Bu işte bir 'iş' var

Afyonkarahisar il genelinde akaryakıt satışlarında rastlanılan fiyat farklılıkları vatandaşların kafasını karıştırıyor. Şehirlerarası yol güzergâhlarında bulunan birçok akaryakıt istasyonunda birbirinden dikkat çekecek derecede farklı satış fiyatlarını görmek mümkün. Fiyatlar arasındaki bu uçurum vatandaşa doğal olarak 'Bu işte bir iş var' dedirtiyor.AFYON ÖNEMLİ BİR MERKEZAkaryakıt piyasasında ürün alış/satış fiyatı belliyken, istasyon giderleri ve karları ortadayken, fiyatlarda istasyondan [&hellip]

Afyonkarahisar il genelinde akaryakıt satışlarında rastlanılan fiyat farklılıkları vatandaşların kafasını karıştırıyor. Şehirlerarası yol güzergâhlarında bulunan birçok akaryakıt istasyonunda birbirinden dikkat çekecek derecede farklı satış fiyatlarını görmek mümkün. Fiyatlar arasındaki bu uçurum vatandaşa doğal olarak “Bu işte bir iş var” dedirtiyor.
AFYON ÖNEMLİ BİR MERKEZ
Akaryakıt piyasasında ürün alış/satış fiyatı belliyken, istasyon giderleri ve karları ortadayken, fiyatlarda istasyondan istasyona, firmadan firmaya oluşan büyük farkların sebebi merak ediliyor. Devletimizin akaryakıt sektöründen büyük vergi geliri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar bazı illerde bu yönde sıkı denetimler yapılarak netice alındığını, Afyonkarahisar ve çevresinde de bu tür denetimlerin yapılmasının faydalı olacağını düşündüklerini belirtiyorlar.
Ülke genelinde yapılan denetimler neticesinde bu firmalara yakıt veren dağıtım firmaları ile akaryakıt satış istasyonlarında yapılan usulsüzlükler ve vergi kaçakçılığı yüzünden dürüst çalışan istasyonlara göre çok daha ucuza satış yapılabildiğine dair haberler yazılı ve görsel medyada sürekli olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan haberlerde ucuz satış yapan istasyonlardaki ödeme kaydedici cihazların bazılarının müdahaleye açık olduğu, yazarkasa fişlerinin silinerek usulsüz işlem yapılabildiği belirtiliyor. Bu yolla Devletimizin büyük zararlara uğratıldığı denetimler sonunda da tespit ediliyor. Niğde ilinde yapılan denetimler neticesinde böyle usulsüzlüklerin yapıldığının tespit edildiği ve bunun üzerine Niğde Valiliği’nin aldığı tedbirler bu konuya güzel bir örnek olarak gösteriliyor.
NİĞDE ÖRNEĞİ
UYGULANABİLİR
Benzer denetimlerin ilimizde de yapılması; varsa müdahaleye açık yazarkasa kullanan, usulsüzlük yapan vergi kaçıran, Devletimizi, Milletimizi zarara uğratan akaryakıt satış istasyonlarının bir an önce tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Faturasız akaryakıt satışının engellenmesi ile Devletin büyük vergi kaybından kurtulacağı belirtilirken, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan yolların kavşak noktasında bulunan ve her gün binlerce aracın geçiş yaptığı Afyonkarahisar’da bu yönde yapılacak çalışmaların, devlet bütçesine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekiliyor. Denetim konusunda kaybedilen zamanın Devletin ve Milletin aleyhine işlediğini aklımızdan çıkarmamak gerekiyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme