• Haberler
  • Genel
  • “Bu organizasyondan da alnımızın akıyla çıkacağız”

“Bu organizasyondan da alnımızın akıyla çıkacağız”

NIKE Halı Saha Ligi hakkında ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ve spor taban birlikleri yöneticileri, dün bir bilgilendirme toplantısı düzenledi Nıke Spor firması ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ülke genelinde düzenleyeceği ve bu yılki ikincisi olan Nıke Halı Saha Ligi hakkında dün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, [&hellip]

"Bu organizasyondan da alnımızın akıyla çıkacağız"

NIKE Halı Saha Ligi hakkında ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ve spor taban birlikleri yöneticileri, dün bir bilgilendirme toplantısı düzenledi

Nıke Spor firması ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ülke genelinde düzenleyeceği ve bu yılki ikincisi olan Nıke Halı Saha Ligi hakkında dün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, HİF İl Temsilcisi Yusuf Savaş Elçi, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Hasan Uğuş, Belediyespor Kulüp İdarecisi İbrahim Yılmaz ve TÜFAD Yönetim Kurulu Üyesi Turan Saltık katıldı. Turnuvada ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, gelecek ay içerisinde başlayacak ve bir ay sürecek grup maçlarına kayıtların devam ettiğini söyledi.
Afyon’a 64 takımlık kontenjan ayrıldı
Toplantıyı takip eden basın temsilcilerine bilgiler veren Afyon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar’da 65 takımın turnuvada mücadele edeceğini söyledi. Mart’ta başlayacak olan Nike Halı Saha Ligi’ni geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Küçüksağrıcı, “Afyon’da sporla ilgili güzelliklerin yaşanmasını istiyorsak birlik ve beraberlikle hareket edilmeli. Ön plana çıkmadan gönüllülükle içimizden ge-lerek çalışırsak başarılı oluruz. Bu turnuva bizim için çok önemli. Afyon’un geçen yıl olduğu gibi bu yılda bu işten yüzakıyla çıkacağından eminim.Turnuvalarda HİF Hakemleri görev yapacak. Bu tür etkinliklerin çoğalması Afyon’un yararınadır.Sporcuların çoğalması, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması bizim en büyük dileğimiz” dedi.
Başvurular 6 Mart’a kadar yapılabilecek
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, ön kayıt işlemlerini eksiksiz yapan takımların katılım için gerekli olan belgelerle birlikte Genç Sport’a giderek görevli kayıt elemanına kayıtlarını yaptırabileceklerini belirtti. Başvuruların 6 Mart’a kadar yapılabileceğinin altını çizen Küçüksağrıcı, bu tarihten sonra yapılacak olan başvuruların dikkate alınmayacağını dile getirdi. Başkan Küçüksağrıcı, turnuvaya gençler kategorisinde 1993/1996 doğumlu olanlar ve büyükler kategorisinde ise 1992 ve 1976 doğumluların katılabileceğini söyledi. 15-18 ve 19-35 yaş kategorilerinde 6 as ve 2 yedek olmak üzere takımların toplam en az 8 kişiden oluşacağını beyan eden Küçüksağrıcı Nike Halı Saha Lig’inde maçların grup turunda puan, eleme turlarında ise eleminasyon sistemiyle oynanacağı bildirildi. Küçüksağrıcı, maçların 15’er dakikalık iki devre halinde oynanacağını, şayet maçlarda beraberlik halinde seri penaltı atışlarının gerçekleştirileceğini ifade etti.
“Bölge Şampiyonası Afyon’da da yapılabilir”
Grup maçlarının 12 Mart’ta başlayıp 1 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildiren Küçüksağrıcı, gruplarda birinci olan takımların eleme turuna katılmaya hak kazanacağını söyledi. Gruplarında başarılı olan takımların final maçları oynayacaklarını belirten Küçüksağrıcı, 14-15 Mayıs’ta bölge finallerinin oynanacağı ifade etti. Küçüksağrıcı şöyle konuştu: “Buradada başarılı olan takımlar 22 Mayıs’ta Bölge Şampiyonası’nda mücadele edecek. Bölge maçlarının nerede yapılacğı bilnmiyor. Ama belki de bölge şampiyonası maçları Afyon’a verilecek. O daha net değil.”
Kuş: “Spor nerde
biz ordayız”
Gençlik ve Spor İL Müdür Zeki Kuş’ta sporun olyduğu yerde her zaman olcaklarını söyledi. Kuş, Toplantıya katılmaktan mutluluk duyduğunun altını çizerek “Biz bir aileyiz. Aile içinde ufak da olsa kırgınlıklar olabilir. Ama izim ortak paydamız spor. Afyon’da sporun gelişmesi için biz hep yanyana olmalıyız” dedi. Ayrıca Kuş, ilçe-lerde ki stadların tadilatına önem verdiklerini ve ilçelerde de spor aktivitelerin gelişmesini istediklerini kaydetti.
Güneş: “HİF Hakemleri’nin
gelişmesi için bulunmaz bir fırsat”
Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ise turnuva bilgilendirme toplantısında şöyle konuştu: “Bu yıl ikincisi düzenlenecek turnuvada birlik beraberlik içerisinde bu yıl da Afyon’un bu işten başarıyla ayrılacağından eminiz. Sonuta Afyon kazanacak. Turnuvada HİF Hakemleri görev yapacak. HİF Hakemlerinin gelişmesi ve kendilerini göstermeleri açısından bu tür turnuvalar bulunmaz bir fırsat” dedi.
“Saha Komiserleri olarak biz her zaman yanınızdayız”
Saha Komiserleri Derneği Başkanı Hasan Uğuş da şöyle konuştu: “Saha Komiserleri olarak bu turnuvada yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin bu tür turnuvalarda boy göstermesini istiyoruz. Afyon’dan sadece bir oyuncu çıkarsa bu bizim için büyük bir kazançtır” dedi.
Yılmaz: “Belediye olarak sporun hep içinde olacağız”
Belediyespor ve Afyonkarahisar Belediyesi’ni temsilen toplantıya katılan İbrahim Yılmaz da “Her zaman olduğu gibi Belediye olarak sporun ve sporcunun yanındayız. Afyonkarahisar’ın yararına ne varsa biz hep destek verdik. İnşallah bu işi de başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.
Saltık: “Üniversite olarak destek vereceğiz”
Toplantıya Üniversite ve TÜFAD Yönetim Kurulu’nu temsilen katılan Turan Saltık da “Nıke Halı Saha Ligi’nin gençlerin spora yönlendirilmesi açısından önemli bir aktivite olduğunu kaydetti. Saltık, “Üniversite olarak biz de turnuvaya desteğimizi vereceğiz” dedi.
Konuşmalar sonunda ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, bilgilendirme toplantısına katılan spor taban birliklerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme