Bu Kolej, Öğrenciyi Altın Bilezik Sahibi Yapıyor

Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji, sunduğu eğitim ve öğretim imkânları ile öğrencilerin ve çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak isteyen velilerin dikkatini çekiyor. Öğrenciler, kolejden mezun olurken kendi ilgi ve yeteneklerine göre meslek sahibi oluyor üniversitelerin iyi bölümlerine yerleşiyor

Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji, 11 yılda 3 bine yakın mezunuyla göz dolduruyor. Öğrencilerin kolej eğitimi aldığı, velilerin eğitim-öğretim için para ödemediği teknik kolej ile ilgili merak edilenleri Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Genel Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik’e sorduk.

Haber

İŞ YERİ AÇMA VE USTALIK BELGESİ CEPTE

Bilik, “Okulumuz Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunmakta. Buradaki öğrencimizin tamamı yaklaşık 1500 öğrenci ücretsiz eğitim almakta. Devletimiz buradaki her öğrenci için ödenek veriyor ve bu sayede öğrencilerimizden bir eğitim-öğretim ücreti veya veliden eğitim-öğretim ücreti almadan öğrencilerimizin tamamını burada ücretsiz olarak okutabiliyoruz. Öğrencilerimiz burada 5 ana dalı olan Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Gıda Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Motorlu Taşıtlar Teknolojisi alanlarında eğitim görüyorlar. Okulumuzun en büyük artılarından bir tanesi bu noktada ortaya çıkıyor. Hangi alandan mezun olursa olsun öğrencilerimiz hem matematik, fizik, kimya gibi akademik derslerini bir Anadolu Lisesi ayarında görmeye devam ederken mezun oldukları alanla ilgili iş yeri açma belgesi ve ustalık belgesi alarak mezun oluyorlar. Bu sayede hayata bir sıfır önde başlıyorlar” dedi.

Haber

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BAŞARILI

Üniversite tercihlerinde de başarılı olduklarını belirten Bilik, “Okulumuzun 7’nci yıl mezunlarını verdik. Okulumuzun bu sene 11’inci yılı. olacak inşallah Eylül ayı itibariyle. 7 yılda toplam 3 bine yakın mezun verdik. Bu mezunlarımızdan binden fazlası üniversitelerin çeşitli alanlarına yerleştiler. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisi, Marmara Üniversitesi Elektrik, Elektronik, Marmara Üniversitesi Makine, İTÜ İnşaat gibi Türkiye’nin en önde gelen bölümlerinin en güzel bölümlerine yerleştiler. Bu seneki mezunlarımızdan da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi dahil olmak üzere hem alan içi hem alan dışı birçok öğrencimiz üniversitelerin çok güzel bölümlerine yerleşti. Bizden mezun olan öğrenciler üzerine yaptığımız araştırmada işe yerleştirme oranımızın yüzde 92 olduğunu tespit ettik. Bizden mezun olan her 10 öğrenciden 9’dan daha fazlası çok rahat bir şekilde işe yerleşiyor” ifadelerini kullandı.

Haber

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE STAJ İMKÂNI

Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin yabancı dil eğitimi ve projeler konusunda da öne çıktığını aktaran Bilik, “Bu sene öğrencilerimizi İsviçre, Fransa, Hollanda, Almanya’ya gönderdik. Burada hem Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerde staj eğitimi gördüler, hem de dil eğitimi gördüler. Bu sayede öğrencilerimizi bir dünya insanı olarak yetiştirme çabamız devam ediyor. Öğrencilerimize verdiğimiz İngilizce eğitimlerimiz de oldukça yeterli. Burada 85’den fazla öğretmenimiz şu anda bizimle görev yapıyor. Benim toplam 11’inci yılım, okul açıldığından beri buradayım. Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı 11 yıldır bizimle. Öğretmen sirkülasyonu çok fazla olan bir kurum değil. Öğretmenlerle yıllarca çalışan bir kurumuz” değerlendirmesinde bulundu.

Haber

ÇOK BOYUTLU EĞİTİM VERİLİYOR

Öğrencilerin eğitiminin çok yönlü ele alındığına dikkat çeken Bilik, şöyle devam etti:

“Mesleki eğitim alan öğrencilerimizde hem ustabaşlarımız yani alanında yıllarını bu işe vermiş ustalarımız, hem mühendislerimiz hem de teknik eğitim öğretmenlerimizin üçü birden dersine giriyor. Bu sayede teknik öğretmenlerimizden işin pedagojik kısmına mühendis öğretmenlerimizden, işin teknik kısmını usta öğretmenlerimizden öğreniyor. İşin pratik kısmını öğrenen öğrenci tam donanımlı olarak okulumuzdan mezun oluyor. Okulumuz bin 500 metrekare, 60 derslikli, 25’ten fazla atölyesi bulunan çok büyük bir kampüs. 5 ayrı blokta öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Burada öğrencilerimizin sabah okula girdikleri zaman öğle arası dahil okuldan dışarı çıkmaları yasak. Bu da bizim okulumuzu oldukça güvenli bir okula haline getirmekte. Velilerimiz ve öğrencilerimiz okul ile ilgili sorularını 0 272 290 17 17 numaralı telefon numarasını arayarak sorabilirler.”

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme