• Haberler
  • Genel
  • Bu sığınaklar ne olacak? – Kocatepe Gazetesi

Bu sığınaklar ne olacak? – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 2’nci Dünya Savaşı’ndan kalma 2 sığınak bulunuyor. Her iki sığınağın hali de içler acısı. Sığınakların başka illerde değişik amaçlarla kullanıldığını belirten vatandaşlar, 'Ya sığınağa benzemeli, ya da başka şekilde değerlendirilmeli' diyerek taleplerini dile getiriyorlar Afyonkarahisar’da 2’nci Dünya Savaşı’nda yapıldığı belirtilen, o yıllardan bu yana kullanılmayan iki sığınak bulunuyor. Bu sığınaklardan biri, Kocatepe Asri Mezarlığı’nın [&hellip]

Bu sığınaklar ne olacak?

Afyonkarahisar’da 2’nci Dünya Savaşı’ndan kalma 2 sığınak bulunuyor. Her iki sığınağın hali de içler acısı. Sığınakların başka illerde değişik amaçlarla kullanıldığını belirten vatandaşlar, “Ya sığınağa benzemeli, ya da başka şekilde değerlendirilmeli” diyerek taleplerini dile getiriyorlar

Afyonkarahisar’da 2’nci Dünya Savaşı’nda yapıldığı belirtilen, o yıllardan bu yana kullanılmayan iki sığınak bulunuyor. Bu sığınaklardan biri, Kocatepe Asri Mezarlığı’nın sol tarafında kalıyor. Bu sığınağın ön bölümü, çalılarla kapanma noktasına gelmiş. Sığınağın içi ise geniş, serin, uzun ve karanlık. Koridorlar ve odalar hâlinde tasarlanmış sığınağın kapı demirleri paslanmış, tabanı ise çöplerle dolmuş durumda.
Sığınakla ilgisi olmayan maddeler
2’nci Dünya Savaşı’ndan kalma ikinci sığınak ise Taşlıdere Mevkii’nde. O sığınakta, yaklaşık 20 metre aralıklarla iki giriş göze çarpıyor. Ancak bu sığınağın da mezarlığın arkasındaki sığınaktan bir farkı yok. Hatta bu sığınağın tabanında cinsel objeler, alkollü içecek şişeleri, battaniyeler, yapraklar gibi sığınakla ilgisi olmayan maddeler de bulunuyor.
Depolar da aynı
Atatürk Stadı’nın arkasında yer alan depo ve Kanlıca’daki eski muhimmat deposunun da hali, sığınaklarla aynı. Kanlıca’daki muhimmat deposunun bulunduğu arazinin TOKİ’ye verildiği belirtilmişti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme