• Haberler
  • Genel
  • “Bu şehri uzaylılar değil biz doğru projelerle kurtaracağız”

“Bu şehri uzaylılar değil biz doğru projelerle kurtaracağız”

Afyonkarahisar Valisi Vali Hakan Yusuf Güner, şehrin geleceği ve ilerlemesi noktasında büyük düşündüklerini belirtti. Vali Güner, şehrin geleceğini tüm paydaş ve sorumlularla birlikte yoğuracaklarını vurguladı. Güner “Bu şehri dışarıdan gelen uzaylılar kurtarmayacak. Kurtaracak isek biz doğru projelerle kurtaracağız.” dedi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in Başkanlığında dün öğleden sonra valilik toplantı salonunda Hayvan Borsası konulu toplantı [&hellip]

"Bu şehri uzaylılar değil biz doğru projelerle kurtaracağız"

Afyonkarahisar Valisi Vali Hakan Yusuf Güner, şehrin geleceği ve ilerlemesi noktasında büyük düşündüklerini belirtti. Vali Güner, şehrin geleceğini tüm paydaş ve sorumlularla birlikte yoğuracaklarını vurguladı. Güner; “Bu şehri dışarıdan gelen uzaylılar kurtarmayacak. Kurtaracak isek biz doğru projelerle kurtaracağız.” dedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in Başkanlığında dün öğleden sonra valilik toplantı salonunda Hayvan Borsası konulu toplantı düzenlendi.
ZİRVE TÜRKİYE’DE İLK
Toplantı açılışında konuşan Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 19-22 Kasım tarihleri arasında Canlı Hayvan Borsaları Zirvesi’nin gerçekleştirileceğini belirtti. Zirvenin konusu itibariyle Türkiye’de ilk olacağına dikkat çeken İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’ın çiftçilik, hayvan besiciliği, gıda-sanayi sektörünü içerisinde kapsayan tüm sektörleri içermesi anlamında zirveye ev sahipliği yapmanın önem taşıdığını kaydetti. Arap; “Biz bu zirvede 3 günlük süreçte bir çalıştay şeklinde yapmayı planladık. Önemli konuları bir komite adı altında Türkiye’nin sektörü kapsayan temsilcilerinin katılımı ile gerek öne çıkan akademisyenlerin katılımı, gerek Bakanlığımızdan üst düzey bürokratlarımızın, uzmanlarımızın katılımıyla üç günde komite nezdinde konuların tespiti, analizi, sonuç bildirgesi şeklinde değerlendirmeyi hedefledik.” dedi.
ÇALIŞMALAR 6 AYDA
BİR PAYLAŞILACAK
Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Canlı Hayvan Borsaları Zirvesi ile amacın sektör verimliliğinin arttırılarak geliştirilmesinin sağlanması olduğunu söyledi. Bu zirvede, sorunların da biraraya getirilerek rapor halinde Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı’na sunulup, çeşitli çalışmaları başlatmayı hedeflediklerini belirten Arap, sonuç bildirgesi ve raporun kentin ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Vali Hakan Yusuf Güner, ATSO ve ATB yönetimlerine çalışmaya destek vermeleri nedeniyle teşekkür etti. Vali Güner, göreve geldiği günden itibaren şehirde her müdürün hedefi olacağını anlatmaya çalıştığını vurguladı. Vali Hakan Yusuf Güner, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın bu söylemini anladığını kaydetti. Bu hedefe uygun faaliyetlerde bulunulacağını aktaran Vali Güner; “Faaliyetler ve bunların projeleri olacağını söyledik. Bunları 6 ayda bir benimle paylaşacaklar. Kadrolu olma rahatlığı içinde olmak yerine üretken bir yapıya sahip olacaklar. Dinamik bir yapıyı içlerinde barındıracaklar. Belki bürokrasi buna uygun değil ama ben bu dinamizmi Afyon’da var edeceğim. Bu anlamda Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürümüzün yaptığı şey son derece önemli.” diye konuştu.
MÜDÜRLER ÜRETKEN OLACAK
Yapılacak faaliyetlerin tamamında top yekün Afyonkarahisar’ın olacağı prensibini tekrarlayan Vali Hakan Yusuf Güner, faaliyetin sahip olduğu sivil yapınında çalışmaya dahil olacağını kaydetti.
Afyonkarahisar’ın belli konularda öne çıkması için yapılacak vizyon çalışması için altlık oluşturacak bir çalışma yapılacağını aktaran Vali Güner; “Yapılacak çalışmaları ilgilendiren tüm paydaşlarla ortak hedeflerin neler olacağı belirlenecek. Herkes birbirinden haberdar olup ortak hareket edecek. Afyon’un mevcut profilini ortaya koyacak bir çalışma hazırlanmış olacak. Sonrasında hangi yatırımcılara ve hangi işletmelerin kurulmasına izin vereceğimiz, hangi kurallara uyulacağı, bakanlıkların denetleyecekleri gün yüzüne çıkacak. Daire müdürlerimizle yapacağımız toplantıda da bu konuyu bir daha hatırlatacağım getireceğim. Daire müderlerimizden bu tür faaliyetler bekliyorum. Sivil toplumu da içine aldıkları, yerel kişileri içlerine aldıkları, kendi alanları ile ilgili hedeflerini ve gelecek projeksiyonları ortaya koymalarını bekliyorum.” şeklinde konuştu.
GIDA TARIM AFYON’DA YÜZ GÜLDÜRDÜ
Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar için dışarıdan bir kurtarıcı bekleyemeyeceklerini, kurtuluşun içerideki değer ve dinamiklerin harekete geçilmesi ile olacağını ifade etti.
Konularla ilgili aktörlerle sorunları birlikte ele alacaklarını söyleyen Vali Güner; “Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürümüzü tekrar tebrik ediyorum. Belki Türkiye’de ilk defa olan ve birçok ilde olmayan çalışmalar nedeniyle de tebrik ediyorum. Süt takip sisteminden, kesimhanelerin 24 saat kamera ile görüntülenmesine kadar. Afyon hayvancılık açısından İl Müdürlüğü, Borsa ve ATSO açısından emin ellerde. Doğru alanda ilerleniyor. Bizde valilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Yapılan doğruların destekçisi ve önünü açıcı olacağız. Bunu milli eğitimin, sağlığın kısaca tüm kurum ve kuruluşların yapması lazım. Ben şimdiye kadar açık söyliyeyim Afyon’da, çalıştığım illerde tarım konusunda yüzümün güldüğünü görüyorum. Gittiğim yerlerde en sancılı konu tarım, hayvancılık ve gıda idi. Burada bunun ciddi şekilde ele alındığını düşünüyorum. Tarım Gıda Hayvancılık, Orman ve Su İşleri Bakanlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
AFYON’U DÜNYANIN
ÖRNEK ALMASI LAZIM
Gübre ile ilgili de şehirde ciddi, kararlı projeler olduğundan söz eden Vali Hakan Yusuf Güner, bu projelerin özellikle kanatlı hayvan gübresine hitap ettiğini kaydetti. Süreci takip ve teşvik edceklerini, atıkların çevreye zarar vermesine engel olacaklarını söyleyen Vali Güner şöyle konuştu: “Afyon’da 60 trilyon liraya kurulan bir tesis var. Bence bunun gibi bir iki tane daha tesis kurulması lazım. Kimsenin hiçbir bahane arkasına sığınmaması lazım. Yok ben atık, gübre atmadım filanca attı gibi. Bunlar bu şehre yakışmaz, zarar verir. Bu şehirdeki tavuğun, yumurtanın fiyatını yükseltmemiz çevreye uygun bir yapıyı, sistemi kurup buranın ticaretini dünya da bir numara yapmamız lazım. Afyon’un dünyayı örnek alması lazım. Bu anlamda birkaç arkadaşımız gerçekten çok güzel örnekler koymuşlar. Biz bunlara destek olacağız. Hiç kimse kusura bakmasın. Küçük düşünenler kusura bakmasın biz büyük düşünüyoruz. Bu şehrin geleceğini hep beraber yoğuracağız. Yoksa bu şehri dışarıdan gelen uzaylılar kurtarmayacak. Kurtaracak isek biz doğru projelerle, doğru hedeflerle, doğrunun arkasında disiplinli şekilde durarak kurtaracağız.”
SİVİL TOPLUM DESTEĞİ ÖRNEK
Siyasette, sivil toplumda, bürokrasi olarak kendisinin bakanlıkları temsilen destek olacağından söz eden Vali Güner şunları söyledi: “Yanlış bir şey yapılıyorsa da geleceğe yönelik iyi olarak lanse edilen bu söylenmeli. Şehrin ne istediği önemli. Kiminle karşılaşsam herkes güzel işler yapılsın istiyor. Sivil toplumun desteği çok önemli. İşletmecilerle birlikte çalışıyorlar. Bu sineklerden bu şehri kurtarmamız lazım. Bunu bir gelir haline getirerek kurtarmamız lazım. Hazır teknoloji de var.”
AFYON BEYAZ VE
KIRIMZI ETTE MERKEZ
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’a teşekkür etti. Çok sayıda kanayan yaranın olduğundan söz eden Serteser; “İlk etapta işletmelere masraf ve yük gibi gözükse de sonrasında çok daha iyi düzeye ulaştılar. Hiçbir şey kolay olmuyor. Çile çekmeden güzel şeylere ulaşmak mümkün değil. Bizde Sayın Müdürümüze destek olduk. Bazı şeyler yapılırken zor yapılıyor. Bizi de bu konuda çok arayanlar oldu. Ama yapılan işin doğru olduğunu, daha güzel sonuçlara erişileceğini söyledik. Aslında çok sorunlarla karşılaştı. Ama netice de hem biz hem Borsa Başkanımız destek oldu. Destek olmamız da lazım. Afyon eskiden büyük şehirlerin et ihtiyacının sanırım yüzde 30’nu karşılıyordu. Bizim bu düzeye ulaşıp oranı yüzde 40’lara çıkarmamız lazım. Bu tip değişimlerle mümkündür. Afyon’un beyaz ve kırmızı ette merkez olduğunu deklare etmemiz lazım.” dedi.
“ELİMİZİ DEĞİL BAŞIMIZI
TAŞ ALTINA KOYARIZ”
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’da üretilen eti şehir dışına gönderen bir babanın evladı olarak Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın şehir için şans olduğunu söyledi. Sütte araç takip sistemleri, kesimhanelerde yapılan revizyonlar ve kameralı görüntülemenin önemine değinen Mühsürler; “Afyon’da hem kayıt dışılığın hem de sağlıklı gıda tüketimi sağlanmaktadır. Bu nedenlerle Sayın Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bugün Türkiye’nin en büyük Canlı Hayvan Borsası kurmaktaki amacımız, Borsamız Ege ve Akdeniz bölgelerinde işlem hacminde İzmir’den sonra ikinci sıradadır. Yumurtada Türkiye ihracatında bir numarayız. Ette ise tatlı bir rekabet yaşıyoruz. Afyon üst sıralarda yer alıyor. Biz Afyon’un kıymetini bilmiyoruz. Birlik beraberlik son derece önemli. Biz elimizi değil başımızı taşın altına koymaya her zaman hazırız.” Damızlık Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel ise, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ile ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’in sözlerine katıldığını belirtti. Göbel kendilerine düşen en büyük görevin Canlı Hayvan Borsası açıldığında ATB’ye destek vermek olacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme