• Haberler
  • Genel
  • Bu hizmetleri rüyamızda göremezdik – Kocatepe Gazetesi

Bu hizmetleri rüyamızda göremezdik – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin MRI başta olmak üzere hizmete yeni giren cihazlarını inceleyen Bakan Eroğlu, 'Sağlıktaki gelişmeleri rüyamızda göremezdik. Çevre konusunda çağ atladık' dedi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek hizmete yeni giren MRI cihazı ve Nükleer tıp ekipmanlarını inceledi. Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'ın sağlık ve pek çok alanda [&hellip]

Bu hizmetleri rüyamızda göremezdik

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin MRI başta olmak üzere hizmete yeni giren cihazlarını inceleyen Bakan Eroğlu, “Sağlıktaki gelişmeleri rüyamızda göremezdik. Çevre konusunda çağ atladık” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hizmete yeni giren MRI cihazı ve Nükleer tıp ekipmanlarını inceledi. Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’ın sağlık ve pek çok alanda önemli aşamalar kat ettiğini söyledi.
“SAĞLIKTA YAPILANLARI
RÜYAMIZDA GÖREMEZDİK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden insanların korkusundan hastaneye gitmekten çekinirken, şimdi hava ambulanslarıyla hastaların dağın başından alınıp hastanede tedavi edildiğini söyledi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesini ziyaret ederek yeni hizmete giren MR cihazı ve Nükleer Tıp cihazlarını inceleyen Eroğlu, pek çok cihazın alınarak hastaların hizmetine sunulduğunu belirti. Eroğlu, “Milletimiz vatandaşlarımızın ‘Allah razı olsun’ demesi bize yeter. Biz bunları rüyamızda bile göremezdik. Şimdi dağın başında vatandaşımızın başına bir iş gelse ambulans helikopterle alıp tam teşekküllü bir hastaneye götüreceğini hayal bile edemezdik. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı acil durumlarda ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirip burada tedavi ediyoruz. Türkiye nereden nereye geldi.” dedi.
AFYON 5 YILDIZLI BİR ŞEHİR OLACAK
Afyonkarahisar’ı sağlık turizminin de merkezi yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) 400 yataklı çok muhteşem bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi kurulduğunu dile getirdi. Eroğlu, “Fizik tedavi, kaplıca turizmi, termal tedavi de Afyonkarahisar merkez olacak. Bunu böyle söylüyorsak bize inanmanız lazım. Ne söz veriyorsak onu yaparız. Sözümüzün eri bir hükümetiz biz. Yapamayacağımız şeyin sözünü de vermeyiz. Geçmişte Afyonkarahisar’da hastane yapılamayacağı söyleyenler yapıldıktan sonra da ‘çöküyor’ dediler. Ancak şu anda bakın Türkiye’nin en modern hastanesi. Dolayısıyla bunlara itibar etmemek gerekiyor.” diye konuştu.
Yeni hizmete giren MR cihazı ve Nükleer Tıp’ın hastalara önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Eroğlu, hastaların il dışına gitmesine gerek kalmayacağını, MR cihazının Türkiye’de 6 yerde olan teknoloji harikası bir cihaz olduğunu anlattı. Eroğlu, “Geçmişte ben hasta olmamak için gayret ederdim. Çünkü insanın hastaneye gitmesi daha çok insanı hasta ederdi. 10-15 yıl önce hastane kuyrukları insanı bıktırıyordu. Ancak, şimdi hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi oldu.” şeklinde konuştu.
“51 DEMİŞTİK 70 BARAJ YAPIYORUZ”
Afyonkarahisar’da yatırım seferberliğinin devam edeceğini belirten Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Sulanacak ne kadar alan varsa tamamını sulayacağız. Çok sayıda baraj inşaat ettik. Büyük barajlar göletler inşaa ettik. 51 adet demiştik 70 adet barajı inşaat edeceğiz. Ancak bir kısım medya ‘bakan barajı gölete çevirdi’ diye eleştirdi. Asl olan iş bitirmektir. İşi tamamlamaktır. Mevzuat işini önünü aşmak içindir. Beni tenkit edenlere, ‘barajı gölet olarak kabul ediyor’ diyenlere bu cevabı vermek istiyorum.”
Eroğlu, Afyonkarahisar’ın 50-60 yıllık su problemini çözdüklerini, yolların duble yol olduğunu, 3-5 saatlik yolların 1,5 saate düştüğünü, havaalanı sefer sayısının da hızla arttığını dile belirtti. Afyonkarahisar’ın yıldızlı parlayan bir şehir olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdü; “Hızlı trenin de gelmesiyle ulaşımda ve sağlıkta 5 yıldızlı bir şehir olacağız. 5-10 yıldır şehri görmeyen insanlar çok değiştiğini görüyor. Arıtma tesisiyle menba suyu gibi su veriyoruz. Depoları yaptık. Kanalizasyon, su ve yol alt yapı şebekesi değişti. Türkiye örnek çalışmalar yapıyor. Çevre konusunda çağ atladı. Bizden önce atık sular Akarçay’a atılıyordu. Biz dünyanın en ileri biyolojik arıtma tesisini kurduk. Bütün iller örnek alıyor. Merkez ve beldelerin çöplerinden elektrik üretiyoruz. Türkiye’de Kayseri’yle birlikte orman varlığını artıran en fazla iliz. Kayseri’yi yüzde 6’dan yüzde 13’e, Afyonkarahisar’ı da yüzde 12’den yüzde 23’e yükselttik.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme