• Haberler
  • Siyaset
  • 'Bu Şehir Liyakatle Mi Yoksa Zorbalıkla Mı Yönetilecek?'

'Bu Şehir Liyakatle Mi Yoksa Zorbalıkla Mı Yönetilecek?'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'a seslenerek personele yönelik baskının sona ermesini istedi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın personele yönelik keyfi uygulamalar yaptığını belirtti. 

 

'BELEDİYE'DE ADALETSİZLİK VAR'
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, "Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde gelen ve ulusal basına yansıyan belediye personeline uygulanan mobbinğ iddiaları belediye yönetiminde yaşanan adaletsizlikleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. 2008 yılından beri İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü biriminde görev yapan, görevde yükselme sınavı sonrasında ise yine liyakatle, adaletle görevde yükselme sınavı ile derece yaparak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanan ve yaklaşık 4 yıl boyunca müdürlüğü başarıyla sürdüren Serdar Çetinkaya yerel seçim sonuçları sonrasında sendika başkanı olması ve memurların sendika üyeliğine baskılama ihtimali gerekçe gösterilerek hukuksuz ve usulsüz bir şekilde görevden alınarak Etüd Proje Müdürü kadrosuna atamıştır." dedi.

 

'MAHKEME KARARI ÖZDE UYGULANMADI'
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, açıklamasına şöyle devam etti:
"Yaklaşık 5 aydır oturacak bir sandalye dahi verilmemiştir. Son olarak İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında mahkeme kararıyla adeta dalga geçercesine kararı özde değil sözde uygulayarak kanalizasyon servisi yanındaki altın bir depo boşaltılarak içerisine bir masa bir sandalye konularak sözde müdürlük yapılması istenmiştir. Bu tür uygulamalar sözde adalet ve liyakatle hizmet vermek vaadiyle göreve gelen bir Belediye Başkanına yakışmıyor. CHP'li Belediye Başkanına buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu şehir liyakatle mi yoksa zorbalıkla mı yönetilecek? Afyonkarahisar halkı adaletli ve dürüst bir yönetimi sonuna kadar hak etmektedir. Kendilerine nefislerini kenara bırakıp kişisel egolarından arınarak Afyonkarahisarımıza sağlıkla, adaletle, liyakatle hizmet etmelerini tavsiye ediyorum. AK Parti olarak mağdur edilen tüm hemşerilerimizin yanında olacak ve her platformda haklarını savunmaya devam edeceğiz."
 

Bakmadan Geçme