Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Bu yıl ki Kutlu Doğum bize neyi getirecek?

Burcu Aydın 18 Nisan 2015 Cumartesi 03:00:00
  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum ile şereflendirdiği hafta olan Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki yıldönümünü İslam Alemi olarak idrak ettik. İdrak ettik mi, ettiğimizi mi sanıyoruz? Bu sorunun cevabı son derece mühim.
Kutlu Doğum Haftası, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatıldı. Yine bildiğimiz bildiğimiz kadarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek sadece Türkiye’de resmiyet kazandırılma özelliğini taşıyor.
Kutlu Doğum Haftası Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftası olma özelliğine sahip. Etkinlik son yıllarda 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılıyor.
Ülke genelinde ve Afyon özelinde de üzerine ciddi anlamda eğilinen, etkinlikler ve programlar düzenlenen Kutlu Doğum Haftası hayatlara ne kadar nüfuz ediyor?
Peygamber Efendimiz (SAV) devlet adamı, asker, öğretmen, baba, eş ve daha pek çok özelliği ile önemli bir örnek. Peki her Kutlu Doğum Haftası yıldönümünde hangi Muhammedi özelliği beynimize, yüreğimize, hayatımıza geçecek? İşte sözün başında sorduğum sorunun cevabı bunda gizli. Belki bu yıl yaşayacağımız son Kutlu Doğum Haftası. Bu gerçekten hareketle, son ve hak din olması ile övündüğümüz dinimiz İslam’ın öğretilerini ve Resulullah’ın ahlak ve özelliklerinden nasiplenmek için neyi bekliyoruz? Bu yıl ki kutlu doğum bize neyi getirecek?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER