'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

Ethem Tem 6'ıncı Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren eserlerin sergisi açıldı. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ADD Şubesi'nin ayrıştırmadan uzak birleştirici ve kucaklayıcı anlayışına teşekkür etti. Yiğitbaşı, 'Bu şehirde huzur içerisinde kavgadan gürültüden uzak yaşamak istiyoruz.' dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) işbirliğiyle düzenlenen Ethem Tem 6’ıncı Fotoğraf Yarışmasının sergisi ve ödül töreni Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) açıldı.  Sergi açılışı ve ödül törenine; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Av. Hakan Şeref Olgun, CHP Denizli Milletvekili TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, Zafer Haftasında Kuvvet Komutanlıklarını temsil eden misafir generaller, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz ve çok sayıda davetli katıldı.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Atatürkçü Düşünce Derneği koordinasyonunda bu yıl altıncısı düzenlenen Ethem Tem ulusal fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki duruşunu görüntüleyen fotoğrafçı Ethem Tem adına düzenlenen fotoğraf yarışmasında birinciliği Flamingo isimli eseriyle Ekrem Şahin ikinciliği, Sülietler isimli eseri ile Yücel Çetin üçüncülüğü ise Afyonkarahisarlı fotoğraf sanatçısı Emrullah Akgün, Afyon’da Kış isimli eseriyle aldı. Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini protokol üyeleri verdi. “SAYGIN BİR YARIŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ” Ödül törenin açış konuşmasını ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışmasının Türkiye’nin en fazla ilgi gören yarışmalarından biri olduğunu söyledi. Cengiz, “Türkiye’nin saygın bir fotoğraf yarışmasına ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu yarışmaya tüm değerli fotoğrafçılar katılıyor.” dedi.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

“ETHEM TEM’İN İZİNDEN GİDEN SANATÇILARIN FOTOĞRAFLARI SERGİLENİYOR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar'da bu şanlı zaferin 102’inci yılını büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak ADD ile birlikte bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül töreninde sanatı ve düşünceyi buluşturan bu anlamlı etkinlikle bir arada olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Ethem Tem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz anısının fotoğrafını yakalamış ve bize mükemmel bir simge olarak hediye etmiştir. Onun izinden giden sanatçılarımız bu sergide yer alan eserleriyle şehrimizin ruhunu ve güzelliklerini fotoğraf karelerine yansıtmıştır. Şimdiden dereceye giden tüm fotoğrafçılara başarılar diliyor, onları yürekten tebrik ediyorum. Bugü gerçekleştirdiğimiz açılışta bu büyük zaferin anlamını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için atılan adımlardan birisidir. Zafer Haftası kapsamında düzenlenen her etkinlik bizlere bu büyük zaferin ne denli büyük fedakârlıklarla kazanıldığını bir kez daha hatırlatıyor. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarımız, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Zaferin şehri Afyonkarahisar'da bu anlamlı haftada gerçekleştirilen etkinliklerin halkımıza ilham vermesini diliyorum. “İKİ HEYECANI BİRARADA YAŞADIM CHP Denizli Milletvekili TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da iki heyecan birlikte yaşıyorum. Öncelikle bu dünyaya mal olmuş ulusal kurtuluş mücadelemizin Kocatepe’deki simgesi olan bu fotoğrafı çeken fotoğrafçımız adına düzenlenen bu sergide olmak gerçekten benim için de büyük heyecan kaynağıdır. Ama başka bir heyecanım ise 10 yıldır Denizli'de ADD Denizli Şube Başkanı olarak kıymetli başkanımla beraber çok güzel etkinliklerde o onurlu görevi beraber yürütmüştük. Şimdi de burada Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna vekâlet eden bir cumhuriyet kadını olarak sizlerle iftihar etme, bu onurlu, şanlı kurtuluş mücadelemizin, cumhuriyetimizin kurulduğu topraklardan sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşıyorum. Bu vesileyle fotoğraf yarışmasına katılan bütün fotoğraf sanatçılarımızı kutluyorum.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

“BU ŞEHİRDE HUZURLA YAŞAMAK İSTİYORUZ''

Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yaptı. Zafer Haftası ile birlikte çok özel ve kıymetli bir haftanın idrak edildiğini belirten Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Zafer Haftamızla birlikte 27 Ağustos Afyonkarahisarımız’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünü hep birlikte idrak ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlamalarımıza devam ediyoruz. Ethem Tem 6’ıncı Fotoğraf Sergisinin, bu törenin ayrı bir önemi var. Şimdiye kadar Atatürkçü Düşünce Derneği'yle hiçbir ilişkim olmamıştı. Ancak birleştirici, tamamlayıcı, kucaklayıcı iklimini burada ilk defa Atatürkçü Düşünce Derneği'nizde gördüm. Bu nedenle Şube Başkanı Veli Cengiz hocamıza bu ortamı sağladığı için, birleştiriciliğinden ötürü, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye izin vermeyen yönetiminden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Şehrimiz huzurun, ortak aklın ve mutluluğun başkenti olarak da anılmalı ve Allah'ın izniyle de böyle anılıyor. Bizler bu şehirde huzur içerisinde hep birbirimizle iletişime açık bir şekilde kavgadan gürültüden uzak yaşamak istiyoruz. Bunun en önemli parçalarından bir tanesi de sanattır.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

Ben iletişim okuduğum için de bilmiyorum ama sanat, sinema, fotoğraf, resim, bunların dışında müzik ve sanatın her tadı gerçekten çok kıymetli. Özellikle tarihimizi anlatmak, bu arşivi, bu hafızayı diğer nesillerimizde bizden sonrakilere, torunlarımıza aktarmak adına eldeki yayınlar, bu kitaplar çok önemli. Bilimsel yayınlar çok önemlidir.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz''Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

Bende bir akademisyenim. Ancak akademisyenlikle yazılan makaleler, kitaplar, yayınlar dışında bir filmin, bir resmin, bir fotoğrafın etki gücünün ne kadar olabildiğini, Ethem Tem’in  fotoğraflarından biliyoruz. İnşallah Afyonkarahisarımız’daki birliğimizi, beraberliğimiz, İmaret Camii'nin Taş Medresesi’nde buluştuğumuz atmosfer bizi her zaman için geleceğe huzurla, mutlulukla ağız tadı içerisinde ve daha da güçlü büyük bir Türkiye'yi hep birlikte çocuklarımıza, torunlarımıza sunacağımız şekilde milli ve manevi değerlerimize bağlı bir biçimde yolumuzu yürüyerek sağlayacaktır. Bugünleri bu şekilde gururla, onurla kutlamamız diye düşünüyorum. Bu çatı altında bir araya geldiğimiz için bu yarışma için hem belediyemize hem derneğimize tekrar teşekkür ediyorum. Yarışmanın tüm katılımcılarına, ödül alan, almayan herkese teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Zafer Haftamız kutlu ve mutlu olsun.

'Bu Şehirde Huzur İçerisinde Kavgadan, Gürültüden Uzak Yaşamak İstiyoruz'

Bakmadan Geçme