• Haberler
  • Genel
  • 'Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz'

'Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz'

Afyonkarahisar Belediyespor 68-73'lük skorla lideri elinden kaçırdı. 39 dakika boyunca çok iyi mücadele ettiklerini belirten Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Gürkan İşbırakmaz, 'Bugün çok yürekli oynadık, bu bir ışık ve ikinci yabancımız da gelecek daha iyi olacağız. Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz zaten ve kalacağız.' dedi Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden [&hellip]

“Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz”

Afyonkarahisar Belediyespor 68-73’lük skorla lideri elinden kaçırdı. 39 dakika boyunca çok iyi mücadele ettiklerini belirten Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Gürkan İşbırakmaz, “Bugün çok yürekli oynadık, bu bir ışık ve ikinci yabancımız da gelecek daha iyi olacağız. Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz zaten ve kalacağız.” dedi

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor hafta sonu kendi evinde konuk ettiği TÜYAP Büyükçekmece Basketbol takımına son dakikalarda yaptığı basit hatalarla mağlup oldu. Son dakikalarda 66-65’lik skorla önde olduğu maçta sayı üretme konusunda hücumda hata yapan Afyonkarahisar Belediyespor maçı 68-73’le kaybetti. Bu maçın ardından iki takımın antrenörleri ve oyuncuları basın açıklaması yaptı.
39 dakika boyuncu çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Gürkan İşbırakmaz, “İkinci ligin birinci sırasındaki takıma karşı çok iyi mücadele verdik. Tek yabancıyla oynamamıza rağmen bütün çocuklarla aslan gibi mücadele ettik. Sonunu getiremedik, sonuna kadar her türlü başa baş oynadık yani. Bugün çok yürekli oynadık, bu bir ışık ve ikinci yabancımız da gelecek daha iyi olacağız. Bu sezon ligde kalmak için her şeyi yapıyoruz zaten ve kalacağız. Çok üzgünüm, sonuna kadar getirdik 39 dakika çok iyi mücadele ettik ve elimizden kaçırdık.” dedi.
“LİGDE
KALACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Basit bir iki topta yapılan hatalarla maçı kaybettiklerini belirten Afyonkarahisar Belediyespor’un başarılı oyuncusu Ömer Fırat, “Koçun da dediği gibi lidere karşı 39 dakika çok iyi mücadele ettik ve son bir iki topta kendi hatalarımızla basit hatalarla kaybettik. Bu bizim için çok üzücü ama gerçekten bu sezon ki en iyi mücadelemizdi. Takım adına yeni yabancımızla birlikte seyircimizle birlikte ligde kalacağımıza inanıyorum. Gerçekten bu maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüm ve takım arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.” ifadesine yer verdi.
“AÇIKÇASI
MAÇIN ZOR
GEÇECEĞİNİ TAHMİN EDİYORDUM”
TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Baş Antrenörü Özhan Çıvgın, “Ben açıkçası maçın zor geçeceğini tahmin ediyordum. Kendi aramızda konuşuyorduk. Böyle maçlara takımlar iyi reaksiyon verir. Bir yabancısı gitmiş tek yabancısı kalmış. Seyirci yok ve Afyonkarahisar bu reaksiyonu iyi verdi tebrik ediyorum onları bu mücadelelerinden dolayı. Bizim hatamızda iki kere 10 sayı öne geçtik maçı kopartamadık. Bu da bizim hatamız oldu. Hiçbir zaman hakemlerle ilgili konuşmadım. Hakem arkadaşlarımla ilgili yine kötü bir şey söylemeyeceğim ama bence şu maçı oturup seyredip kesinlikle yönetimlerini gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Onlarda inşallah bundan sonra daha iyi maçlar yönetirler.” şeklinde konuştu.
“10 SAYI ÖNE GEÇTİKTEN
SONRA YUMUŞADIK”
TÜYAP Büyükçekmece Basketbol takımında görev yapan oyunculardan Orbay Kaya, “Bence Afyon’un seyircisiz oynaması Afyon için avantaj oldu. Hiçbir baskı hissetmediler. Biz buraya hiç rahat gelmedik, tek yabancıyla oynamaları, onların bu şekilde bir tepki vereceklerini bekliyorduk. Bu tepkiyi çok başarılı bir şekilde verdiler. Bizde bence 10 sayı öne geçtikten sonra yumuşadık. Sonrasında da tekrardan oyuna döndük. Bunlar bana göre çok güzel deplasman galibiyeti bizim için önemli.” dedi.
“İNSANLAR BİRBİRİNE DESTEK OLSUN VE TAKIM KALICI OLSUN”
Afyonkarahisar için söylemek istediği cümleler olduğunu belirten Kaya, “Burada yani Afyon’da ben basketbolun kalıcı olmasını ve devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Antrenör arkadaşımızda bizim ağabeyimiz, burada insanlar birbirine destek olsun ve takım kalıcı olsun.” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Raymond ve Reha’nın karnesi PEKİYİ

Seyircisiz oynanan TÜYAP Büyükçekmece Basketbol maçında Afyonkarahisar Belediyespor’un başarılı Basketbolcusu Raymond Sykes 29 sayı 10 ribaund ile maçın en skorer ismi oldu

11. maçında 9. yenilgisini alan Afyonkarahisar Belediyespor’da Raymond Sykes 29 sayı- 10 ribaund ile maçın en etkili ismi oldu. Bu karşılaşmada ayrıca kaptan Reha Öz 11 sayı- 10 ribaund ile double double yaptı.

Bu görüntüye alışık değiliz

Afyonkarahisar Belediyespor’un İstanbul DSİ maçında yaşanan olaydan sonra aldığı iki maç seyircisiz oynama cezasında ilk maç geride kaldı. Okul Sporları müsabakalarında bile bu kadar boş görülmeyen tribünlerde hiç taraftar yoktu.

Bakmadan Geçme