Bu, kimin yol haritası? – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Çözüm Süreci olarak bilinen düzenlemelerin içeriğinin ne olduğunun açıklanmadığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Çözüm Süreci hakkındaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Görgöz, “Yol Haritası'nın güvenilir ve inandırıcı bulmadıklarını belirttiler. AKP somut adım atarsa, sürecin devam edeceğini ifade ettiler. Bu Yol Haritası'nda ne var, ne önerildi, hangi [&hellip]

Bu, kimin yol haritası?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Çözüm Süreci olarak bilinen düzenlemelerin içeriğinin ne olduğunun açıklanmadığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Çözüm Süreci hakkındaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Görgöz, “Yol Haritası’nın güvenilir ve inandırıcı bulmadıklarını belirttiler. AKP somut adım atarsa, sürecin devam edeceğini ifade ettiler. Bu Yol Haritası’nda ne var, ne önerildi, hangi adımlar atılacak bunları bilmiyoruz. TBMM’deki diğer partiler de, halk da, sürece dahil olabilecek, katkı verebilecek kişi ve kurumlar da bilmiyor” dedi.
HÜKÜMET GÖZ YUMDU
Görgöz, şöyle devam etti:
“Hükümet, Çözüm Süreci’nin ilk ve önemli koşullarından birisi olan, PKK’nın silahlı üyelerini sınır dışına çıkartacağı sözünü tutmadığını, silahlı terör örgütü mensuplarının, ülkede kalmaya devam ettiklerini bildiği halde,buna suskun kalmıştır ve bunu Başbakan bizzat ifade etmiştir. O zaman, PKK’nın uyuyan silahlı hücreleri varlıklarını devam ettirip, her an silahlı eyleme hazır beklerken, hükümet bunu bildiği halde göz yummuş, halktan gizlemiş, PKK’lılar ülkeyi terk ettiler, sınır ötesine çekildiler havasını, kendine yakın medya ve yazarları aracılığıyla yayarak, kamuoyu oluşturmuştur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kutlamaya davet

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhuriyet Bayramı için bir kutlama programı yaptıklarını kaydetti. Görgöz, “29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 13’te Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önünde toplanacağız. Saat 13:30 da çelenk koyma, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Daha sonra İl Gençlik Kolları’nın okuyacağı şiirler, anlamlı sözler ve konuşmalardan sonra İl Başkanı’nın konuşması ile sona erecek” dedi.

Bakmadan Geçme