'Bu iktidar da yerli araba ve uçak yapamadı'

İYİ Parti Genel Merkezi'nin Suriyeli göçmenlere yönelik çalıştayını detaylarıyla anlatan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Yerli Malı Haftasına atıfta bulunarak 17 yıllık AK Parti iktidarının yerli otomobil ve uçak yapamadığını söyledi   İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partililer de hazır bulundu. 'SURİYELİ SIĞINMACILAR İÇİN ÇALIŞTAY' Mehmet İnkaya, [&hellip]

İYİ Parti Genel Merkezi’nin Suriyeli göçmenlere yönelik çalıştayını detaylarıyla anlatan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Yerli Malı Haftasına atıfta bulunarak 17 yıllık AK Parti iktidarının yerli otomobil ve uçak yapamadığını söyledi

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partililer de hazır bulundu.
“SURİYELİ
SIĞINMACILAR İÇİN ÇALIŞTAY”
Mehmet İnkaya, önce ki gün İYİ Parti Genel Merkezi’nde partinin İl Başkanlarına ve eğitilmiş kişilerden oluşan büyük bir grubun katıldığı “Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine Dönüş Çalıştayı” düzenlendiğini belirtti. İnkaya, “Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine Dönüş Çalıştayı’na katıldık. Çalıştayımız da yaklaşık 16 tane profesör, gazetecilerin de bulunduğu bir konuşmacı grubu vardı. Konuşmacılar Suriyeliller ile ilgili Türkiye de yapılanların yeterli olmadığını, yeterli bir organize yapamadığımızı bundan doğan sonuçların da önümüzde ki yıllarda çok kötü olaylarla karşılamağımızı ifade ettiler.
“RUHİ BÖLÜNME ORTAYA ÇIKAR”
İYİ Parti’nin Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine Dönüş Çalıştayı sonrası bir deklarasyon yayınladığını dile getiren İnkaya, “Bu çalıştay sonunda sonuç bildirgesini açıkladı. Biz kamuoyuna, halka insanlarımıza söz veriyoruz. Biz eğer iktidar olursak bunları yerine getireceğiz diyoruz. Çalıştayımızın sonunda Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in sonuç bildirgesinden açıklamalarda bulunacağım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlık verildiğini açıkladığı 110 bin Suriyeliye rehabilitasyon çalışmasının başlatılması gerektiğini söyleyen Genel Başkanımız, ‘Bizi Alevi, Sünni diye bölemediler. Bizi zengin, fakir diye bölemediler. Bizi laik, anti-laik diye bölemediler. Ama bu gettolaşmayla, insanların birbirini tanımadığı, hakkında hiçbir fikrin sahibi olmadığı bu gettolaşmayla düşmanlık doğar. Ve doğal olarak da ruhi bölünme ortaya çıkar’ ifadelerini kullanmıştır.” diye konuştu.
“SURİYELİLERE VATANDAŞLIK
VERİLMEYECEK”
İYİ Parti olarak iktidara geldiklerinde Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmeyeceği söylemlerini tekrarlayan İnkaya, “Yine Genel Başkanımız, çalıştayın en önemli noktasının üç aşamadan oluşan Geri Dönüş Planı olduğunu söyledi. Plan çerçevesinde, İYİ Parti iktidarında atacakları adımları ortaya koyduklarını kaydeden Genel Başkanımız, planın ilk aşamasını, kalıcı çözüm için gereken adımların atılabilmesi için ihtiyaç duyulacak hazırlık dönemini tanımladı. Bu dönemde, ‘Açık Kapı Politikası’ uygulamasına son verilecek. Geçici koruma altındaki Suriyelilere, vatandaşlık verilmeyeceği ilan edilecek. Suriye yönetimi ile aracısız resmi görüşmeler daha fazla gecikmeden başlatılacak. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin sahip olduğu ruhsatsız iş yerleri kapatılacak, ruhsatlı olan ticari kuruluşlar ise denetlenecek. Bayram ziyareti, ticaret veya çeşitli nedenlerle ülkelerine giden geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkiye’ye dönüşlerine, mevcut kanunlara uygun olarak izin verilmeyecek” şeklinde konuştu.
“17 YILLIK İKTİDAR DA YAPAMADI”
12-18 Aralık tarihlerini kapsayan Yerli Malı Tutum Haftasının ilk ve orta dereceli okullarda kutlanıldığını aktaran İnkaya, “Herkesin bildiği üzere bu hafta kutlaması için öğrenciler sınıflarına çerezler, meyve ve sebzeler getirir. Ama ne yazık ki ne yerli malını doğru dürüst kullanabildik, ne de biz ürettiğimiz malları aktarabildik. Türkiye Cumhuriyeti öyle bir hale geldi ki dışarıdan mal ithal eden hatta söylemeye dilimiz varmasa da samanı dahi ithal eden bir ülke haline geldik. Sevgili küçüklerimiz kusura bakmasınlar onlara tasarruf etme alışkanlığı kazandıramadık. Yeni teknolojileri üretip onlara teslim edemedik. Biz ne Türk Malı otomobil yapabildik. Hala Türk malı otomobilimiz yok mu diye bize soruluyordu. Sevgili çocuklar bizi bağışlayın. Biz daha hala yerli otomobili yapamadık. Biz fabrikalarda yapamadık. Biz karnımızı ve nefsimizi doyuramadığımız gibi size tasarruf etme alışkanlığını da kazandıramadık. 17 yıldır tüm yetkiler elinde olan bir iktidarda bu arzu ve istekleri yerine getiremedi. Ne hikmetse bunları bir türlü yapamadık. Yerli uçağımız da yok.” Eber Gölü de dâhil İYİ Parti olarak tüm çevre sorunlarıyla ilgilenip ilgilenen herkesin yanına varıp destek olmaya kararlı bir parti olduklarını belirten İnkaya, yeni kurulan Gelecek Partisinin Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisini sözlerine ekledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme