Bu yıl AFJET’e zam yok

Konforlu, rahat ve stresten uzak bir kış geçirilmesi için hiçbir neden olmadığını belirten AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, hem abonelik hem de ısıtma bedeline bu yıl zam yapılmayacağını açıkladı. Ulutürk, 31 Ocak tarihine kadar yapılacak başvurularda peşin ödeme yapmak isteyen abonelere yüzde 10’luk indirim yapılacağını belirtti AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 2013 yılı [&hellip]

Bu yıl AFJET'e zam yok

Konforlu, rahat ve stresten uzak bir kış geçirilmesi için hiçbir neden olmadığını belirten AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, hem abonelik hem de ısıtma bedeline bu yıl zam yapılmayacağını açıkladı. Ulutürk, 31 Ocak tarihine kadar yapılacak başvurularda peşin ödeme yapmak isteyen abonelere yüzde 10’luk indirim yapılacağını belirtti

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 2013 yılı sonu 2014 yılı başlangıcı kış sezonu öncesi tüm tedbidleri aldıklarını söyledi. AFJET sorumluluğunda olan tüm yerlerdeki çalışmaların özellikle yeni eklenen bölgelere turizm hattı da dahil olmak üzere tedbirlerin alındığını belirten Yusuf Ulutürk; “Bu sene inşallah hiçbir sorun olmadan kış sonuna kadar vatandaşı da strese sokmayacak şekilde iyi bir kış geçireceğimizi düşünüyoruz. Bundan dolayı bir sıkıtı ve stresimiz yok.” dedi.
YENİLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AFJET sisteminin çok büyük olduğunu 1996 yılındaki gibi ya da 2010 yılına kadar süre gelen sistemden çok daha farklı bir sistemin var olduğunu belirten Ulutürk; “Şu anda AFJET’in tam 17 bin 500 abonesi var. Bu resmi rakam. Bizim hesaplamalarımızı 100 metrekare konut olarak düşünürüz. Demek ki biz 1 milyon 750 bin metrekarelik alanı şu anda ısıtıyoruz. Turizm hattındaki oteller, hastaneler ve diğer şehiriçi konutlarla beraber 17 bin 500 abonemiz var. İzmir Jeotermalin 25 bin aboneleri var. Ondan sonra büyüklük bakımından Afyon Jeotermal geliyor. Bilindiği üzere sistemimiz yenilendi. Hem jeotermal rezervuarı açısından hem de buradaki diğer ısıtma elemanları bakımından da bu sene yenilemeler yapıldı.” diye konuştu.
HESAPLAMALAR
EKSİ 35’E KADAR YAPILDI
Yaptıkları hesaplamalarda eksi 15-20 derece, eksi 30-35 derecedeki hava sıcaklıklarında çok problem olmadan kullanıcılara konforlu bir ısıyı sağlamak niyetinde olduklarını aktaran Ulutürk; “Eğer binaların iç dizaynında problemler varsa bunlar bizi aşan konulardır. Örneğin son görünen arıza olayında bir apartımanın üst katına su çıkmaması sorunu vardı. Üst kata su çıkmaması AFJET sistemi ile alakalı bir durum değildir. Apartmanda ya pompa yetişmiyor ya da basınç tankı yok. Biz vatandaşımız mağdur olmasın diye tamamlanacak bir şey varsa onu da yapıyoruz. Takdir edilirse bu kadar abonenin her işini yapmaya yetişmek mümkün değil. Abonelerimizin de üzerlerine düşen duyarlılığı göstermeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.
ABONELİK VE ISI BEDELİNE ZAM YOK
Yusuf Ulutürk, bu yıl AFJET A.Ş yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda abone olma ve ısıtma bedeline zam yapılmayacağını açıkladı. 31 Ocak tarihine kadar bir yıllık ısıtma bedelini peşin ödemek isteyen abonelerin başvurularını kabul edeceklerini belirten Ulutürk şöyle konuştu: “Her yıl biz 31 Ocak tarihine kadar peşin ödeme yapmak isteyen abonelerimizin başvurularını kabul ediyoruz. Şubat ayı sonuna kadar abonelerimiz ödemelerini yapıyorlar. 31 Ocak tarihinden sonra başvuru kabul edemiyoruz çünkü bizde ona göre bir çalışma planı hazırlıyoruz. Yönetim kurulumuz bir yıllık peşin ödeme de indirim için geçen yıl yüzde 10’luk indirim kararı almıştı. Bu yılda aynısı olur diye düşünüyorum. Biz Sayın Valimizin bakşanlığında bir önceki toplantıda kesinlikle zam yapmamayı turizm hattındaki bazı yerlerde de fiyatı geri çekmek gibi bir durumumuz var. Bunu 2014 yılında uygulayacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme