Bu yıl içinde Afyon'a gelmek istiyorum

26'ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Afyonkarahisar'ı sevdiğini, 2014 yılı içinde gelmek istediğini söyledi. Başbuğ, Silivri Cezaevi'ndeki günlerinde, Afyonkarahisar'dan bir heyetin kendisi ile görüşmek için izin aldığını belirtti ancak ziyaret gerçekleşmedi Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği devlet adamlarından, 26'ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon Soruşturması kapsamında 26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmesinin ardından ilk [&hellip]

Bu yıl içinde Afyon’a gelmek istiyorum

26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Afyonkarahisar’ı sevdiğini, 2014 yılı içinde gelmek istediğini söyledi. Başbuğ, Silivri Cezaevi’ndeki günlerinde, Afyonkarahisar’dan bir heyetin kendisi ile görüşmek için izin aldığını belirtti ancak ziyaret gerçekleşmedi

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği devlet adamlarından, 26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon Soruşturması kapsamında 26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmesinin ardından ilk kez Afyonkarahisarlı heyetle bir araya geldi. Başbuğ, Türkiye Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2011 yılında Sivas’ta trafik kazasında şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın babası Mustafa Çınar ile 1981 yılında Mardin’de kaçakçılarla girdiği çatışmada gazi olan Şemsettin Atacan’ı Fenerbahçe Orduevi’nde kabul etti.
BİRÇOK
YERDEN DAVET VAR
Ziyaretçi heyetle yaklaşık 1 saat sohbet eden Başbuğ, Afyonkarahisar’ı sevdiğini, doğup yetiştiği şehir olan Afyon’a 2014 yılı içinde gelmek istediğini söyledi. Başbuğ, “Silivri’den çıktıktan sonra birçok yerden davet geliyor. Hepsine gitmemiz mümkün değil. Bir de hangi amaçla gidelim? İstanbul’da yaşıyoruz, tahliyenin ardından Ankara ve İzmir’e gittim. 2014 yılı içinde Afyonkarahisar’a gelmek istiyorum” dedi.
ZİYARET İÇİN İZİN
ALINDI, GİDEN OLMADI
Kendisine sahip çıkan Afyonkarahisarlılar’a teşekkür eden İlker Başbuğ, dikkat çekici bir ayrıntı da anlattı. Başbuğ, “Ben Afyonluyum. Afyon’dan bize sıkıntılı süreçte sahip çıkan tüm hemşehrilerime selamlarımı, şükranlarımı sunuyorum. Cezaevi’ndeyken, bir ziyaretçi heyeti gelecekti. Galiba heyetin başında da eski milletvekili Gaffar Yakın vardı. Adalet Bakanlığı bu ziyarete izin verdi. Ziyaret gününde bekledik; ama kimse gelmedi” diye konuştu.
TSK’YA YAPILANLAR, HEPİMİZİ ÜZÜYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelen saldırının herkes tarafından görüldüğüne dikkat çeken Başbuğ, Türkiye Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın “Şehir olarak size gerektiği kadar destek olamadık” demesi üzerine şöyle dedi:
“Bu sadece Afyonkarahisar ile ilgili bir durum değil. Halkımız Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir hareketin olduğunun farkında. Komutanların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin suç işlediğine neredeyse kimse inanmıyor. Bu durum hepimizi üzüyor. Ancak, bu konuda sessizlik tercih ediliyor.”
DEMİREL VE SEZER’LE AYNI OKULDA
26’ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Afyon Lisesi’nde okuduğunu, eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ile Ahmet Necdet Sezer’in de Afyon Lisesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak, “Afyon Lisesi bizim dönemimizde, çok önemli bir okuldu. Isparta’da lise olmadığı için Sayın Süleyman Demirel de Afyon Lisesi’ne gelmişti. Sayın Ahmet Necdet Sezer de bizden 2 sınıf üstteydi. Lise’nin durumu şimdi nedir bilmiyorum” diye konuştu.
“CEZAEVİ’NDEYKEN DESTEK VERDİLER”
Demirel ve Sezer’in desteklerini hissettiğini söyleyen Başbuğ, “Silivri Cezaevi’ndeyken, Sayın Demirel ve Sayın Sezer’in desteklerini ve selamlarını ilettiler. Ankara’ya gittiğimde de hem Sayın Demirel’le, hem de Sayın Sezer’le görüştüm. Demirel’in hafızası çok dinç. Tam bir devlet adamı” dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN NE DİYOR?
Başbuğ, son günlerde kamuoyunda sık sık tartışılan “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” hakkındaki sorular karşısında suskun kalmayı tercih etti. Başbuğ, “Bizim öyle şeylerle işimiz olmaz” diyerek tavrı konusunda ipucu verdi.

YÖRESEL ÜRÜNLER TAKDİMİ

Afyonkarahisarlı heyet, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a yöresel ürünleri de hediye etti.

KOCABIYIK VE ÖZDİLEK’E ÖVGÜ

26’ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile yapılan görüşmede Afyonkarahisar’dan bahsedilirken, bazı kişilerin de isimleri zikredildi. Başbuğ, “Afyonkarahisarlı Asım Kocabıyık vardı. Hem kendi köyünde, hem de ülke genelinde yararlı çalışmalar yaptı. Yılmaz Oruç benim yaşımdaydı. İsmail Özdilek Albayımız vardı. Cevvaldir, havaalanı için çok uğraşmıştı” dedi.

DUYGULANDIRAN MADALYA

Türkiye Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a madalya takdim etti. Başbuğ, madalyayı görünce duygulandı.

BAŞBUĞ HATIRASI

26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ziyaretine gelen heyete hatıra madalyası verdi.

Bakmadan Geçme