'Bu şoför tahliye olursa ben oğluma ne derim?'

Çatağıl öğrenci servis kazası davasının 8'nci duruşması dün tamamlandı. Sanıklardan servis şoförü A.Ş'nin tutukluluk hali devam ediyor. Sanığın tahliye talebine duruşma günü doğum günü olan mağdur öğrencilerden Hakan Tek'in annesi Fadime Tek, 'Bugün yani Kadir Gecesi günü benim oğlumun doğum günü. Her yerine demirler bağladılar. Sancıdan yatamıyor. Bu şoför tahliye edilirse ben oğluma ne diyeceğim?' [&hellip]

Çatağıl öğrenci servis kazası davasının 8’nci duruşması dün tamamlandı. Sanıklardan servis şoförü A.Ş’nin tutukluluk hali devam ediyor. Sanığın tahliye talebine duruşma günü doğum günü olan mağdur öğrencilerden Hakan Tek’in annesi Fadime Tek, “Bugün yani Kadir Gecesi günü benim oğlumun doğum günü. Her yerine demirler bağladılar. Sancıdan yatamıyor. Bu şoför tahliye edilirse ben oğluma ne diyeceğim?” sözleriyle tepki verdi. Duruşmada A.Ş’nin eşi tarafından verilen dilekçede işverenin ihmalkâr ve suçlu olduğu yönündeki beyanlar dikkat çekti

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi dün İscehisar’a bağlı Çatağılköyünde 11 Ekim 2021’de meydana gelen ve 5 çocuğun öldüğü öğrenci servis kazası davasının 8’nci duruşması görüldü.
TUTUKLU ŞOFÖRÜN EŞİ İŞVEREN’İN DE SUÇLU OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Türkiye’yi sarsan davayı ilk duruşmasından itibaren gazeteniz Kocatepe’nin muhabiri takip ediyor. Hatırlanacağı üzere işveren sanık İ.D ile şoför sanık A.Ş’nin yargılandıkları ana dosya ile “İhmal Suretiyle Görevi Kötüye Kullanma” suç isnadıyla haklarında kamu davasıaçılan 4 memur sanığın dosyaları dördüncü duruşmada birleştirilmişti. Çatağıl öğrenci servis kazası 8’nci duruşmasında dikkat çeken noktalardan biri savunma avukatlarının tutuklu servis şoförü sanık A.Ş’nin eşi tarafından verilen dilekçenin iddialarını doğrular nitelikte olduğu ifadesi oldu. Savunma avukatları, sanık A.Ş’nin eşi tarafından verilen dilekçede geçen duruşmada tahliye edilen işveren İ.D’nin araca araç takip cihazı taktırmamış olması, aracın bakımını yaptırmamış olması gerekçeleriyle İ.D’nin de suçlu olduğu yönünde beyanlarına dikkat çekildi.
“ŞOFÖR TAHLİYE EDİLİRSE SANCIDAN YATAMAYAN OĞLUMA DOĞUM GÜNÜNDE NE DİYECEĞİM?”
Bir diğer dikkat çeken ve can acıtan nokta Kadir Gecesi öncesi görülen duruşmada tutuklu servis şoförü A.Ş’nin bu özel gün ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tutuklu kaldığı süre öngörülerek tahliye talebine karşı mağdur öğrencilerden Hakan Tek’in annesi Fadime Tek’in feryadı oldu. Fadime Tek, “Bugün yani Kadir Gecesi günü benim oğlumun doğum günü. Her yerine demirler bağladılar. Sancıdan yatamıyor. Bu şoför tahliye edilirse ben oğluma ne diyeceğim?” dedi. Cumhuriyet Savcısı servis şoförü sanıkA.Ş’nin tutukluluk halinin devamı yönünde mütaala verdi.
5 ÖĞRENCİ ÖLÜRKEN BİRİ AĞIR 4 ÖĞRENCİ YARALANMIŞTI
Sekizinci duruşmada mahkeme huzurunda tutuklu sanık servis şoförü A.Ş, memur sanıklar M.Ş, T.K, G.Ş.Öve C.Ö hazır bulunurken, tahliye edilen işveren sanık İ.D duruşmada avukatı tarafından temsil edildi. Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi’ne bağlı Çatağıl Köyü’nde 11 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında 4’ü kız, 1’i erkek olmak üzere 5 öğrenci hayatını kaybetmiş, 1’i ağır olmak üzere 4 öğrenci yaralanmıştı. Servis işvereni sanık İ.D. yaşı, sağlık durumu ve tutuklu kaldığı süre ön görülerek tahliye edilmişti.
İHALE KOMİSYONU ÜYESİ TANIK OLARAK DİNLENDİ
Dün görülen duruşmada sanıklardan Alanyurt Orta Okulu eski Müdürü G.Ş.Ö ile aynı dönemde komşu köy Olukpınar Orta Okulu Müdür Vekilliği yapan ve İhale Taşıma Komisyonunda görev alan S.Ö (32) tanık olarak dinlendi. Kazanın olduğu zaman eşinin Covid-19 olması nedeniyle karantinada olduğunu belirten tanık S.Ö, “Eşimle birlikte karantinadaydım. Olup biteni olaydan sonra çevreden öğrendim. Çatağıl köyündeki öğrencileri taşıyan servis bizim okula hizmet vermedi. İhale evrakları bana teslim edilmedi. Ben yokken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki okul kutusuna bırakıldığı söylendi. Benden sonra göreve başlayan Okul Müdürü S.Ç’nin ilgili yerden evrakları aldığını öğrendim. Servis ihalesi evraklarının kazadan sonra okul kutusuna bırakıldığını hatırlıyorum. Ben İhale Taşıma Komisyonu Üyesi idim. İki kez ihaleye çıktığımızda hiç kimse ihaleye katılmadı. İ.D adlı kişiye ihalenin reysen verilip verilmediğini de bilmiyorum. Bana hem taşıma hem de yemek ihalesi whatsapp mesajı ile bildirildi. Bildirimin kazadan sonra yapıldığını hatırlıyorum. Bu ihaleler yaz aylarında yapıldı. Ama tam tarihlerini hatırlamıyorum.” dedi.
ŞOFÖR SANIĞIN EŞİNİN DİLEKÇESİ SAVUNMANIN İDDİALARINI DESTEKLİYOR
Mağdur öğrenciler ve ailelerinin avukatları tutuklu servis şoförü A.Ş’nin tutukluluk halinin devamını talep ederken, A.Ş’nin eşi tarafından verilen dilekçedeki beyanların savunma iddialarını desteklediği vurgulandı. A.Ş’nin eşi işveren sanık İ.D’nin araç takip sistemi taktırmadığı, aracın bakımını yaptırmadığı gerekçeleriyle suçlu olduğu yönündeki beyanları duruşmada gündeme getirildi. İşveren sanık İ.D’nin avukatı mahkemeden sanığın Yedi Emin Deposunda bulunan aracının teslimini talep etti.
SERVİS ŞOFÖRÜ 8. DURUŞMADA DA AYNI ŞEYLERİ TEKRARLADI
Tutukluluk hali devam eden servis şoförü A.D, yedi duruşma boyunca ifade ettiklerini dün görülen 8’nci duruşmada da tekrarladı. A.Ş, “Bir anlık baygınlık sonucu bu iş başa geldi. Çok üzgünüm. Allah’tan gelen bir kaza. Böyle bir şey olacağını bilsem o gün arabaya asla binmezdim. Takdiri yüksek vicdanınıza bırakıyorum. Ben günlerdir bu olayın acısını yaşıyorum. İnanın anneler ve babalardan daha çok acı çekiyorum. Allah yardımcımız olsun.” dedi. A.Ş’nin avukatı müvekkilinin taksirli bir suç işlediğini, kazanın yolda kayma sonucu, ölümlerinde ağaç nedeniyle meydana geldiğini, suçun karşılığı olan 15 yıllık hapis cezasında müvekkilinin kapalı cezaevinde kalması gereken süreyi aştığını ifade etti. A.Ş’nin avukatı müvekkilinin samimi ikrarı olduğunu, işlenen suçun katalog suçlardan olmadığını, tutukluluk süresinin tedbiri aşıp infaza dönüştüğünü, Kadir Gecesi gününde görülen duruşmadan sonra yaklaşan Ramazan Bayramı ve sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı A.Ş’nin tutukluluk halinin devamı yönünde mütaaala verdi.
MAHKEME DAVAYI KARARA BAĞLAMAK İÇİN RAPORLARI BEKLİYOR
Kaza sonrası mağdur olan öğrencilerden Hakan Tek’in annesi Fadime Tek, A.Ş’nin mahkemeden tahliye talebi sonrası söz alarak şunları söyledi: “Bugün yani Kadir Gecesi günü benim oğlumun doğum günü. Her yerine demirler bağladılar. Sancıdan yatamıyor. Bu şoför tahliye edilirse ben oğluma ne diyeceğim?” dedi. Mahkeme heyeti oybirliği ile A.Ş’nin tutukluluk halinin devamına, kazanın mağdur öğrencilerinden Musa Eser’in kalıcı özürlülük raporu için Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine (AFSÜ) sevkine ve Adli Tıp Kurumundan (ATK) gelecek kesin raporun sonucunun beklenmesine karar verildi. Mahkeme Başkanı duruşma sonunda mağdur öğrencilerden Musa Eser’in ailesine AFSÜ’ye kesin özürlü raporu muayenesi sürecinin hızlandırılmalarını, mahkeme heyeti olarak davayı en kısa sürede karara bağlamak istediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme