• Haberler
  • Genel
  • 'Bu tarz oyuncuların büyük hataları yapmamaları gerekiyor'

'Bu tarz oyuncuların büyük hataları yapmamaları gerekiyor'

Afyon Belediyespor’un kendi evinde İstanbul DSİ Spor’u ağırladığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Başantrenörü Deniz Atak, Marcus’un yaptığının büyük bir hata olduğunu ve yapılmaması gerektiğini söyledi Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor konuk ettiği İstanbul DSİ Spor’u 83-80’le mağlup etmeyi başardı. Bu maçın ardından açıklama yapan Afyon Belediyespor Başantrenörü Deniz [&hellip]

“Bu tarz oyuncuların büyük hataları yapmamaları gerekiyor”

Afyon Belediyespor’un kendi evinde İstanbul DSİ Spor’u ağırladığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor Başantrenörü Deniz Atak, Marcus’un yaptığının büyük bir hata olduğunu ve yapılmaması gerektiğini söyledi

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor konuk ettiği İstanbul DSİ Spor’u 83-80’le mağlup etmeyi başardı. Bu maçın ardından açıklama yapan Afyon Belediyespor Başantrenörü Deniz Atak, “Zor bir maç olacağı belliydi. Çünkü onlar da bu sene iyi bir takım kurdular. Geçen seneki gibi durumda değil. Maç hep bizim kontrolümüzdeydi. Bence biz maçı kazandığımıza erken karar verdik. Oralarda çok basit hatalar yaptık. Üstüne bir de teknik faul gelmesi, yani ne olursa olsun hakemi orada ne bizim eğitmemiz ne de ayar yapmamız mümkün değil. Memnun olmadığımız maçın MHK eskisi gibi değil yani, hakemlerde analiz ediliyor. Bizim şikayetimizi oraya yapmamız gerekiyor. Maçın içinde tabi ufak konuşmalar olacak. Marcus’ta orada gereksiz yere abarttı yani, maçı kaybettik diyebilirdik. Teknik faulü aldık, serbest atış, kenar atışı maçı kaybedebilirdik. O yüzden uzayabilirdi, başka bir oyuncu yorgun bir oyuncu gaza gelebilirdi. Başka bir şey olabilirdi. Yani çok talihsiz bir şey olabilirdi. Kazandığımız maçı kaybedebilirdik. Bu ligde galibiyeti ne kadar erken alırsanız, o kadar büyük avantaj. Çünkü çok zor bir lig olacak. Hiç kimsenin kimseyi kolayca yeneceğini zannetmiyorum. Ama dediğim gibi maçın iki üç dakikalık kısmı dışında bizim kontrolümüzde geçti. İyi oynadığımızı düşünüyorum büyük bölümünü. Bu tarz oyuncuların o büyük hataları yapmamaları lazım.” diye konuştu.
“ZOR DA OLSA KAZANMAYI
BİLDİK”
Afyon Belediyespor açısından kazanılması gereken bir maç olduğunu kaydeden Afyon Belediyespor’un başarılı basketbolcusu Aydın Ergen, “İstanbul DSİ takımını mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Kazanmamız gereken bir maçtı ve sonuç olarak kazandık. Biraz son 5 dakikasında zorlansak da kazanmayı bildik. Afyon’un seyircisine de desteğinden ötürü teşekkür ediyorum. Haftaya Pertevniyal deplasmanında da galip gelerek seriye başlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Afyonkarahisarlı taraftarlarını tribünde görüp mutlu olduğunu söyleyen İstanbul DSİ Spor Başantrenörü Erkan Kaplanoğlu, “Öncelikle Afyon’da bu seyirciyi görmek beni mutlu etti. Böyle illerin, ilçelerin bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O çocukları tribünde görünce insanın daha çok oynayası, oynatası ve heyecanlanası geliyor. O yüzden bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zor bir maç olacağını biliyordum. Zorlu bir takım Afyon, umut ediyorum ligde istediği yerlere ulaşabilirler. Bizde kazanmak için bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama son topta olmadı. Oyuncularımı ve rakibi tebrik ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA BAKACAĞIZ”
Maçın zorlu bir mücadele olduğunu kaydeden Ziya Küçükbaşçı, “Rakibimizi tebrik ediyorum. Bizde maçın başından sonuna kadar mücadeleyi bırakmadık. Fakat son pozisyonlarda sayıyı bulamadığımızdan maçı kaybettik. Önümüzdeki maçlara bakacağız.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Mühsürler ve Aydemİr hasret gİderdİ

Geçen sezon Afyon Belediyespor’da forma giyen Fırat Aydemir bu sezon İstanbul DSİ Spor’da forma giyiyor. Afyon Belediyespor’la oynayacağı maç için Afyonkarahisar’a gelen Fırat Aydemir ve Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler maçtan önce bir araya geldi. Birbirlerine uzun sarılan Aydemir ve Mühsürler hasret giderdi.

Maçtan önce çİçek verİldİ

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında maçtan önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı sporculara kırmızı karanfil verdi. Oyuncular da aldıkları çiçekleri taraftarlara verdi.

Bakmadan Geçme