Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

BU KAVMİN EFENDİSİ KİM?

Mescidi Nebevi’ye İran’dan bir heyet gelmişti. Ancak, halka halinde bulunan mescidin içerisinde halka halinde bulunan sahabenin içerisinden hangisinin peygamber olduğunu bilemiyordu. Su dağıtan birisine soruyorlar.
Men seyyidül kavm? Bu kavmin efendisi kim?
Efendiler efendisi cevap veriyor.
Seyyidül kavmi hadimühüm. Bu kavmin efendisi onlara hizmet edendir.
Onlardan birisi olarak en yüksek tevazuyu ancak onda görüyoruz.
Soruyolar:
-Ya Rasulallah senden önceki peygamberlerle aranızdaki farkı anlatır mısınız? anlatayım diyor. Rasuller rasülü anlatayım size
Çok güzel bir ev inşa etti. Evi çok güzel yaptı. Ancak bir tuğlalık boş bir yer bıraktı. Bir tuğlalık boş bir yer. Sonra insanlar bu evin içine girip, evi ziyaret etmeye başladılar. Evi gören herkes evin güzelliği karşısında hayran kalıyordu. Ama herkesin gözü o boş tuğlanın bulunduğu yere takılıyordu. Keşke bu boşluk da olmasa diyordu. İşte o tuğla benim?. Diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Âdemle başlayan kendisiyle biten büyük peygamber binasını Hatemül Enbiya böyle tarif ediyor.
HERAKLİYUS VE HZ. MUHAMMED
Herakliyus’un huzurunda Ebu Süfyan. Herakliyus, Ebu Süfyan’a soruyor. Ne oluyor Mekke’de bize anlat. Her şeyi bütün çıplaklığıyla anlattıktan sonra tekrar sorduğu bir soru olmuştur.
– Bu adı Muhammed olan, peygamber olduğunu iddia eden 40 yaşına gelinceye kadar hayatında hiç yalan söyledi mi? diyor. Ebu Süfyan: Hiç tereddüt etmeden:
– Hiç yalan söylediğine şahit olmadım.
Öyleyse hayatın basit bir meselesinde hiç yalan söylemeyen bir insan, bu büyük meselede yalan söylemez. Bu sözü işiten etrafındaki keşişler, kral Müslüman oldu diye endişeye kapılıp gürültüler çıkarmaya başladılar. O da akibetinden korkarak sözünü geri almaya kalkışıyor. Ama öyle olmuştur. Bütün düşmanları hakkında hüsnü şehadette bulunmuştur, bütün düşmanları.
Bir hadisi şeriflerinde Sevgili peygamberimiz şöyle buyurur: Size şu beş şeyi emrediyorum. Birincisi Allah’a imandır. Allah’a iman nedir biliyor musunuz? Allah’tan başka mabud olmadığına ve benim son Peygamber olduğuma şahadet etmektir.” (Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İbni Hibban, Taberani)
Hucurat -15- Gerçek müminler ancak Allah’a ve Resulüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla savaşanlardır. İşte doğrular ancak onlardır.
İBN-İ ARABÎ -KUDDİSE SİRRUH- ŞÖYLE DER:
Kâinât manzûmesi, O’nun nûrundan bir kıvılcımdır. Eğer Âdem aleyhisselâm’ın toprağına Rasûlullâh’ın toprağından bir nasîb konmasaydı, Âdem aleyhisselâm’ın tevbesine icâbet olunmazdı. Vaktâki Âdem aleyhisselâm, Rasûlullâh sallâllâhu aleyhi ve sellem Efendimiz’i, duâsına vesîle kıldı; kınanmaktan kurtuldu. O yüce Rasûl, İbrâhim aleyhisselâm’ın sulbüne intikâl eyledi; ateş ona serin ve selâmet oldu. O yüce inci, İsmâil aleyhisselâm’ın sedefine girince, nâmına göklerden kurbanlık bir koç indirildi.”
Ey Rasûlüm! Sen onların içinde iken Allâh, onlara azâb edecek değildir!..” (el-Enfâl, 33)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti