Bu sefer haberciler kan verdi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Kızılay’ın kan bağış toplama kampanyasına destek verdi. Afyon’da görev yapan basın mensupları, Kızılay’ın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Bağış Merkezi’nde kan bağışladı Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Kızılay’ın sürekli kampanyası haline gelen kan bağışı toplama kampanyasına destek verdi. Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi’nin Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan yeni binasında, kan bağışlayan gazeteciler adına [&hellip]

Bu sefer haberciler kan verdi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Kızılay’ın kan bağış toplama kampanyasına destek verdi. Afyon’da görev yapan basın mensupları, Kızılay’ın Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Bağış Merkezi’nde kan bağışladı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Kızılay’ın sürekli kampanyası haline gelen kan bağışı toplama kampanyasına destek verdi. Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi’nin Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan yeni binasında, kan bağışlayan gazeteciler adına konuşan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Celal Bursalıoğlu, “Kızılay Kan Bağış Merkezi, kendisine ait, gerçekten çok güzel bir tesis kazanmış. Kendi malları olan bir kan bağış merkezinde biz basın mensupları olarak da kan bağışı gerçekleştirdik. Daha önce kan bağışı haberi yapıyorduk, şimdi biz kan bağışlayarak haber oluyoruz. Tüm vatandaşlarımız, Kızılay’a kan bağışıyla, maddi destekle, gıdalarla yardımcı olmalı. Biz de basın mensubu olarak mutluyuz böyle bir organizasyon yaptıkları için” dedi.
“Çok anlamlı bir hareket”
Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin ise basın mensuplarının kan bağışının son derece anlamlı olduğunu belirterek “Afyonkarahisar Kızılay Derneği Yönetim Kurulu olarak Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin yapmış olduğu kan bağışını memnuniyetle karşıladık. Çok anlamlı bir hareket. Kızılay Kan Merkezi, kendi yerinde hizmet vermeye başladı. Kan Merkezimiz’de haftanın Çarşamba günleri kan alabili-yoruz. Diğer günlerde ilçelerde kan bağışı topluyoruz. Ama ileride burada her gün kan bağışı toplamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bir çok yararı var
Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkan Yardımcısı Turhan Çoban da kan vermenin faydalarını anlatarak “Kan verildiği zaman kandaki yağ oranları düşüyor. Stres, sıkıntı, baş ağrısı olayı olmuyor insanda. Kan veren kişide yüzde 90 oranında kalp krizi ihtimali azalıyor. Bu yüzden kan veren arkadaşlarımızın, kan vermelerini teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme