Bu film hayırlara vesile olacak

Afyonkarahisar'daki tüm güzellikleri ayrıntısı ile işleyen, profesyonel oyuncularla amatör ruhun bir arada olduğu Geçerken Uğradım filminin çekimlerinde son dönemece girildi. Birkaç gün içinde çekiminin bitirileceği belirtilen film oyuncuları ve teknik ekip onuruna Afyon Eğitim Vakfı'nca Özgül Termal'de yemek verildi. Yemeğe Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Adem Uslu ve protokol üyeleri katıldı.KURUCULARA TEŞEKKÜRYemeğin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar [&hellip]

Afyonkarahisar’daki tüm güzellikleri ayrıntısı ile işleyen, profesyonel oyuncularla amatör ruhun bir arada olduğu Geçerken Uğradım filminin çekimlerinde son dönemece girildi. Birkaç gün içinde çekiminin bitirileceği belirtilen film oyuncuları ve teknik ekip onuruna Afyon Eğitim Vakfı’nca Özgül Termal’de yemek verildi. Yemeğe Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Adem Uslu ve protokol üyeleri katıldı.
KURUCULARA TEŞEKKÜR
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Vakıf’ın 32 yıldır eğitime katkı sağladığını belirtti. Vakıf’ın kurucuları merhum Asım Kocabıyık ile Orhan Yavuz ve Prof. Dr. Nijad Bilge’ye teşekkür eden Serteser, Geçerken Uğradım filminin Afyon Eğitim Vakfı’na katkı sağlayacağını belirtti.
TÜM GELİR AFYON EĞİTİM VAKFI’NA
Türkiye’de belki de ilk kez bir filmin tüm gelirinin bir eğitim vakfına bağışlanacağını vurgulayan Serteser, “Bu filmin oyuncularına, teknik ekibine, filmi yazan Ahmet Taşpınar’a, filmin tüm sponsorlarına teşekkür ediyorum. Oyunculara bağrına basan Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyorum. Filmin kendi dalında Oscar adayı olmasını diliyorum” dedi.
“BU FİLME GÖNÜLDEN İNANDIM”
Filmin senaristi Ahmet Taşpınar da “Sayın Hüsnü Serteser, bir şeyin olması için en az bir kişinin yürekten inanması gerektiğini söyler. Ben bu filme yürekten inandım. İstanbul’daki profesyonel oyuncularla Afyonkarahisar’daki amatör ruhun buluştuğu bir film oldu. Bu film vizyona girdikten sonra başta STK’lar olmak üzere herkese görev düşüyor. Bu film ne kadar çok izlenirse, o kadar çok öğrenciye katkı sağlanacak” diye konuştu.
“İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA
BURADAYIM”
Filmin oyuncularından Mihriban Er de şöyle konuştu:
‘Ben artık yarı Afyonlu sayılırım. Ne zaman bana ihtiyacınız olursa ben buradayım. Bu filmde Valimiz, Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, yine Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden Muammer Türker de oynadı. Çok teşekkür ederiz. Ahmet Taşpınar hayal etmese bu film olmazdı. Ona da teşekkür ediyorum. Oyunculara, teknik ekibe teşekkür ediyorum. Özgül Termal’de 20 gündür misafir olduk. Tüm çalışanlar çok naziklerdi. Kendilerine teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.
“ÇORBADA
TUZUMUZ BULUNSUN”
Filmin başrol oyuncusu Selahattin Taşdöğen de “Yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. Yaklaşık 50’nci sanat yılını devirmiş bir sanatçı olarak böyle bir filmde oynamaktan mutluluk duydum. İnşallah Kocatepe de bundan sonra daha güzel olacak. Bu filmin bahtı açık olsun, eğitim için bizim de çorbada tuzumuz olsun. İkinci filmde görüşmek üzere” dedi.
“İYİ Kİ
VARSINIZ”
İşadamı ve AEV’in eski Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, AEV’in kurucularından Prof. Dr. Nijad Bilge, Özgül Termal Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu’nun kısa selamlama konuşmasının ardından Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Adem Uslu kürsüye gelerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu filmden elde edilecek tüm gelir, Afyonlu gençlerin eğitimine harcanacak. İlk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız, cehaletin bütün kötülüklerin anası olduğunu buyuran bir Peygamber’in ümmetiyiz, gençlere ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırma görevi vermiş bir kurucu liderin Türkiyesi’nin medeni üyesiyiz. Eğitim bu hedeflere ulaşma noktasında çok önemlidir. En uzun vadeli yatırım eğitimdir. 32 yıldır eğitime yatırım yapan bir vakıf ve gelirini bu vakfa bağışlayacak bir filmden söz ediyoruz. İyi ki varsınız.”
Konuşmalardan sonra Geçerken Uğradım filminin müziği dinletildi. Müziğin coşkusu ile eğlenceli dakikalar yaşandı. Davet, pasta kesimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme