• Haberler
  • Spor
  • Bu takımı ayakta alkışlayın – Kocatepe Gazetesi

Bu takımı ayakta alkışlayın – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Voleybol 2. Ligi Erkekler Play-Off Final Grubu'nda verdiği mücadeleyi ikinci maçında tamamlayan Afyon Belediyespor adını 1. Lige yazdırmayı başardı. İlk maçında Gümüşhane Torul Gençlikspor'u 3-1'lik skorla mağlup eden Afyon Belediyespor ikinci maçında da Düzce Belediyespor'u 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Afyon Belediye elde ettiği bu ikinci galibiyetle 1. Lige çıkmayı garantilerken bugün oynayacağı Adana [&hellip]

Türkiye Voleybol 2. Ligi Erkekler Play-Off Final Grubu’nda verdiği mücadeleyi ikinci maçında tamamlayan Afyon Belediyespor adını 1. Lige yazdırmayı başardı. İlk maçında Gümüşhane Torul Gençlikspor’u 3-1’lik skorla mağlup eden Afyon Belediyespor ikinci maçında da Düzce Belediyespor’u 3-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Afyon Belediye elde ettiği bu ikinci galibiyetle 1. Lige çıkmayı garantilerken bugün oynayacağı Adana Toros BYZ maçıyla da grubun liderliği için ter dökecek.
MAÇIN SETLERİ
Düzce Belediye ile oynadığı maça iki ekipte çok hızlı başladı. Oldukça çekişmeli geçen ilk sette üstünlük sürekli el değiştirdi. Bu setin başından neredeyse sonuna kadar yaşanan bu çekişmeyi Afyon Belediyespor 25-19 kazandı. 1-0
İkinci set başladığında da Düzce etkin bir oyun oynayarak ilk seti kazanmak istedi. Fakat Afyon Belediyespor buna izin vermedi. Üstünlüğü setin ortalarında ele alan Afyon Belediyespor rakibinin sayı almasına da engel oldu. Afyon Belediye ikinci seti de 25-10 kazanan tarafa oldu. 2-0
Üçüncü set başladığında Afyon Belediyespor elinden gelenin en iyisini ortaya koydu ve bu seti de 25-11 kazandı. 3-0
Düzce Belediyespor’u 3-0’lık net skorla mağlup eden Afyon Belediyespor ikinci galibiyeti de aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

ÇOBAN VE SEL DE MAÇI SOLANDA İZLEDİ

Afyon Belediyespor Voleybol Takımı, üçüncü sezon sonunda 1. Lig’e çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Voleybolcuların, Düzce Belediyespor ile oynadığı karşılaşmayı AFJET Afyonspor ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile birlikte tribünden izleyerek oyunculara moral veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 3-0 kazanılan maç sonrası yöneticileri, teknik ekibi ve oyuncuları tebrik etti. Başkan Sel ve Çoban’la birlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te maçı izledi.

“İNANDIK, ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK”

Final müsabakaları dahil olmak üzere sezon başından bu yana takıma destek veren taraftarlara da teşekkür eden Başkan Çoban, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, Afyonkarahisar adına tarihi günlerden birini yaşadıklarını söyledi. Spora yaptıkları yatırımların karşılığını bir bir almaya başladıklarını kaydeden Başkan Çoban, “Sezona 1. Lig hedefiyle başlamıştık. Bütün planlamamızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yaptık. Çok şükür bu çalışmalarımızın karşılığını aldık. İnandık, çalıştık ve başardık. İnşallah başarılarımıza gelecek sezon 1. Lig’de devam edeceğiz” dedi.

“BU BAŞARI HEPİMİZİN”

Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan 1. Lig’e çıkmanın ve bu alanda Afyonkarahisar’da bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Karşılaşmada kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Abdullah Aydoğan, “Teknik ekibimizi ve oyuncularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bir teşekkürü de sezon başından bu yana her maçta bizi destekleyen taraftarlarımıza etmek istiyorum. Artık Afyon Belediyespor 1. Lig’de. Bu başarı hepimizin, bu başarı tüm Afyonkarahisar’ın” ifadesine yer verdi.

BİR HAYAL GERÇEK OLDU

Afyonkarahisar Belediyesi Voleybol Takımı’nın başarısı, 4 yıl önce kurulan bir hayalin sonuç verdiğini ortaya koydu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in kaleme aldığı ve 16 Ocak 2012’de yayınlanan “Yaşanabilir Olursanız Yarışabilirsiniz” yazısında kentin bir basketbol ve voleybol takımının kurulması gerektiğini, salon sporları takımlarının profesyonel liglerde temsil edilmesi ile birlikte şehrin potansiyelinin harekete geçeceğini vurgulamıştı.

Bakmadan Geçme