'Bu Zam Marazlı Bir Yaklaşım Ürünü'
Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Zafer Meydanı'nda yaptığı açıklamada '2025 yılı için çalışanlara ve emeklilere reva görülen zam oranları marazlı bir yaklaşımın ürünüdür.' ifadelerini kullandı.
Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası üyeleri, yüzde 11,54 oranında yapılan memur zammına tepki göstermek için Zafer Meydanı’nda bir araya geldi. “Enflasyona yeniliyoruz, refah payı istiyoruz.” yazılı pankart açan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol yaptığı açıklamada, emeklerinin değersizleştirilip insanca yaşam haklarının hiçe sayılması nedeniyle iş bıraktıklarını ifade etti.
Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “2025 yılı için çalışanlara ve emeklilere reva görülen zam oranları, gerçek enflasyon rakamlarını ve halkımızın alım gücü kaybını göz ardı eden marazlı bir yaklaşımın ürünüdür. Yüzde 30'luk asgari ücret zammının yanı sıra, kamu çalışanları ve memur emeklilerine yapılan yüzde 11,54; işçiler ve işçi emeklilerine reva. Bugün, ne yazık ki kendilerini memurların sesi olarak lanse eden sarı ve yandaş sendikalar, iktidar odaklı politika izleyerek çalışanların haklarını savunmaktan uzak kalmışlar, bu adaletsiz zam oranlarına ses çıkarmamışlardır. Siyasi iktidarlara payanda olarak sendikacılık yapıldığı müddetçe kaybeden kamu çalışanları olacaktır. Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu olarak bu anlayışa karşı şiddetle duruyor, hak arama mücadelemizde yalnızca çalışanlarımızın çıkarlarını esas alıyoruz.” dedi.
Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol sözlerinin devamında Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu olarak taleplerini dile getirdi. Şenol şu ifadelerle sözlerini sonlardı:
“Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu olarak taleplerimiz şunlardır: Gerçek enflasyon rakamları temel alınarak memur ve emekli maaşlarına insanca yaşamaya uygun bir artış yapılmalı, eşit işe eşit ücret ödenmelidir. Enflasyon farkları aylık olarak hesaplanarak maaşlara yansıtılmalıdır. Verilen zamlara refah payı mutlaka eklenmelidir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırı olan 68 bin TL'ye yükseltilmelidir. Yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesi birçok memur yönünden eksik bırakılmış, kamuda hiyerarşik yapı bozulmuştur. Bu sebeple, tüm kamuyu kapsayan bir ek gösterge düzenlemesi hızla yapılmalıdır. Memurların maaş dışında kalan tazminatları, ek ödemeleri ve seyyanen ödemeler emekliliğe yansıtılmadır. Enflasyon farkı hesaplaması, şeffaf bir şekilde ve bağımsız kurumlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Emekli maaşları, açlık ve yoksulluk sınırı esas alınarak yenilenmeli, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Artan kira fiyatlarına karşı memurları koruyacak önlemler acilen alınmalı ve barınma desteği sağlanmalıdır. Vergi adaleti sağlanmalı, ücretli çalışanların vergi dilimi yüzde 15'e sabitlenmeli, temel ihtiyaçlara uygulanan dolaylı vergiler kaldırılmalıdır. Kamu kurumlarındaki mülakat uygulamasına son verilerek liyakatin esas alındığı bir sistem kurulmalıdır. Buradan, kıymetli basın mensupları aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanının 1993 yılındaki ifadesiyle hükümete seslenmek istiyoruz. Aynen şöyle seslenmişti Sayın Erdoğan: "Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor." Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu olarak bir günlük iş bırakma kararımız uyarı niteliğinde olup, kamu çalışanlarımızın beklentileri karşılanmadığı müddetçe eylemlerimize devam edeceğimizi ve bu haklı yolda asla geri adım atmayacağımızı buradan ifade ediyoruz.”