'Bu kitap, Türkiye'de bir ilk'

Milli Eğitim'e bağlı olarak yıllarca öğrenci yetiştiren, emekli olduktan sonra da özgün fikirlerini kaleme alan yazar Ramazan Demir, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Yazıişleri Müdürü Burak Aydın ile sohbet eden Ramazan Demir, 'Daha önce Şifa Bulmaz Hastalıklar Üzerine Aforizmalar başlıklı kitabım çıkmıştı. Bu kitabı güncelledim ve Türk Edebiyatı'na ait olmayan 'aforizma' kelimesini çıkartarak farklı [&hellip]

Milli Eğitim’e bağlı olarak yıllarca öğrenci yetiştiren, emekli olduktan sonra da özgün fikirlerini kaleme alan yazar Ramazan Demir, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Yazıişleri Müdürü Burak Aydın ile sohbet eden Ramazan Demir, “Daha önce Şifa Bulmaz Hastalıklar Üzerine Aforizmalar başlıklı kitabım çıkmıştı. Bu kitabı güncelledim ve Türk Edebiyatı’na ait olmayan ‘aforizma’ kelimesini çıkartarak farklı bir isim vermeyi uygun gördüm. Bu yazdıklarım hakikatin, bir gerçeğin yasası diyerek, uzun bir düşünme sürecinden sonra; bu yazdığım sözlere Hakikatin Yasaları başlığının denk düşeceğini fark ettim” dedi.
ÖZLÜ SÖZLERİN TAMAMI BANA AİT
“Hakikatin Yasaları” isimli kitaplarında önemli konulara işaret ettiğini belirten Ramazan Demir, “Türkiye’de bütün aforizma veya özlü söz kitapları derleme-toplama olmasına rağmen, benim kitabının tamamı telif, yani tamamı benim tarafından yazılma özelliği taşıyor. Türü ve telif olması sebebi ile Türkiye’de bir ilk” ifadelerini kullandı.
HER YAŞIN KENDİNE HAS GERÇEKLERİ VAR
2 kitapta yaklaşık 1600 özlü söze yer veren Ramazan Demir, kitaplar hakkında şu bilgileri verdi:
“Yasa-1’in ve arka kapağının en başına aldığım, ‘Hayat hızlı görülen bir rüya, yavaş görülen bir gerçektir’ sözünün ilginç bir yazılışı var. Zaman zaman kendi kendime, ‘hayat hızlı görülen bir rüyadır’ şeklinde telaffuz ediyordum… Gün geldi, hiç düşünmeden, ‘yavaş görülen bir gerçektir’  şeklindeki, sözün ikinci kısmı, hiç düşünmeden ağzımdan çıkıverdi. Sözün/yasanın birinci kısmı, ikinci kısmını siliyor/yalanlıyor gibi, ama değil… Hayat zaman bakımından hızlı geçiyor; bir rüya kadar kısa… Ama hayat bir gerçek, realite… Bakmamız değil, görmemiz gereken her bir yaş dönemimizde onlarca gerçek var. Mesela okumayı öne çıkarma gerçeği… Kötü alışkanlıklardan uzak durma gerçeği… Bir delikten sokulmuş, zarar görmüş isek artık oraya karşı dikkatli olmamız gerçeği… Hatta her yaşın kendine has gerçekleri var… İşte bunlar yavaş, az görülüyor veya hiç görülmüyor. Bu nedenle hayat hızlı görülen bir rüya, yavaş görülen bir gerçektir” dedik. Bunu anlayan kişi ne yapar? Zamanını iyi değerlendirir, bilmesi gereken gerçekleri daha iyi ve çabuk fark eder.”

KİTAPLARDAKİ CÜMLELERDEN
BAZI ÖRNEKLER
Ramazan Demir’in kitaplarında yer alan özgün ve özlü sözlerden bazıları şöyle:
-Alacağınız ilaçlar sizi bekliyor, almadığınız kitaplara karşılık.
-Boş zamanlarda kitap okunmaz, kitap okumak için zamanlar boşaltılır.
-Caydırıcı gücünüz yoksa masanın altında ‘barış’ ararsınız.
-Bilgelerin kalemi seri üretim yapmaz.           
-Dili ele geçiren dini de ele geçirir.
-En sağlıklı insan, okuma açlığı çeken insandır.
-“Fazla mal göz çıkarmaz” ama gözünü açmayanın her şeyini gözden çıkarır.
-Güzel olan her şey iyi değildir; lakin iyi olan her şey güzeldir.
-Hakiki lisan, husûsen aidiyet kavramlarıdır.  
-İnsanlar cahillikten kaçarken okula yakalandılar.

Bakmadan Geçme