Bu Otogar, Elektriğini Güneşten Sağlıyor

Afyonkarahisar'da birçok 'ilk'e imza atan Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş.'nin işlettiği otogar, elektrik ihtiyacını güneş enerjisi tesisinden karşılamaya başladı. Böylece Afyon Otogarı enerjide de bir 'ilk'e imza attı

Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. (AFTAŞ) tarafından işletilen Afyon Otogarı, elektriğini 2024’ün Mayıs ayından bu yana güneş enerjisi tesislerinden karşılıyor.

Haber

YÜKSEK BİR GÜÇ

Novo Enerji A.Ş. tarafından 30 günde montajlanan, saha düzenlemeleri ve diğer işlemleri ile birlikte toplam 90 günde devreye alınan güneş enerjisi tesisinde bin 296 adet panel bulunuyor. Her biri 545 WP gücünde olan panellerle Afyon Otogarı’nın güneş enerjisi tesisi 706 kWp’lik güce ulaştı. Afyon Otogarı’nın bu tesis aracılığıyla yıllık 1 milyon 200 bin kW saatin üzerinde elektrik üreteceği öngörülüyor.

Haber

4,5 YILDA AMORTİ

Afyon Otogarı, temiz ve yenilenebilir enerji tercihiyle yılda 2 bin 640 ağacın kesilmesini önlerken 402 tonluk karbon salınımı da engelleyecek. Tesiste üretilen elektrik enerjisinin, Afyon Otogarı’nın elektrik ihtiyacını karşıladığı, tesisin 4,5 yılda kendini amorti edeceği belirtildi. Afyon Otogarı, Türkiye’de güneş enerji tesislerinden elektrik üreten ilk otogar olarak sektöre imzasını attı.

Haber

“İLK”LERİN OTOGARI

Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş., AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya öncülüğünde birçok “ilk”e imza attı. Afyonkarahisar’daki eski otogardaki işletmecilerin bir araya gelerek şirket kurması ve sonrasında otogarı birlikte yönetmesi, kendi alanında bir ilkti. “Mola Verilen Otogar” sloganı ile otobüs firmalarının ve yolcularının tercih ettiği otogar olma özelliği ve otogar içinde Afyon Lokumu üretiminin yapılması diğer başarılar olarak kayda geçti.

Haber

Bakmadan Geçme