Bu sezon sporda umduğumuzu bulamadık

2021-2022 sezonunda basketbol ve voleybolda küme düşen Afyonkarahisar takımları, futbolda başarılı bir sezon umuduyla başlasa da hedefe ulaşmakta sıkıntı yaşadı 2021-2022 sezonuna futbolda şampiyonluk hedefi ile yola çıkan AFJET Afyonspor, bir süre sonra hedefini ilk 5, daha sonra da Play-Off’tan 1. Lige çevirmek zorunda kaldı. Bir çok yol kazası ile tamamlanabilen sezonda Play-Off ümitleri başka [&hellip]

2021-2022 sezonunda basketbol ve voleybolda küme düşen Afyonkarahisar takımları, futbolda başarılı bir sezon umuduyla başlasa da hedefe ulaşmakta sıkıntı yaşadı

Haber

Haber

2021-2022 sezonuna futbolda şampiyonluk hedefi ile yola çıkan AFJET Afyonspor, bir süre sonra hedefini ilk 5, daha sonra da Play-Off’tan 1. Lige çevirmek zorunda kaldı. Bir çok yol kazası ile tamamlanabilen sezonda Play-Off ümitleri başka bahara kaldı.
Basketbol ve voleybol takımları bir alt lige düşerken futbol takımı ise bulunduğu ligde gelecek sezonda hedef belirleyecek. Spor Şehri olma yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar sportif anlamda da önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Şehri farklı branşlarda temsil eden takımların da bulundukları yerde gösterecekleri başarılar şehrin hedeflerine ve tanıtımına katkı sağlama adına önemli bir avantaj sağlıyor. 2021-2022 sezonunda da bu avantajı başarılı sonuçlarla taçlandırmak ve şehrin sportif açıdan da başarılı olduğunu hissettirmek önemliydi ancak makul hedeflerin konulduğu 2021-2022 sezonu hayal kırıklıklarıyla noktalandı.
Geçtiğimiz sezon Play-Off oynama şansını az bir farkla kaçıran ve aynı sezonda Euroleague Şampiyonluğu yaşayan Anadolu Efes’e tek mağlubiyetini yaşatan HDI Sigorta Afyon Belediyespor Basketbol Takımı döviz kurundaki artış ve sonrasında yaşanan oyuncu kayıpları ile yeni yönetimle ayakta durmaya çalışsa da sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala ligden düşen ilk takım oldu.
2020-2021 sezonunda son maçların sonuçlarının ardından ligde kalmayı başaran ve bu sezon başında Sandıklı Belediyesi’ne devri gündeme gelen Avşar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımı da hayal kırıklığı yaşattı. Yaklaşık 4 ay süren görüşmeler nedeniyle teknik ekip ve oyuncu transferinde geciken kulüp yapılan transferlerin uyumsuzluğu, teknik ekibin yetersizliği ve özgüven kaybı nedeniyle sezonu ligden düşerek tamamladı.
Voleybol ve basketbol takımlarının küme düştüğü 2021-2022 sezonunda en büyük umut ise AFJET Afyonspor oldu. Şampiyonluk parolasıyla kurulan teknik ekip ve kadro ile istenilen başarıların alınamaması sonrasında 10. haftada başkan, yönetim ve teknik ekibin istifasıyla yeni bir döneme geçildi. Süleyman Karakuş başkanlığında oluşturulan yönetimin yeni teknik adam seçimi sonrasında sıçrama yapan takım ligde yükselişe geçerken Ziraat Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe ile boy ölçüşerek dikkatleri üzerine çekti. Kupa maçı sonrasında yaşanan düşüş nedeniyle yeniden teknik ekip değişikliğine giden Yönetim, Bahaddin Güneş tercihi ile yine yükselişe geçse de gerek oyuncu performansları ve cezalı oyuncuların yokluğu, gerekse kötü hakem kararları sonrasında puan kayıpları yaşayarak Play-Off turuna kalma şansını son maçta kaybetti.
3 farklı branşta mücadele eden temsilcilerimizin sezon sonunda geldiği nokta Afyonkarahisar için kayıp bir sezon oldu. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme