Bu şiddete son verilmeli – Kocatepe Gazetesi

Özel halk otobüsü şirketi Turex,şoförlerin maruz kaldığı şiddetten şikayetçi. Dün de bir Turex halk otobüsü şoförü, dolmuş şoförü olduğu iddia edilen bir kişi tarafından darp edildi. Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, bu tür olaylara karşı önlem alınmasını istedi. 3 yıldır Afyonkarahisar’da toplu ulaşım hizmeti veren Turex firması, şoförlere yönelik şiddeti kamuoyuna duyurmak için basın [&hellip]

Bu şiddete son verilmeli

Özel halk otobüsü şirketi Turex,şoförlerin maruz kaldığı şiddetten şikayetçi. Dün de bir Turex halk otobüsü şoförü, dolmuş şoförü olduğu iddia edilen bir kişi tarafından darp edildi. Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan, bu tür olaylara karşı önlem alınmasını istedi.

3 yıldır Afyonkarahisar’da toplu ulaşım hizmeti veren Turex firması, şoförlere yönelik şiddeti kamuoyuna duyurmak için basın toplantısı düzenledi.
Dün sabah dolmuş şoförü olduğu iddia edilen bir kişi tarafından darp edilen Turex şoförü İsmail Erkasap da kan izi bulaşmış gömleği ve yüzündeki darp izleriyle basın toplantısında hazır bulundu.
Turex’in basın toplantısında ilk sözü ANS-Hastaneler Hattı şoförü İsmail Erkasap aldı. Erkasap, şiddete maruz kalan diğer arkadaşlarının bu mesleği bıraktığını, ancak kendisinin bu mesleği sürdüreceğini belirtti. Daha önce bu tür davranışlara maruz kaldığını kaydeden Erkasap, kendisini darp eden kişi hakkında şikayetçi olduğunu, darp nedeniyle de hastaneden rapor alacağını söyledi.
Vatandaş etkileniyor
Turex Afyonkarahisar Proje Müdürü Aydın Erdoğan ise 3 yıldır 50’ye yakın darp hadisesi yaşan-dığını belirtti. Erdoğan, konuyla ilgili gereken tüm makamlara başvurduklarını kaydetti. Erdoğan, “Bu olaylar haftada bir-iki kere yaşanıyor. Durak başkanları ile sürekli görüşülüyor. Onlar da bu olayları sona erdireceklerini söylüyorlar. 12-13 tane görülen davamız var. Afyon’a hizmet etmenin bedeli bu mudur diye düşünüyoruz. Bu olaylardan Afyonkarahisar halkı etkileniyor. Vatandaş, gideceği yere gidemiyor.”
Olayların önüne geçilmeli
Erdoğan, olayların devam etmesinin kimseye yararı olmayacağını vurgulayarak “Bu olaylar artık böyle gitmemeli. Bizim 175 personelimiz var. Şoför-lerimizin hepsi Afyonkarahisarlı. Biz günde neredeyse 3 bin ihtiyaç sahibini ücretsiz ya da indirimli taşıyoruz. Bu olaylar devam ederse bir taraf ciddi zararlar görebilir. Bunun önüne geçilmeli. Belediye Başkanımız dolmuş durak başkanlarıyla görüşüyor, olayları engellemeye çalışıyor. Yine de bu tür olaylar meydana geliyor” diye konuştu.
Diğer illerde sorun yok
Turex’in Denizli ve Tekirdağ’da da toplu ulaşım hizmeti verdiğini hatırlatan Aydın Erdoğan, diğer şehirlerde Afyon’daki kadar zorluk çekmediklerini dile getirdi. Erdoğan, “Denizli, Afyonkarahisar’ın yaklaşık 3 katı büyüklüğünde bir şehir. Ama Afyonkarahisar’daki dosyaların yarısı Denizli’de yok” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme