• Haberler
  • Spor
  • Bu saldırı cinayete teşebbüstür – Kocatepe Gazetesi

Bu saldırı cinayete teşebbüstür – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden AFJET Afyonspor, hafta sonu deplasmanda Sakaryaspor'u 2-1'lik skorla mağlup etmişti. Sakarya'dan Afyonkarahisar'a dönmek için yola çıkan Afyonspor kafilesine Sakarya-Eskişehir karayolunun 25. kilometresinde taşlı saldırı yapılmıştı. Yapılan saldırıda ağır yaralanan AFJET Afyonspor Sportif Direktörü İbrahim Çelik hastaneye sevk edilmişti. Olayları anlatan AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, 'Dün oynadığımız [&hellip]

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor, hafta sonu deplasmanda Sakaryaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etmişti. Sakarya’dan Afyonkarahisar’a dönmek için yola çıkan Afyonspor kafilesine Sakarya-Eskişehir karayolunun 25. kilometresinde taşlı saldırı yapılmıştı. Yapılan saldırıda ağır yaralanan AFJET Afyonspor Sportif Direktörü İbrahim Çelik hastaneye sevk edilmişti. Olayları anlatan AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Dün oynadığımız Sakaryaspor-AFJET Afyonspor maçında sağolsun Emniyet Müdürümüz ve yetkililer çok güzel önlemler almışlar. Takımımızın gittiği saatten itibaren, Sakarya’ya girişinden itibaren gerekli her türlü önlemi almışlar ve çıkışa kadar da gayet güzel sağolsun emniyet tedbirlerini alıyorlar. Fakat maalesef duble yola çıktıktan sonra Karaçam Dinleme Tesisleri’nde biz yönetimden 3 arkadaşım şoför ve ben mola verdik. Aşağı yukarı 1 saate yakın mola verdik orada. O arada oyuncuları taşıyan aracın geldiğini söyledi arkadaşlarımız, Karaçam Tesislerine akaryakıt istasyonuna girdiler, orada onlar araçtan inmeden biz sadece kendilerini tebrik ettik ve iki üç dakikalık bir bekleme oldu” dedi.
“KAÇARKEN AYAĞI KIRILDI”
Saldırıyı yapanlardan birinin kaçarken ayağının kırıldığını belirten Başkan Sel, “Biz de arkalarından devam ettik. O tesisi yaklaşık 4-5 kilometre geçtikten sonra altta bir yol daha vardı. İkinci bir yol daha alt geçit, oradan baktık bizim aracı taşlıyorlar. Normal şartlarda onun taş olması mümkün değil, büyük paket taşları. Maalesef bu otobüsün önünden atılıyor. Yani bu resmen cinayete teşebbüs, hastanede cinayet masası ekipleri de vardı, Emniyet Müdürümüz sonuna kadar ilgilendi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanımız sonuna kadar bize her türlü desteği verdiler. Bir ihtiyacımızın olup olmadığını sorarak yanımzıda beklediler. Bizimle beraber hastanede beyin cerrahını  Başkan Toçoğlu ayarladı. Taşın önden atılması çok kötü. Allah korusun şoföre gelseydi, orada çok daha büyük şeyler olabilirdi. Önde oturan Sportif Direktörümüz İbrahim Çelik’in başına isabet ediyor ve Çelik’in başı hemen yana omzuna düşmüş. Yanında o sırada doktor varmış o tutmuş, kafa tasında kırık var ve büyük bir yarılma var. Zaten görünce duramıyorum. Biz hemen arkalarından yetiştiğimiz için saldırıyı yapan 5-6 kişilik grup bizim geleceğimizi tahmin etmiyordu. Biz hemen araçla onların yanına durunca bir tanesi üst geçitten atlamak zorunda kaldı. Bir tanesinin ayakları kırılmış. Göremedik biz, akabinde beni aradı arkadaşlarımız, “Başkanım acilen bir ambulans lazım ağır yaralı var” diye. Ben hemen 155’i, 156’yı ve 112 Acili aradım. Hepsini aradım, bu arada bizim Emniyet Müdürümüz Fahrettin Şen’i, Jandarma Alay Komutanımız Orhan Albay’ı aradım. Arkadaşları bilgilendirdim ve bu saldırının failleri bir an evvel yakalansın diye rica ettim” ifadesine yer verdi.
“İFADE VERDİK ŞİKAYETÇİ OLDUK”
Olaylardan sonra emniyete giderek şikayetçi olduklarını aktaran Başkan Sel, “Sağolsun, Sakarya emniyeti ve asayiş şube de çok iyi çalışma yaparak kısa sürede failleri yakaladılar. Bu hadise 17.00 veya 17.10 sıralarında oldu. Saat 00.00-00.05 gibi asayiş şubedeydik. İfadelerimizi verdik şikayetçi olduk, sonra teşhis için bize fotoğraflar gösterdiler, sonra şahısları getirdiler 6 kişiyi oraya dizdiler. Biz onların tespitini yaptık. Daha sonra emniyet bizim yanımıza bir ekip verdi. Bu ekip Hemen hemen bizi duble yola çıkana kadar takip etti. Bundan dolayı ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Serdivan Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Emniyet Müdürüne çok teşekkür ediyorum, oradaki komiser arkadaşlarımız gerekli her türlü çalışmayı yaparak kısa sürede olayın aydınlanmasında yardımcı oldular. Emniyet çalışanlarının hepsine teşekkür ediyorum. Fakat spor bu değil, başkanlar, yönetim ve seyirciler kendi arasında bu tür şeyleri barındırmayacaklar. Burada birkaç kendini bilmez insan tarafından Sakaryaspor’un aracı taşlandı ve araçlarının camları kırıldı. Ne oldu, ne geçti elinize, ben o zaman da söyledim, Emniyet Müdürümüz İbrahim Özel vardı. Dedim ki kim yaptıysa cezasını çeksin” şeklinde konuştu.
“BİZ YENİLELİM ÖNEMLİ DEĞİL”
Oyunculara böyle bir durumla karşılaşmamak için mağlup olmanın önemli olmadığını söylediğini anlatan Sel, “Böyle bir şey olamaz, spor bu değil spor bana göre dostluk ve kardeşlik olmalıdır. Ben oyuncularıma da söyledim. Kimsenin burnu kanamasın, ne karşı taraftan ne bizim tarafımızdan. Eğer böyle bir şey olacaksa biz yenilelim önemli değil dedim. Yenilmek dünyanın sonu değil. O atmosferde, o pet şişelerin sahaya yağdığı, çakmakların sahaya yağdığı bir ortamda yönetim gösteren hakemi hiç çekinmeden kartlarını çekip gösteren; oyuncularımızın o atmosferde futbol oynamaları kolay değil. Yaklaşık 20 bin seyircinin önünde iğne atsanız yere düşmez, maçın başlamasından bitiş düdüğüne kadar müthiş tezahürat vardı. Her türlü küfür vardı ama sağolsun oyuncularımızın ayaklarına yüreklerine sağlık diyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Ama Allah korudu, belkide şoföre gelmiş olsaydı şuanda birçok kardeşimiz, birçok oyuncumuz aramızda olmayabilirdi. Ben mutlaka tekrar tekrar söylüyorum; başkanların, yönetimlerin, seyircilerin bu tür insanları aralarında barındırmaması lazım. Seyircilerin arasına almaması lazım, başkanların, yönetimlerin bu tür holiganları tespit edip sahalara almamaları lazım. Başka türlü düşmanlıklar olur, bu düşmanlıkların önlenmesi lazım. Biz çıksak ne olur, çıkamasak ne olur” ifadesini kullandı.
“ARAÇLARIMIZI BİR BUÇUK KİLOMETRE GERİYE PARK ETTİK”
Olay çıkmaması için tedbir amaçlı olarak araçları stadyumdan bir buçuk kilometre uzağa park ettiklerini aktaran Sel, “Zaten seyirciyi almadılar stada, bizde araçlarımızı 1 veya 1 buçuk kilometre uzağa park edip yürüyerek gittik stada. Ne olur ne olmaz diye tedbir aldık bizde. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Beni arayan eşimize, dostumuza, arkadaşımıza, seyircimize herkese çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah sporda böyle şeyler yaşanmasın. Bizim için değil, Afyonspor için söylemiyorum bunu Türkiye geneli için söylüyorum. Dünyada yapılan sporlarla ilgili holiganizm her yerde problem, sadece burada değil. Buna da daha ziyade maalesef alkol alıp gelenler sebep oluyor bunlara” diye konuştu.  

“ÇELİK’İN ÖNEMLİ BİR ŞEYİ YOK”
Sportif Direktör İbrahim Çelik’in durumunu anlatan Başkan Sel, “İbrahim Çelik’in hayati tehlikesi yok. Allah’a şükür az önce de telefon açtım. Kendisi ilaç nedeniyle uyuyormuş ağabeyi var yanında. Yanlış hatırlamıyorsam beyin cerrahı Doç. Dr. Davut Ceylan, ilgilendiler. Dün de tomografiği çekildi, bugün tekrar çekildi. İbrahim’in ağabeyi İsmail Çelik’le az önce görüştüm. Başkanım yeni çekilen tomografide Allah’a şükür önemli bir şey yok dedi. İnşallah bugün belki de yarın Belediye Başkanımız ambulansla da olsa gönderirim dedi. Sevindirici olan taşın şoföre gelmemesi ve hayati tehlikesinin olmaması” dedi.  
“PARSAK VE ÖZKAL ARADI”
Kendisini arayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’a teşşekür eden Başkan Sel, “Milletvekillerimiz’den ikisi aradılar. Bizim yapabileceğimiz bir şey var mı diye sordular. Ben hem Mehmet Parsak Beye ve Hatice Özkal hanımefendiye teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.  
“SİNİRLERİNİZE HAKİM OLUN”
Darıca maçı için seyirci ve taraftar seslenen Başkan Sel, “Lütfen sinirlerine hakim olsunlar. Küfür olmasın biz bunu defalarca söylüyoruz, Valimiz söylüyor, biz söylüyoruz, her ortamda dile getiriyoruz. Biz örnek bir kulüp olmak istiyoruz. Bana göre sosyal medya üzerinden yapılan küfürlerin de cezalandırılması gerekiyor ve bunların mutlaka önlenmesi lazım. Bu tür küfür ve hakaret edenlerin ceza alması için bir takım şeyler getirilmesi lazım” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme