas alınarak en ince ayrıntılar dahi düşünüleren tesisin tümünde dünyanın yeşil enerji trendine ve led teknolojisine özen gösterildiğini anlatan Budan Thermal SPA Hotel & Convention Center’ın Genel Müdürü Muzaffer Aktar şunları söyledi:
“Yer altından gelen sağlığı keşfedin sloganıyla yolumuza devam edeceğiz. Afyon’un şifalı termal suyunu, alternatif tıp uygulamalarıyla birleştirerek farklı bir senfoni oluşturduk. Afyon’un en geniş kapsamlı olan termal merkezimizde uygulayacağımız yenilikler, yöremizin şifalı çamurunu gömme havuzlarda uygulayacağız. Bataklık mağaramızdaki havuzda özel killerimiz tüm vücudu güzelleştirecek. GARRA RUFA balık havuzlarımızda sedef ve egzama rahatsızlıklarına derman olacağız. Tuz mağaramızda astım ve nefes darlığı çeken misafirlerimiz rahatlayacak. Akupuntur uygulamaları ve Cilt için ozon tedavileri uygulanacak. Minik misafirlerimiz havuzlu macera mağaramızda diğer aktivitelerle beraber hoşca vakit geçirecekler. Osmanlı motifleri ile donatılmış Türk Hamamları, Sauna, Jakuzi, Yüzme havuzları, aquapark, kuaförler, fitness center ve buhar banyoları ile keşfedilecek büyülü bir ortam hazırladık. İlgili hizmetleri verirken fiyatları makul seviyede tutup misafirlerimizin tüm olanaklardan azami istifade etmesini sağlayacağız.”
Afyonkarahisar’ın Termalin başkenti olduğunu ifade eden Muzaffer Aktar; yöre halkının bunları fazlasıyla hak ettiğini, belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
KONGRE MERKEZİ
VE GENİŞ SALONLAR
“Otelimizin 157 odası, 450 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Otelimiz termal bir otel ama bazı farklı uygulamalarımız olacak. Otelimize entegre Kongre merkezimizde, 60 kişiden 1000 kişiye kadar kolonsuz salonlarımız mevcut. Bu salonlarımız balo, eğitim toplantıları ve diğer çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapılabilecek kapasite ve konforda tasarlandı. Afyon’un stratejik yapısı gereği bu tür organizasyonların kurum ve büyük şirket toplantılarında hem sağlık hem verimli toplantılar yapabilecek. Budan Thermal de ayırt edici özellikler de olacak. Biz tesis olarak her kesime hitap edeceğiz. Başlangıçta personel sayımız 120 ile 130 arasında değişecek. Tesis sadece il dışından gelen misafirlere hizmet vermeyecek. Bizde müşteri kavramına yer yok. Tesisimizi tercih eden herkes bizim misafirimizdir. Misafirlerimizin memnuniyetleri son derece önemlidir. Onları en iyi şekilde ağırlayıp mutlu şekilde gönderme amacını güdeceğiz. Tesisin yola bakan ön kısmında Ford araçları mağazamız hizmetini sürdürecek. ”
BÖLGESEL TARİH TURİZMİ GELİŞMELİ
Budan Şirketler grubu yönetim kurulu üyesi Muammmer Budan ise, Afyonkarahisar’da doğan her gencin, Memleketinde iş istihdamı hakkı olduğunu, bu kentin üniversitelerinden mezun olan gençlerin, bu kentte iş ve geleceğe sahip olmalarının Budan ailesi olarak en büyük arzuları olduğunu dile getirdi.
Termal turizmin yanı sıra, inanç turizmi ve bölgesel tarih turizminin kentimizi daha ileriye götüreceğini vurgulayan Muammer Budan, “Bunu sağlamak amacı ile günübirlik turların artması ve kokartlı rehberlerin çoğalması gerekmektedir” dedi. Termal turizmin yanı sıra kongre turizminin volümünü artırarak hem kentimize gelen turist sayısını, hem de kente sunacağı katkıyı geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Muammer Budan şunları söyledi:
AFYONKARAHİSAR’I
DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
“Afyonkarahisar tüm gücüyle turizm konusunda elinde bulunan potansiyeli gerçeğe çevirmekte artık kararlı adımlar atıyor. Afyon’a gelen her turist, hizmet sektörünün gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu kent tarihinde de farklı destinasyonlarda binlerce kişiye ev sahipliği yapmıştır. Gerek konaklama, gerekse hizmet sektörü, işletmeci ve çalışanlarına çok büyük görev düşüyor. Budan ailesi olarak müşteri memnuniyetine yatırım yaparak ve geliştirerek kentimizi daha ileriye taşıyacağız’’
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme