Bu Gerilim Nereye Kadar Sürecek? Köksal Yine Yok

Tarihi Kocatepe Zirvesi'nde yaşanan ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın başrolünü üstlendiği 'Plastik Sandalye' krizinin izleri derinleşerek devam ediyor. Başkan Köksal Afyonkarahisar'ın en önemli gününde, önceki teamüllere aykırı bir şekilde Afyonkarahisar Valilik Makamı'ndaki tebrik törenine katılmadı.

HER YIL GERÇEKLEŞEN TEBRİK BU YIL EKSİK KALDI

Afyonkarahisar’da her yıl kutlanan Zafer Haftası programlarının değişmez bir parçası olarak, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın Kurutuluşu Günü’nde il yöneticileri, Devlet’in İl’deki en yetkili Mülki Amiri olarak Afyonkarahisar Valisi’ne tebrikte bulunurlar. Valilik Makamı’nda gerçekleşen resmi tebrik töreninde askeri ve mülki erkân kutlu günün anlamına binaen Afyonkarahisar Valisi’ne tebriklerini iletirler. Her yıl gerçekleşen törenlere Afyonkarahisar’ın seçilmiş kişisi olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanı öncülük eder. Milletvekilleri ve askeri erkan ile birlikte törenlerde yerini alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı “Afyonkarahisar halkı” adına Vali’ye tebrikte bulunur.

 

KÖKSAL “DEVLET’İ” TEBRİK ETMEKTEN KAÇINDI

Bu yıl ne yazık ki bu ritüel aksamaya uğradı. Geçmiş yıllarda oluşan ve her yıl değişiklik olmadan gerçekleşen teamül bu yıl kesintiye uğradı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Valilik Makamı’ndaki tebrik programına katılmadı. Resmi kabulde Belediye’yi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu temsil etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar’da olmasına rağmen Valilik Makamı’ndaki resmi kabule katılmaması, Kocatepe Zirvesi’nde yaşanan “Plastik Sandalye” krizinin etkisini üzerinden atamadığı şeklinde yorumlandı. Malum olduğu üzere Belediye Başkanı Burcu Köksal, Kocatepe’deki törenlerin dönüşünde Yüzbaşı Bayburtlu Agah Efendi Şehitliği’nde düzenlenen şehitlerimizi anma programına da katılmamıştı.

KAVGA VE KRİZLERLE NEREYE VARACAĞIZ?

Krizler ve kavga gündemleri ile yerel ve yaygın basının gündem maddesi haline gelen Afyonkarahisar’da seçmen kitlesini diri tutmak amacıyla “Devlet-Millet” arasında çatışma havası oluşturulmaya çalışılması tepkiyle karşılanıyor. İlin tüm yöneticilerinin yer aldığı bir Devlet Programında Afyonkarahisar Belediye Başkanı’nın tüm teamüllere aykırı bir şekilde kasıtlı olarak yer almaması, huzur ve uyumun hâkim olmasını arzulayan Afyonkarahisarlılar arasında tepkiyle karşılanıyor.

Bakmadan Geçme