• Haberler
  • Genel
  • “Bu ten bu canda oldukça yiğit Afyonlulara hizmet edeceğim”

“Bu ten bu canda oldukça yiğit Afyonlulara hizmet edeceğim”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan 117 milyon liralık 72 tesisten 44 adetini, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle açtı. 28 tesisin de temelini atan Eroğlu, “İnşallah bu can bu tende oldukça siz yiğit Afyonkarahisar'lılara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi 117 Milyon TL'ye malolan toplam 72 adet tesisten 44 adet tesisin açılışı ile [&hellip]

"Bu ten bu canda oldukça yiğit Afyonlulara hizmet edeceğim"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan 117 milyon liralık 72 tesisten 44 adetini, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle açtı. 28 tesisin de temelini atan Eroğlu, “İnşallah bu can bu tende oldukça siz yiğit Afyonkarahisar’lılara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi

117 Milyon TL’ye malolan toplam 72 adet tesisten 44 adet tesisin açılışı ile 28 adet tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve il protokolünün katılımıyla atıldı. Anıtpark önünde gerçekleştirilen, 69 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2 adedi Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’a kazandırılacak 72 adet tesisin açılış ve temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileri, il ve şube müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Afyonkarahisar’a her geldiğimizde ayrı bir mutluluk, ayrı bir heyecan yaşıyorum. İnşallah bu can bu tende oldukça siz yiğit Afyonkarahisar’lılara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.
12 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM
Afyonkarahisar ve Türkiye’de pek çok yatırımın yapıldığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Lütfen 12 yıl öncesini hatırlayın. O zamanlar 70 cent’e muhtaçtık ve IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Ülkemiz çok kötü durumdaydı. Ama hükümetimiz bizleri bu zilletten kurtardı. IMF’ye olan borcumuzu ödedik ve artık başımız diktir. Afyonkarahisar’da olduğu gibi tüm Türkiye’de birçok başarıya imza attık. Benim bakanlığım döneminde yapımı çok kısa zamanlar alan baraj, gölet, içme suyu tesisi, taşkın koruma gibi şu anda sayamayacağımız kadar tesisi ülkemize kazandırdık bundan sonra da kazandırmaya da devam edeceğiz. Bizler milletten aldığımızı yine devlete vererek ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anki çalışmalarımızı ve başarımızı sizlerin bizlere olan güvenine ve desteğine borçluyuz. Şu anda Merkez Bankası’nda 135 Milyar Dolar döviz var. Borçlar ödendi” diye konuştu.
MENBA KALİTESİNDE SU
Konuşmaların sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından açılış ve temel atma butonlarına basılarak Bolvadin Taşlıdere- Yörükkaracaören Göleti, Sinanpaşa Güney Göleti ile Güney Göleti Sulaması ve 25 adet taşkın koruma tesisinin temeli atılmış, DSİ tarafından inşa edilen 5 adedi içmesuyu, 7 adedi sulama, 1 adedi gölet ve sulama, 2 adedi rekreasyon ve 26 adedi de taşkın koruma olmak üzere toplamda 41 adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Eber Gölü Kuş Gözlem Kulesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi’nin yanı sıra Sultandağı ve Hocalar ilçelerine tesis edilen Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının da açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın vermiş olduğu bilgilerde temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesislerle 24 bin 600 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağı, taşkın koruma tesisleri ile de 3 ilçe ve 53 yerleşim yerinin de taşkın zararlarından korunacağı, ayrıca Afyonkarahisar Merkez Susuz, Sinanpaşa Akören, İhsaniye Gazlıgöl Akören, İhsaniye Ayazini ve Çay Koçbeyli arsenik arıtma tesisleri hizmete açılacağı ve bu tesislerle 5 yerleşim yerine menba kalitesinde içme suyu sağlanacağı bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon’a yatırımlar hız kesmeyecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’den milletvekili seçilse bile Afyon’a yatırımların kesilmeyeceğini söyledi.
Bakan Eroğlu, İzmir’den Milletvekili adayı olduğu için hemşerilerinin kente yatırım gelmeyeceği yönündeki endişelerine değinerek, “Afyon’a daha çok yatırım gelecek” dedi. Afyonkarahisarlı Avukat Umut Kılıç’ın tutuklanmasını da değerlendiren Eroğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamı artık bizim milletimizin, devletimizin en tepesinde olan, zirvede olan bir makamdır. O makama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir harekettir. Densizce bir harekettir. Dolayısı ile yaptığı hakaretleri burada söylemeye gerek yok. Tabi ki milletimizin büyük bir ekseriyeti bu tür densizlikleri lanetliyor, bizde bunu lanetliyoruz. Tabi ki gereken yapılacaktır, kusura bakmasın. Kimsenin hakaret etme şeyi yok. Biz hakaret olmadıktan sonra, hatta ben her toplantıda şunları söylüyorum, ‘kardeşim varsa bir teklifiniz söyleyin, tenkitiniz varsa tenkit edin, tavsiyeniz varsa söyleyin’ demokrasinin gereği bu. Hiç kimsenin, hiç kimseye hakaret etmeye hakkı da yoktur, bu büyük bir densizliktir hakaret. İnsanlığa da sığmaz. Bu bakımdan biz diyoruz ki birbirimizi sevelim. Farklılık olabilir, farklı düşünebilirsin. Ama biz yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. Bizin anlayışımız bu. Biz 78 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Farkımız zaten bu. Onlar maalesef çamur siyaseti yapıyor, bir takım kendini bilmezlerde hakaret ediyor. Bunlara da millet gereken cevabı 7 Haziran’da verecektir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme