Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu uygulama daha sık yapılmalı

Ülke genelinde eş zamanlı

Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan “motosiklet uygulaması” Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi. Kurallara uymayan ve trafiği tehlikeye düşüren çok sayıda motosiklet hakkında cezai işlem uygulandı

 

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, Trafik Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince; çalıntı, aranan ve ruhsatsız/plakasız motosikletlerin yakalanmasına yönelik olarak ülke genelinde 4 bin 643 noktada eş zamanlı uygulama yapıldı. Uygulama kapsamında Afyonkarahisar’da da bir çok noktada denetim gerçekleştirildi.
Ülke genelinde yapılan uygulama, 7 bin 42 ekip ve 23 bin 250 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Uygulama neticesinde; 137 bin 281 araç ve motosiklet kontrol edildi, 106 çalıntı ve aranma kaydı bulunan motosiklet yakalandı, 40 çalıntı ve aranma kaydı bulunan araç yakalandı, bin 984 araç ve motosiklet trafikten men edildi, 8 bin 544 motosiklet ve araca cezai işlem uygulandı, 895 şahsa adli ve idari işlem yapıldı, 216 aranma kaydı bulunan şahıs yakalandı. Ayrıca uygulama sırasında çok sayıda silah, kesici alet ve çok miktarda kaçak sigara ile uyuşturucu madde ele geçirildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı olarak, motosiklet sürücülerimizin öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması ile çalıntı, aranan ve ruhsatsız /plakasız motosikletlerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” denildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi