Bu kentin bir 'vizyon'u var

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'in öncülüğünde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Çalıştayları'nın Yıllık Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, çalıştaylar neticesinde ortaya çıkan Afyonkarahisar Vizyon Rehberi'nin herkes tarafından okunması gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner öncülüğünde Afyonkarahisar için önemli bir adım atıldı. Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında 'Afyonkarahisar Kültür ve Turizm [&hellip]

Bu kentin bir “vizyon”u var

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in öncülüğünde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Çalıştayları’nın Yıllık Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, çalıştaylar neticesinde ortaya çıkan Afyonkarahisar Vizyon Rehberi’nin herkes tarafından okunması gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner öncülüğünde Afyonkarahisar için önemli bir adım atıldı. Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında ‘Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Çalıştayı Yıllık Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıda Afyonkarahisar Vizyon Rehberi de açıklandı. NG Güral Afyon Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl ve Şube Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Otel Sahipleri, Turizm Sektörü yetkilileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
VALİLİK’TE OFİS OLUŞTURULDU
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Yaklaşık 2 yıldır Afyonkarahisar Valiliği görevini sürdürmekteyim. Sayın Belediye Başkanım ve Rektörümle istişare ederek talimatları oluşturmak için bir büro gerektiğine karar verdik. O anlamda Belediyemizle, Belediyemizin tahsis ettiği ve tabelası olan bir mekanda Kültür ve Turizme bakan Vali Yardımcımızın Başkanlığında, Belediyemizi temsilen Belediye Başkan Yardımcımız, Üniversitemizi temsilen Turizm Fakültesi Dekanımız, bu konudaki yazışmaların ve diğer çalışmaların yapılması için Valilik Proje ve Koordinasyon ofisince bu çalışmaların il genelinde işlevlik kazanmasının alt yapısını oluşturuyor. Oluşturulan bu ofis marifetiyle bir Çalıştay yaptık” dedi.
YEREL EKONOMİK GELİŞME
PROGRAMI DA HAZIR
Çalıştay neticesinde kentin ufkunu belirleyecek önemli bir çalışmaya imza atıldığını dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, “Herkese dağıttığımız Afyonkarahisar Vizyon Rehberi Kitabı bence çok önemli bir çalışmadır. Bunu mutlaka herkes okusun. Burada Kaymakamlarımız var, İlçe Belediye Başkanlarımız var, Otelcilerimiz var, STK’larımız var ve bizim biraz önceki burada gösterdiğimiz Belediyedeki ofisimizde yer alan arkadaşlarımıza proje önerisinde yada proje işbirliği teklifinde bulunsunlar. Bu işin içerisinde Üniversitenin yer alması demek Üniversitenin kayıtsız şartsız bu turizm projelerini ön plana alacağı, Rektör görüşü şeklinde ilgili dekan tarafından Üniversite bünyesinde herkesi talimatlandıracak, yürütüleceği anlamına gelir. Bu iş içerisinde Belediye Başkan Yardımcısının olması Belediyeye bağlı bütün birimlerle bu tür turizmle ilgili gelen projelerin o birim tarafından değerlendirildikten sonra Belediye bütçesiyle, Belediye imkânlarıyla ve belediye gücüyle hayata geçirileceği anlamına gelir. Valilik ve Valilik birimlerini ilgilendiren proje önerileriyle ilgili olarak da Vali Yardımcısının olması Valilik imzasıyla bütün bu çalışmaların otomatik olarak talimatlandırılıp yapılacağı anlamına gelir. Ayrıca bu Afyonkarahisar Yerel Ekonomik Gelişme Programını da hazırladım. Bunu mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Bunlarda satır satır benim müdahalem vardır. İlgili hazırlayan arkadaşlarım bunu çok iyi bilirler” şeklinde konuştu.
HER ÇALIŞMA AFYON İÇİN
Her çalışmanın Afyonkarahisar için yapıldığına dikkat çeken Vali Güner, “Bunlar Afyon için hangi siyasi görüşe sahip olur ise olsun, ben Afyonluyum, ben Afyon için yapılan çalışmalardır. Afyon için benim de söyleyecek bir cümlem olmalı diyen insanlara rehberlik yapacak temel bir eserdir. Bu yönüyle bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi biz bu Çalıştay’dan sonra ve bu arzlardan sonra Allah izin verirse 6 ay sonra yine Rektörlükte rektörlüğün uhdesinde olan işlerin analizini ve çalışmasını Rektörlüğümüzün uygun göreceği bir mekanda yapacağız. Bu toplantı ile ilgili davetiyeler yine bu ofis tarafından hazırlanacak, program organize edilecek ve misafirler davet edilecektir. Daha sonra belirlenen sürede aynısını Belediye de yapacağız. Belediyenin yaptığı çalışmalar orada değerlendirilecek ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. İlave edilen projeler ya da edilecek projeler varsa ilave edilecektir. Daha sonra Afyonkarahisar Valiliğine bağlı birimlerin oluşturduğu bir projeksiyonla yapılan çalışmalar kamuoyuyla ve sizlerle paylaşılacak.Biz aslında Afyonkarahisar Valiliğinde bir toplantı mekanı oluşturduk ama oraya sığamayız diye bu toplantıyı burada yapmayı arkadaşlarımızla beraber değerlendirerek karar verdik” ifadelerini kullandı.
11 MİLYON METREKARELİK ORMANLIK ALAN
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar’ı tanıtmak adına önemli faaliyetler yürüttüklerini belirtti. Çoban, Afyon Futbol Festivali’nin Valilik ve Belediye’nin inisyatifiyle gerçekleştirildiğini, Afyonkarahisar’a gelen futbol takımlarının yetkililerinin “Kros alanı yok” itirazı karşısında, İnaz sırtlarındaki 11 milyon metrekarelik ormanlık alanı yetkililere gösterdiğini belirtti.
NEDEN AFYON’A GİDELİM?
Şehir Plancısı Faruk Göksu ise, Afyonkarahisar’da nelerin öne çıkması gerektiğini anlattı. Göksu, Afyonkarahisar’ın manevi ve maddi olarak önemli bir şehir olduğunu hatırlatarak “Neden Afyon’a gelmeliyim, sorusunun cevabını bulmalıyız. Biz 10 maddede bunun cevabını bulduk. Bununla birlikte Büyük Taarruz’un 100’üncü yılında 2022’de neler yapacağımızı da şimdiden planlamalıyız” ifadelerini kullandı.
DAİRE MÜDÜRLERİ SUNUM YAPTI
Göksu’nun sunumunun ardından Kültür ve Turizm Çalıştayı Paydaş sunumlarına geçildi. Bu kapsamda Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Valiliği’ne bağlı kurumlardan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çalışma İş Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışma, proje ve faaliyetlerle ilgili olarak sunumlar yapıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“FİTNE”LİKLERE MESAJ

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda üstü kapalı mesajlar verdi. Güner, “Zaman zaman fitne sahibi, tefrika sahibi iki ayaklı şeytanlar bu şehirde fitne oluşturmak için, insanları birbiriyle güven bunalımına sokmak için, delikanlıca ve mertçe olmayan bir şekilde bazı söylemlerde, bazı rivayetlerde, bazı fitnebazlıklarda bulunabilir. Bizim Afyonkarahisar Valisi olarak kapımız sonuna kadar herkese açıktır. Ben delikanlıyım, ben babayiğidim, benim söyleyecek sözüm var diyen adam delikanlıca yüreğine ve diline güveniyorsa her zaman için gelip bizimle her türlü talebini her türlü şikâyetini paylaşabilir. Bizler geçmişte bizi tanıyanların tanıdığı gibi bundan sonrada millet sevdasıyla, devlet terbiyesiyle, bayrak ve ezan ruhuyla aziz milletimize ve bu şehre zenginiyle, fakiriyle, garibanıyla, fukarasıyla dürüstçe, mertçe, delikanlıca hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bana hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Baka-nımıza ve Afyonkarahisar’ın tüm milletvekillerine ve tüm sivil toplum kuruluşlarına bir kez daha saygılarımı, hürmetlerimi sunuyor, hep birlikte her şey Afyonkarahisar için diyor teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı çıkışında il genelindeki turizm alanlarına gezi düzenlenmek üzere hazırlanan Gezi otobüsü başta Vali Güner olmak üzere toplantıya katılanlar tarafından binilmek suretiyle büyük bir ilgiyle incelendi. Toplantı salonu önünde hazırlanan kenti tanıtıcı kitap, broşür, CD, ve haritalar katılımcılara verilirken, Valilik Proje Üretim Merkezi Koordinatörü İbrahim Okumuş öncülüğünde hazırlanan İllüs-trasyon Haritaları, Kısa Metrajlı Tanıtım Filmi ve Şehir Merkezi Gezi Rehberi Çalıştay’a katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.

Bakmadan Geçme