“Bu okul, artık benim evim”

2012 yılında Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çifçi’nin adı, Kurtuluş Caddesi’nde askeri lojmanların yerine inşa edilen İmam-Hatip Ortaokulu’nda yaşıyor. Sami Çifti’nin annesi Hanım Çifçi ve babası Mehmet Çifçi, oğullarının ismini taşıyan okulu ziyaret etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı [&hellip]

2012 yılında Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çifçi’nin adı, Kurtuluş Caddesi’nde askeri lojmanların yerine inşa edilen İmam-Hatip Ortaokulu’nda yaşıyor. Sami Çifti’nin annesi Hanım Çifçi ve babası Mehmet Çifçi, oğullarının ismini taşıyan okulu ziyaret etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın da eşlik ettiği ziyarette, duygusal anlar yaşandı. Hanım Çifçi, “Oğlum, burada jandarmaların yanına giderdi. ‘Kızarlar’ dediğimde ‘Jandarma amcalar bana kızmaz’ derdi. Çok güleryüzlü bir çocuktu” dedi.
“EŞİMİN HAYALİNİ ALLAH NASİP ETTİ”
Sami Çifçi’nin babası Mehmet Çifçi ise bu okula Sami Çifçi isminin verilmesinde emeğe olan herkese teşekkür etti. Çifçi “Oğlum bu mahallede oynar, jandarmaya selam dururdu. Bu okula ismi verildi. Eşim Hanım Çifçi, bir gün buradaki dişçiye gelmiş. İnşaatı görünce ‘Benim oğlumun yetiştiği muhit burası. Keşke oğlumun ismi verilse’ diye düşünmüş. Ben de ‘Bize kalır mı, oğlumuzun ismi böyle merkezde bir yere verilir mi hiç’ dedim. Allah nasip etti. Emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Burası artık bizim evimiz. Gereken ne varsa, elimizden geleni yapacağız. Öncelikle okulda oğlumun tanıtıldığı bir köşe yaptırmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
ÇOBAN VE SEL’E TEŞEKKÜR
Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise şöyle konuştu:
“2012 yılında Şırnak Beytüşşebab’ta teröristlerle çatışma sonucunda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çifçi’nin adının ilimizde yeni yapılan bir okula verilmesini ailemiz istiyordu. Bu arada yerini askeriyeden alınmış olan ve Devranhe yanındaki binada, İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu İmam Hatip Lisesi’ne şehidimizin isminin verilmesini istemişti. Ailemiz de istemişti. Aile, şehidimizin bu mahallede büyüdüğünü söylemişti. İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bu teklifimize olumlu baktı. Bir tane İl Genel Meclisi üyesi itiraz etmiş bu duruma. Biz konuyu yetkililerimize arz ettik. Bu işte bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Sami Çifçi isminin kesinlikle verilmesi gerektiğini söyledi. Salih Sel bize destek oldu. Sonunda Hüseyin Sümer olarak tabela asılmışken, ismi Bakanlık üzerinden değiştirildi. Sami Çifçi İmam Hatip Ortaokulu oldu. Emeği geçen Salih Sel, Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.”>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Bakmadan Geçme