'Bu İmza İmamoğlu'na Özgürlük İmzasıdır'
CHP'nin düzenlediği 'Demokrasi Ve Özgürlük Yürüyüşü'nde konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, atılacak her imzanın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun özgürlük imzası olduğunu vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Demokrasi ve Özgürlük Yürüyüşü’ gerçekleşti. Ali Çetinkaya Tren Garı’ndan başlayan yürüyüş, Ordu Bulvarı, Yeşilyol ve Kurtuluş Caddesi güzergahından devam ederek Zafer Meydanı’nda sona erdi.
Yürüyüşün ardından konuşma yapan CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılarak erken seçime gidilmesi için başlatılan imza kampanyasına davet etti.
“15,5 MİLYON VATANDAŞ İMAMOĞLU’NU ADAY OLARAK SEÇTİ”
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, CHP’nin gerçekleştirdiği ön seçimlerde 15 buçuk milyon kişinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı adayı için oy verdiğini belirtti. Çetinöz, “Bizler yüreği Cumhuriyetten, demokrasiden ve adaletten yana atan on milyonlarca vatanseverden biriyiz. 23 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği ön seçimde 15,5 milyon vatandaş Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Milyonların iradesiyle Cumhurbaşkanı Adayı olan Ekrem İmamoğlu hukuka, akla ve vicdana aykırı bir şekilde siyasi bir kararla hapiste tutuluyor. Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Bunu millet adına kullanmaya yetkili olanlar hukuku çiğneyerek milletin iradesini yok sayamazlar. Siz yok saymaya çalıştıkça biz millet iradesinin mutlak üstünlüğünü haykıracağız. Siz baskıyla korku hegemonyası kurmaya çalıştıkça biz direneceğiz.” ifadelerini kullandı.
“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Geri adım atmayacaklarının altını çizen Çetinöz, “Biliyoruz ki; Seçimle görev başına gelen, gücünü halktan alan hükümetler bizlere, halka karşı hesap verebilmekten korkmalıdır. Asla geri adım atmayacağız. Bir kez daha haykırıyoruz. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Bugün bizlerle birlikte bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine, gençlerine, çocuklarına ve 86 milyonun iradesine sahip çıkan bütün hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle beraber, demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla beraber buradayız, dimdik ayaktayız.” dedi.
“ANAYASAMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Anayasaya sahip çıkacaklarını vurgulayan CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, “Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. İstiklal Destanını yazanların evlatları olarak Hep birlikte bu ülkeyi içinde bulunduğu karanlık girdaptan çıkaracağız. Bizler, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyerek ant içmiş nesilleriz. Asla umutsuz olmayacağız. Biz bu güç ile Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Anayasamıza sahip çıkacağız. Sadece Ekrem Başkanımız için değil, hepimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, öğretmenlerimiz için herkesin özgürce seçme ve seçilme hakkını kullanabildiği, seçtiği kişilerce yönetilebildiği Atatürk'ün Türkiye'sini yeniden inşa edene kadar durmayacağız.” ifadelerini kullandı.
“HUKUK VE DEMOKRASİ KAZANACAK”
Meydandaki kalabalık başta olmak üzere herkesi imza kampanyasına davet eden Çetinöz, şu ifadelerle sözlerini tamamladı:
“Biz meydanlarda olacağız. İmza kampanyamızla, halkımızın öncülük ettiği onurlu direnişe olan desteğimizle, yürüttüğümüz haklı mücadelemizde sizlerin gücüyle halkın iradesini göstereceğiz ve biliyorum ki biz kazanacağız. Hukuk ve demokrasi kazanacak. Bu adaletsiz ve hukuksuz düzen artık son bulsun istiyoruz ve adayımı yanımda, sandığı önümde görmek istiyorum diyen tüm yurttaşlarımızı imza vermeye davet ediyoruz.”
EMNİYET MÜDÜRÜ MEYDANDA
CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Özgürlük Yürüyüşü”nde güzergâh boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol da vatandaşın güvenliği için Zafer Meydanı’nda görevinin başındaydı.