Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu yıl eğitim seviyesinin yükselmesi için gayret edilecek

Yeni öğretim yılı açılış

Yeni öğretim yılı açılış töreninde konuşan Vali Mustafa tutulmaz, bu yıl yapılacak ekstra gayretlerle eğitim seviyesini daha iyi noktaya taşımak için hep birlikte gayret göstereceklerini söyledi

2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış programı dün sabah Uydukent’te bulunan Selçuklu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı birimlerin müdürleri, bürokratlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
“AKLI GELİŞTİRİP ZENGİNLEŞTİREN OKULDUR”
Törenin açılış konuşmasını Selçuklu İlköğretim Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe yaptı. Yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Geçe, “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının tüm Selçuklu İlkokulu ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, katılımcılarla birarada olmanın, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gurur içerisindeyiz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez ve verimli kullanılamaz. Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. Okul hayatımızda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerilerini vermekle kalmaz. Aynı zaman içinde yaşadığımız toplumun yapısını, insan ilişkilerinin nasıl olacağını, bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın neler olacağını, eğitim ve öğretim hizmeti verdiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de gelecek nesillere aktarır ve davranış haline getirir.” dedi.
“ÖĞRETMENLER VE VELİLER ÖĞRENCİLERE DESTEK”
Öğrencilerin okula yıllar sonra meyve verecek fidanlar olarak geldiklerini dile getiren Geçe, “Öğretmenlerimiz de fidan olan öğrencilerimizi yeşertmek için buradalar. Okul öyle bir topraktır ki ağacın hızla büyümesini sağlayarak kısa zamanda meyve vermesine yardımcı olur. Sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışıp asla yılgınlığa düşmemeleridir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman öğrencilerimize destek olacaklardır. Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencimize, okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.
“ÖĞRETİM YILI ÖĞRENME ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yeni dönem başlangıcında öğretmen, öğrenci, veli, idareci olmak üzere herkesin çok heyecanlı olduğunu söyledi. Yeni dönem başlangıcında okulun ilk günü heyecanının yaşandığını belirten Yalçın, “Hayallerimizin daha da geniş, üretmenin tüketmekten daha da önemli olduğunun farkındayız. Boş bir resim defterinin yaprağı gibi tertemiz bir eğitim öğretim yılı önümüzde tıpkı bir güneş gibi doğarken dünyanın yenilenmesi gibi yepyeni ve dupduru karşımızda durmaktadır. Değerli öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz bizleri; belki kıyıya vuran dalga, belki bize bir şarkı için ilham verecek ya da güneşin doğarken dünyayı ısıttığı gibi küçük yürekleri bilime, tarihe, edebiyata ve nice güzelliklere ısıtacaksınız. Kıyıda gördüğünüz deniz yıldızının denizle kavuştuğu gibi çocuklarımızı da iş çıkmaz denilen dâhileri keşfederek topluma öğretmenlerimiz kazandıracaklardır. Hep birlikte el ele verip yeni eğitim öğretim yılını öğrenme şölenine hep birlikte dönüştüreceğiz.” şeklinde konuştu.
“TEMEL STRATEJİ ÖĞRETMENİ GÜÇLENDİRMEK”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajını iletmek üzere törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert törende bir konuşma yaptı. Cömert şunları söyledi:
“2023 eğitim vizyonu çerçevesinde muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmış, bu hedeflere giden yol haritamızda belirlenmiştir. Bu kapsamda bu yıl tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkânları, okul profili değerlendirme, Mesleki ve Teknik Eğitimde sektörle yapılan çalışmalar bu hedefler kapsamında çalışmalardan bazılarıdır. Bakanlığımızın temel stratejisi öğretmeni güçlendirmektir. Öğretmene sağlanan erişim imkânlarının çocuğa giden en kısa yol olduğuna, bu nedenle yeni kuşakların karşısına çıkan öğretmenlerin her açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı, uğurlu olsun.”
“DEĞİŞMEYENLER EMEK ÇALIŞMAK VE OKUMAK”
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Eğitimde başarının geleceğe odaklanmak ile gerçekleşeceğini belirten Tutulmaz şöyle konuştu:
“Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında sizlerle beraber olmanın mutluğu içerisindeyim. Eğitim toplumların olmazsa olmaz önemli meşgalelerinden olmak zorunda. Eğer gelişmek istiyorsak, eğer muasır medeniyet seviyesine ve daha yukarıya çıkmak istiyorsak, eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime önem vermek zorundayız. Artık çağımızda eğitim şekli ve yöntemi her geçen gün değişmektedir. Ancak değişmeyen bir şey var o da öncelikle emek verilmesi, daha çok çalışılması ve okuma üzerinedir. Yöntemler, ders saatleri değişiyor. Azalıyor, çoğalıyor. Ancak hepsinin ortak özelliği daha çok emek, daha çok disiplin ve geleceğe daha çok odaklanmaktan geçiyor. Bunu da sağlayabilmenin yolu okullarda oluyor.”
“DEĞERLER ÖĞRETİLMEZSE EĞİTİM TEK AYAKLI OLUR”
Akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlerin de aktarılması gerektiğine değinen Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrencilerimizi geleceğe iyi hazırlayabilmemiz, onlara bir taraftan akademik başarı sağlayabilmeleri yönünde bir çalışma ortaya koymamız, bir taraftan da bizi biz yapan değerlerimizi onlara aktarmamız gerekiyor. Eğer bizi biz yapan değerleri onlara aktaramazsak onlara verdiğimiz akademik eğitim tek ayaklı olur, bu da uzun vadede insanlığa faydalı olmaktan ziyade zaman zaman zararlı hale de dönebilir. Bizim özellikle eğitim camiasından isteğimiz, öğrencilerimizi çift ayak üzerinde yürütmemiz lazım. Hem manevi değerlerimizi onlara ileterek toplumda birlikte yaşamamanın sorumluluklarını onlara anlatmamız, hem de geleceğe yönelik diğer devletlerle, diğer milletlerle rekabeti sağlayacak, akademik başarıyı sağlayacak şekilde gayret göstermemiz gerekiyor.”
“HEP BİRLİKTE GAYRET EDİLECEK”
Eğitim alt yapısında şehrin eksiği bulunmadığının altını çizen Tutulmaz, “Afyonkarahisar’da eğitim alanında alt yapı eksikliğimiz yok denecek kadar azdır. Şu anda 3 okul hariç tüm okullarımızda tekli eğitim yapılmakta. Sınıf ortalamaları da 11 ile 13 arasında değişmektedir. Birkaç okulda yığılma var bunun bilincindeyiz. Alt yapıdaki başarıyı eğitim alanında başarılarla taçlandırmamız lazım. Bu alanda eksiğimiz var. Bu konuda kamuoyunun eğitim camiasına ve biz yöneticilere eleştiri ve serzenişleri var. Bu yıl yapacağımız ekstra gayretlerle bu olumsuzlukları yok ederek eğitim seviyemizi daha iyi noktaya taşımak için hep birlikte gayret göstereceğiz.” dedi.
TÖREN OKULUN GEZİLMESİYLE TAMAMLANDI
Törende okulun 1. sınıf öğrencilerinden Gökhan Olgun Gökdeniz okulun 2023 eğitim vizyonu ile ilgili bir konuşma yaptı. Okul öğrencilerinden Ensar Gümüş “Okul Türküsü” adlı şiiri, Ecrin Ceylan’da “Okulumuz” adlı şiiri okudu. Selçuklu İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi akabinde yeni öğretim döneminin ilk zilini Vali Mustafa Tutulmaz ve Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Ömer Can Cömert birlikte çaldı. Tören okulun gezilmesi ile tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti