Bu salon yıkılmasın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği başarılı mühendis-mimar 95 yaşındaki Bekir Erkoşar,inşa ettiği Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmasına karşı çıkıyor. Erkoşar, yetkililere 'Bu salon yıkılmasın' ricasında bulunuyor Afyonkarahisar’ın yaşayan çınarlarından 1916 doğumlu mimar-mühendis Bekir Erkoşar, Spor Kompleksi yapılmasına karşılık Toplu Konut İdaresi’ne verilen arazi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nun yıkılmamasını istedi. Salonun bulunduğu ada ve parseller, Toplu Konut İdaresi’nin [&hellip]

Bu salon yıkılmasın

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği başarılı mühendis-mimar 95 yaşındaki Bekir Erkoşar,inşa ettiği Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmasına karşı çıkıyor. Erkoşar, yetkililere “Bu salon yıkılmasın” ricasında bulunuyor

Afyonkarahisar’ın yaşayan çınarlarından 1916 doğumlu mimar-mühendis Bekir Erkoşar, Spor Kompleksi yapılmasına karşılık Toplu Konut İdaresi’ne verilen arazi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nun yıkılmamasını istedi. Salonun bulunduğu ada ve parseller, Toplu Konut İdaresi’nin satış planlarında yer alıyor. Ada ve parseller üzerinde nasıl bir yatırım yapılacağı henüz belli olmazken, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun, Spor Kompleksi tamamlandıktan sonra yıkılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
40 yıldır ayakta
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu inşa edip teslimini yapan mühendis-mimar Bekir Erkoşar, “Süleyman Demirel döneminde, ihaleyi aldım. İki yılda Afyonkarahisar Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu inşaatını bitirip teslim ettim. Mükemmel bir tesistir” dedi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun 40 yıldır ayakta durduğunu hatırlatan Bekir Erkoşar, “Yeni Spor Kompleksi yapıldıktan sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yıkılacağını duydum. Rica ediyorum, bu salonu yıkmasınlar.
Milli servete yazık olur” diye konuştu.
Öğrencilerimiz yararlansın
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yatırımcılar için avantaj sağlayacağını belirten Erkoşar, şöyle devam etti:
“Atatürk Kapalı Spor Salonu, salonun çevresindeki mahalleler, mahallelerdeki okullar için büyük bir şans. Her okulda spor salonu olmasına imkân elvermiyor. Öğrencilerimiz, bu spor salonundan istifade edebilirler. Yatırım yapılacak bölgede spor salonu, cami, okul gibi binaların olması, yatırım yapılacak yerin değerini de artırır.”
“Bir şey yapamayız”
Öte yandan Toplu Konut İdaresi’nden yapılan açıklamada ise Atatürk Kapalı Spor Salonu için bir işlem yapılamayacağı belirtildi. Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde başvurulan TOKİ’den gelen yanıt şöyle:
“İdaremiz mülkiyetindeki taşınmazların satışına ilişkin duyurularımız, ülke genelinde yayın yapan baskı tirajı yüksek gazete, web adresimiz www.toki.gov.tr veya www.eskidji.com aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Atatürk Stadı ve Spor Salonu ile ilgili olarak İdaremizce yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme