'Bu saatten sonra Emirdağ'ın önünde kimse duramaz'

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu atanmış ve seçilmiş yöneticilerle birlikte uyumla Emirdağ'a çağ atlattıklarını söyleyerek iddialı konuştu. Koyuncu, 'Bu saatten sonra Emirdağ'ın önünde kimse duramaz' dedi Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın'ın sorularını cevaplandırarak ilçede yürütülen Belediye çalışmalarını anlattı. 'VAADLER VE EK PROJELER MAKAM ODASI KARŞISINDA AFİŞLE ASILI' Siyaseti [&hellip]

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu atanmış ve seçilmiş yöneticilerle birlikte uyumla Emirdağ’a çağ atlattıklarını
söyleyerek iddialı konuştu. Koyuncu, “Bu saatten sonra Emirdağ’ın önünde kimse duramaz” dedi

Haber

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırarak ilçede yürütülen Belediye çalışmalarını anlattı.
“VAADLER VE EK PROJELER MAKAM ODASI KARŞISINDA AFİŞLE ASILI”
Siyaseti gerçek anlamda millete hizmet için yaptıklarını vurgulayan Serkan Koyuncu, “Bizler siyaseti hakikaten milletimize hizmet için yapıyoruz. Algı nasıldır bilmem. Ama siyasetçi göreve gelmeden önce, görev yaparkende, görev bittiğinde de asla yalan söylememeli. Boş vaadlerde bulunmamalıdır. Bu minvalde biz seçimden önce bir seçim beyannamesi yayınladık. Seçim beyannamemizde 56 tane projeyi vatandaşımıza vaad ettik. Seçimden önce dedik ki 56 proje çok fazla gözüküyor. Biz bunun en az 50’ni yapmazsak bize bunun hesabını sorun dedik. Şeffaflık anlamında vatandaşın takibi noktasında şunu ön gördük. Önce Belediye binamızı değiştirdik.1996 yılında Emirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmış olan bir Belediye hizmet binamız vardı. Bizim bu binamız hem bize hem çalışanlarımıza hem de vatandaşımızın ihtiyacına cevap vermiyordu. Meydanın biraz dışarısında olan ufak bir binada yaptığımız tamirat ve tadilat sonucu Emirdağ Belediye hizmet binası olarak kullanmak üzere buraya taşındık. Bu binaya da geçtikten sonra 56 tane proje vaadimizi makam odamızın tam karşısına astık. Birde yanına ilave projeler olmak üzere yeni bir sütun açtık. Bu afişi dört ayda bir değiştiriyoruz. Başlamadı, devam ediyor ve bitenlere de bitti işaretini koyuyoruz. 56 projeden 42’si tamamlandı. Şu anda geriye kalan 14’ü ile uğraşıyoruz.” dedi.
“EL ELE VERDİK HEP BİRLİKTE BUGÜN EMİRDAĞ’A ÇAĞ ATLATIYORUZ”
“Rabbime çok şükür çok güzel bir ilde siyaset ve idarecilik yapıyoruz.” diyen Koyuncu, “Bizim gerçekten memleket aşığı diye tabir ettiğimiz üç tane milletvekilimiz var. Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu hocamızı anlatmaya zaten gerek yok. Afyon’a, Türkiye’ye hatta Kıbrıs’a dokundu. Malumdur Mekke’ye de dokundu. Afyonkarahisarımıza ve Emirdağımıza çok ciddi hizmetleri var. Ali Özkaya Milletvekilimizle biz AK Parti İlçe Başkanlığım dönemimde de birlikte çalıştık. Kendisi Afyonkarahisar aşığıdır. İbrahim Yurdunuseven Milletvekilimiz ben İlçe Başkanlığı görevine başladığımda AK Parti İl Başkanı idi. Önce o İl Başkanı oldu akabinde de ben İlçe Başkanı oldum. Aramızda yaklaşık bir aylık bir süre vardır. Güzel bir çalışma içerisinde bulunduk. Bugün üç milletvekilimizle müthişbir uyum içerisinde Emirdağımız’a ciddi hizmetler sağlıyoruz. Bununla beraber ilimizin Valisini Gökmen Çiçek’i anmadan geçemeyeceğim. Gökmen Çiçek Valimiz bu il için gerçekten bir şanstır. Bir yıllık Belediye Başkanı iken Valimizin ekibinden Kaymakamımız Osman Eren Bilici ile birlikte çalışmaya başladık. El ele, omuz omuza verdik. Bugün Emirdağ’a bugün çağ atlatyoruz. Bunu açıkça söyleyebiliyoruz. Müthiş bir uyum var. Böyle bire ekiple bizim çalışmama lüksümüz yoktur. Hep söylerim yapamıyorsan bırak başkası yapsın derim.” diye konuştu.
“EMİRDAĞ OSB YATIRIMCILAR
İÇİN GÖZDE BİR OSB”
Emirdağ ilçesinin yatırımcılar için gözde bir bölge olduğunun altını çizen Koyuncu, “Ben göreve geldikten sonra OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine talip oldum. 2005 yılında aktif hale gelen Emirdağ OSB’de yanlış hatırlamıyorsam 8 tane irili ufaklı fabrikamız vardı. Baştan söylüyorum tek başına kimse bir şey yapamaz. Bizde ekip ruhu vardır. 2019 yılı Mayıs ayı itibariyle yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Ben OSB’yi üç bölüme ayırdım. Biz göreve geldiğimizde birinci etap vardı. Birinci etapta bir milyon 50 bin metrekarelik bir alan vardı. Bu bir milyon 50 bin metrekarelik alanıda yaklaşık 700 bin metrekaresi doluydu. Geriye kalan yaklaşık 400 bin metrekareside boştu. OSB denildiğinde veya ticaret dediğinizde mal müşteriye satılır. Veya tezgâhı iyi yere açacaksın. Koltuklarımıza oturup yatırımcı gelmesini beklersek öyle bir dünya yoktur. Biz yatırımcıların ayağına gideceğiz. Diyeceğiz ki bende bir mal var, öyle bir mal var ki malın güzelliğini anlatacağım. Bu mal şöyle güzel ederi ve pahası budur diyeceğiz. Yatırımcı da size inanır güvenirse gelir yatırımını yapar. Yatırımcılara müşteri diyorum, onların ayağına gidiyorum. Emirdağ OSB Türkiye’nin merkezindedir. Emirdağ OSB’de kesinlikle alt yapı sorunumuz yoktur. Elektriği biz veriyoruz. Tüm parselizasyon işlemlerini tamamlamışız. Gel arkadaş demişiz. AK Parti İlçe Başkanı iken yine emeğimizin geçtiği Emirdağ OSB’nin sınırına kadar yaklaşık 2017 yılında Çay’dan Emirdağ’a kadar 60 kilometre kadar BOTAŞ’tan doğalgaz hattı çektik. O günün parasıyla 15 trilyon liralık bir yatırım. Bunu Türkiye’de Iğdır ve Emirdağ OSB yaptı.” şeklinde konuştu.
“EMİRDAĞ OSB’DE KENDİ
DOĞALGAZIMIZI DAĞITIYORUZ”
Emirdağ OSB’de BOTAŞ’tan alınan doğal gazın direk müşteriye sunduklarını anlatan Koyuncu şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de kendi doğalgazını dağıtan iki Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) birisinin Emirdağ OSB olduğunu belirten Koyuncu, “Yatırımcımız bizden daha uygun fiyatla doğalgaz alıyor. Örneğin Afyonkarahisar OSB’de satılan doğalgazın metreküp fiyatı 10 TL ise biz 9,3 TL’ye satıyoruz. Büyük bir avantaj sağlıyoruz. Çünkü arada aracı bir firma yoktur. Biz yatırımcıya doğalgazı doğrudan satıyoruz. Bu gibi pek çok avatajlarımızın olduğunu anlattığımızda yatırımcılarımız Emirdağ’da yatırım yapmaya sıcak bakıyorlar ve yapmaya da başladılar. En büyük yatırımcılardan Bursa’lı bir firma donuk gıda üzerine yaklaşık 55 milyon euroluk bir yatırım yaptı. Sadece bu firmanın yatırımı ile şu anda 250 kişi çalışmaktadır. Tam kapasiteye döndüğünde 650 kişi çalışacak. Bu firma Avrupa’nın en büyük kapalı alana sahip ikinci fabrikasıdır. 2022 yılı sonunda tüm Türkiye’deki donuk patatesin yüzde 70’i Emirdağ’da üretilecek. Bu çok büyük bir olaydır. Ben Emirdağ Belediye Başkanı olarak rekorlarla konuşmaya çalışıyorum. Dünyanın en büyük parmak patates üretimi Emirdağ ilçesindedir. Birde ilçemizde dezenfektan fabrikası vardır.”
“EMİRDAĞ’DA İŞSİZLİK
TAHMİNİ EKSİ YÜZDE 15”
Emirdağ ilçesinde işsizlik oranı eksi yüzde 15 olarak açıklayan Koyuncu, “Emirdağ’da işsizlik oranımız tahmini eksi yüzde 15’tir. Şu anda komşu ilçelerimizden Çay’dan, Bayat’tan hatta İscehisar’dan, komşu il Eskişehir’in ilçesi Çifteler’den Emirdağ ilçesine gelip çalışıyorlar. Servislerimiz vardır. Servis Bayat ilçesinden geliyor, işçimizi işe getiriyor akşama da evine götürüyor. Yeri gelmişken şöyle bir algıyı ifade etmek isterim; Diyorlar ki Türkiye’de ekonomik kriz var. Türkiye’de ekonomik kriz yok. Çünkü ekonomik krizin olduğu bir ülkede fabrikalar kapanır, şalterler indirilir. Ben göreve başlarken 8 olan fabrika sayısını inşallah 24’e çıkartıyorum. OSB’de birinci bölgeyi bitirip dağıttım. İkinci bölgeyi açtık ve bitti. Hani ekonomik kriz var diyorlar ya kriz falan yok. Şimdi OSB’de üçüncüyü bölgeyi açmak için başvurumuzu yaptık. Birinci bölge bir milyon 50 bin metrekare, ikinci bölge 630 bin metrekare, üçüncü bölge bir milyon 600 bin metrekaredir. Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya ile beraber Emirdağ Kaymakamı ve OSB Müdürümüzle birlikte yaklaşık bir ay önce Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nda Genel Müdürümüzün yanına gittik. Yaklaşık 115 milyon TL’lik bir bütçe aldık. OSB’ye arıtma tesisimizi yapıyoruz. Yaklaşık 60 milyon TL’dir. Geriye kalan kısmı içinde alt yapı ve üst yapı parası aldık.” ifadelerini kullandı.
“50 KİLOMETRE MESAFEYE KADAR
SERVİS GARANTİLİ İŞÇİ ARIYORUZ”
Türkiye’de ekonomik bir krizin olmadığını, işsizliğin gerçekten olmadığını vurgulayan Koyuncu şöyle konuştu: “Türkiye ekonomik kriz yok. Türkiye’de gerçekten işsizlik yoktur. Bunu kalben söylüyorum, siyaset yapmak için söylemiyorum. İşsizim diyorlarsa lütfen gelsinler. Hatta eğer yakınsa yani örneğin 40-50 kilometre mesafeye kadarsa servis çıkartalım sabah alalım işçilerimizi. Mantar fabrikamız vardır. Yeminle söylüyorum şu anda Emirdağ’da mantar fabrikamızda çalıştırmaya işçi bulamıyoruz. İnşallah yakında ilçemizde yumurta tozu fabrikası açılacak. Türkiye’de modern anlamda bir ilk ve tek fabrikası olacak. Başka yumurta tozu fabrikaları var ama bu çok farklı bir fabrika olacak. Öğrendiğimize göre anlatıyorum bir dakikada 3 bin adet yumurta kırılıp bir dakika sürede sarısı ve beyazı ayrıştırılıyor. Afyonkarahisar’a gelen bu yatırımın başka ile gitme durumu vardı. Sağ olsunlar ilgililerle oturup konuştuk. Yerimizi sunup pazarladık, kabul ettiler. Madeni paraların Türkiye’deki tek üreticisi olan aslen Emirdağ’lı Fehmi Denizli İstanbul’dadır. Sanıyorum 60 yıldır bu işi yapıyor. Geçen hafta teknik ekibiyle birlikte geldi. İnşallah sonuca varırsak 200 bin metrekare alanı onlara vereceğiz. Bu alanda bakırla alakalı müthiş bir yatırım olacak. Görüşmelerimize yardımcı olan Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya görüşmeden sonra teşekkür ettim. Kendisine bu saatten sonra Emirdağ’ın önünde kimse duramaz diye bir ifade kullandım. İnşallah ilerleyen zamanlarda göreceğiz bu fabrikalar kurulacak. Seramik fabrikasından falan hiç bahsetmedim. Birçok fabrikanın ve yatırımcının gözdesi Emirdağ ilçesidir.”
“BADEMLİK MEVKİİNDE
OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPTIK”
Sosyal alanları arttırma düşüncesiyle hareket ettiğini belirten Koyuncu şunları söyledi: “Yaptığımız Aziziye Kültür Merkezi’nde şu anda 5 kat artı bodrum olmak üzere tabanı 800 metrekare olan bir binada sadece hanımlarımızın gidebileceği bir yüzme havuzu yaptık. Orada spor salonumuzda vardır. Yine sadece hanımların gidebildiği bir Kadınlar Kafetaryamız vardır. Emirdağ’da Bademlik mevkiine yarı olimpik yüzme havuzu yaptık ve bitirdik. Bir tane küçük alışveriş merkezi tarzında ancak bize göre oyun merkezi yapacağız. Üst katına sinema salonu ve fastfood alanları oluşturduk. Proje hazır inşallah yakın zamanda ihaleye çıkıp görev süremizde tamamlayacağız. Bu projede 56 projemizin haricinde bir projedir.”
“EMİRDAĞ’DA BU YIL ÇOK CİDDİ DOĞALGAZ SEFERBERLİĞİ VAR”
Emirdağ ilçesinde ki doğalgaz çalışmalarının seyrini anlatanKoyuncu şunları kaydetti: “Bu sene kömür fiyatları yüksekti. Birde Emirdağımız’dagurbetçi vatandaşlarımızın çok olması bizim için doğalgaz sorununu ön plana çıkartıyor. Gurbetçilerimizin ilçemizde evleri var. Kış döneminde bir şekilde belli bir süre geliyorlar. Geldiklerinde kombilerinin düğmesini çevirip ısınma ve sıcak sudan yararlanmak istiyorlar. Kömürle kaloriferle uğraşmak istemiyorlar. Bizden önceki dönemde doğalgaz anlaşmaları yapılmış. Çalışmalara kısmende başlamışlar. Biz göreve başladığımızda 320 doğalgaz abonesi vardı. Sağ olsun AKSA firma yetkilileriyle görüştük. Meclis kararı aldığımızı, işlerini kolaylaştırıp alt yapı bedeli, kazı bedeli gibi v.s ücretler almayıp önünüzü açalım dedik. Yalnız sizde bizim Emirdağımız’a doğalgazı lütfen hızlı şekilde getirin dedik. Kendileri özel bir firmadır. 2021 yılı sonunda tamı tamına 10 bin ailenin evi önüne doğalgaz getirmiş olduk. Bu gerçekten bir rekordur. Allah nasip ederse bu yıl için planlama yapıyorlar. Bu sayıyı 16 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Zaten ilçemizde toplamda yaklaşık 19 bin civarında konut vardır. Bu sene inşallah yüzde 85’ni tamamlamış olacağız. Böylece verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olacağız. Ben üniversiteyi Eskişehir’de okudum. Hala Eskişehir’in bazı yerlerinde doğalgaz yoktur. İki yılda biz Emirdağ’ın yüzde 53 oranda doğalgazını bitirirken 3 yılda nasipse yüzde 85 oranda doğalgazını tamamlayacağız. Bu anlamda da rekor kırıyoruz. Sevgili hemşehrilerim merak etmesinler. Bu yıl Emirdağ’da çok ciddi bir doğalgaz seferberliği vardır.”
“AVRUPA ZİYARETLERİMİZDE
ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ CUMHURBAŞKANIMIZIN İTİBARINI GÖRDÜK”
Emirdağ Kaymakamı Osman Eren Bilici ile birlikte yaptıkları Avrupa ziyaretinden söz eden Koyuncu, “Gezimizin amacı gurbetçi vatandaşlarımzın Emirdağ’da görmek istediklerinin yanı sıra dertleri ve sıkıntılarını öğrenmek istedik. Orada devlet dairelerinde, Belediyeler nezdin de güçlerine güç katmak için gittik. Para ve yardım toplamaya gitmedik. Her gittiğimizde söyledim bizde Adaçal kadar yani dağ kadar para var dedim. Biz sizlerden para falan istemiyoruz dedim. Dertlerini öğrenmeye geldiğimizi ifade ettim. Yaptığımız toplantılarda, gittiğimiz ziyaretlerin tamamında bu vardır. Bir anekdot paylaşayım. Fransa’nın Leon bölgesinde Emirdağ’lıların çok yaşadığı bir belediye de önceki yıllarda Emirdağ ile kardeş belediye olmuşbir belediyedir. Oraya gitmek için randevu alırken şunları söyledik; Birincisi Türk bayrağı olacak. Bizler Kaymakam ve Belediye Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı temsil ediyoruz. Oturma düzeninin olmasını istediğimiz şeklindi bildirdik. Şartlarımız şunlar girişte ve çıkışta şunlar olacak dedik. Bunları bizim arkadaşlarımız söylediler. Net söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milletinin ne kadar güçlü, ne kadar büyük olduğunu oradaki yabancı Belediyelere gittiğimizde gördük. Bu gurur ve onur bize yeter. Viyana Belediyesi girişine Türk bayrağı asılıyor. O Türk Bayrağı asılmazsa ben o Belediye’ye gitmiyorum. Mesela filanca Belediye Başkanı bize gelmemişse biz ona gitmeyiz. Dernekte buluşalım o bizim ayağımıza gelsin dedim ve bu şekilde oldu. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü, gücünü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarını oralarda gördük. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızda, gurbetçilerimizde lütfen bu onurla bu gururla oralarda kendilerini ezdirmesinler ki bu zaten mümkün değildir.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MİLLET
BAHÇESİ EMİRDAĞ’DA YAPILACAK”
Emirdağ Millet Bahçesi projesinin son derece önemli bir porje olduğunun altını çizen Serkan Koyuncu, “Millet Bahçesi Emirdağ Adaçal mevkiinde yapılacak. İnşallah 19 Nisan 2022 tarihinde ihalesi yapılacak. Türkiye’de yüzde yüzü kullanılabilir alan olması nedeniyle en büyük Millet Bahçesi olacak. Gurbetin başkenti, türkülerin başkenti Emirdağ’ına bu yakışır. Millet Bahçemizde 8 bin metrekarelik bir alanda yapay havuzu olacak. İnşalah içerisinde kayıklarla gezintiler yapılacak. Birinci etabını bu yıla yetiştirmeye çalışacağız. Aynı zamanda Millet Bahçemize yakın olan yerde Orman ve Su İşleri eski Bakanımızın bizlere hediyesi olan Kent Ormanı’nın kapılarını inşallah Hıdırellez’le birlikte Emirdağ halkına açacağız.” diye konuştu.
“ŞAHSIM VE İKİ MİLLETVEKİLİMİZ
3 GÜN BRÜKSEL’DE OLACAĞIZ”
AK Parti Genel Merkezimizin görevlendirmesiyle 22 Nisan 2022 Cuma günü itibariyle Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunusevenle’ birlikte Brüksel’te temaslarda bulunacaklarını belirtti. Koyuncu, “Belçika Dostluk Grubu Başkanı Milletvekilimiz Ali Özkaya ile birlikte bir Belçika ziyaretimiz olacak. İbrahiYurdunuseven Milletvekilimiz de Anvers bölgesinden sorumludur. İnşallah üçümüz 22 Nisan 2022 Cuma günü Belçika ziyareti yapacağız. Cuma günü Anverste’yiz. Bir aksilik olmazsa Cumartesi günü Gent’teyiz. Pazar günü yine bir aksilik olmazsa inşallah Brüksel’de olacağız. Sadece Emirdağ’la ilgili değil gurbetçilerimizin soruları varsa Türkiye Cumhuriyeti Devletimizle, Ankara’da TBMM ile ilgili sorabilirler. Ben inşallah çok ağır iki misafir getireceğim. Tecrübe ettiğim için söylüyorum, inşallah Ali Özkaya Milletvekilimiz ve İbrahim Yurdunuseven Milletvekilimizle çözülmedik sorun kalmıyor. 22-23-24 Nisan 2022 tarihlerinde sırasıyla Anvers, Gent ve Brüksel’de olacağız.” şeklinde konuştu. >>Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme