'Bu çığlığı duyun' – Kocatepe Gazetesi

İGM’nin 15. toplantısında konuşan Başmakçı üyesi Ali Işık, dağların arasında adı Çığrı olan bir köye öğrencilerini taşımalı gönderen Yukarıbeltarla, Ovacık köylülerinin yurt ihtiyaçlarını bildirdi. Işık, Başmakçı’nın il eğitiminde hatırı sayılır başarısı olduğunu, ilçenin ihtiyacını karşılayacak salona gereksinim duyulduğunu söyledi ve ekledi: İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı 15. birleşimi tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel, 24 [&hellip]

“Bu çığlığı duyun”

İGM’nin 15. toplantısında konuşan Başmakçı üyesi Ali Işık, dağların arasında adı Çığrı olan bir köye öğrencilerini taşımalı gönderen Yukarıbeltarla, Ovacık köylülerinin yurt ihtiyaçlarını bildirdi. Işık, Başmakçı’nın il eğitiminde hatırı sayılır başarısı olduğunu, ilçenin ihtiyacını karşılayacak salona gereksinim duyulduğunu söyledi ve ekledi:

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı 15. birleşimi tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı

Sel Öğretmenlerin Gününü kutladı
Salih Sel, çok büyük fedakarlıklarla görev yapan öğretmenlerin, toplum bireylerinin yetişmesinde emeği geçen bütün öğretmenleri hayırla yad etti. Van depreminde de çok büyük öğretmen kayıp-ları yaşandığını belirten Salih Sel, deprem felaketinde ölen öğretmenlere Allah’tan rahmet kederli aileleri ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Sel, emekli olan öğretmenlere de sağlık ve mutluluk dileklerini iletti. İGM’de de emekli birkaç üye bulunduğunu söyleyen Sel, ailesindeki hanımların tamamının öğretmen olduğunu ifade etti. Başkanlık divanına verilen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi.
Uygarlığa götüren öğretmenlerdir
Başmakçı CHP’li üye emekli öğretmen Ali Işık, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Işık, meslek hayatında 41. yıla ulaştığını belirterek tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin bir bahar güneşi gibi olduğunu dile getiren Ali Işık; “Öğretmen bir topluma can verir. O toplumu ileri bir uygarlık seviyesine ulaştırmak ister. İnsanlık uygarlıkla öğretmenler sayesinde tanışmıştır. Karanlıklardan aydınlığa çıkaran öğretmendir. Öğretmendir eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Öğretmendir hayatın diğer adının da ‘insanca yaşamak olduğunu’ belirten.” dedi.
Salon ve yurda ihtiyaç var
Emekli öğretmen İGM üyesi Ali Işık, ebediyete intikal eden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Van depreminde hayatını kaybeden ve görevi başında şehit düşen tüm öğretmenleri saygı ve minnetle andı. Afyonkarahisar’ın en uzak ilçesi olan Başmakçı ve çevresinden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na halkın sevgi ve selamlarını ileten Işık şöyle konuştu: “Vatandaşlar; ‘Başmakçı’yı, Başmakçılıyı unutmasınlar. Bizleri de bu bütçe döneminde mahsun bırakmasınlar.’ dediler. Dağların arasında adı Çığrı olan bir köyümüz var. O köye öğrencilerini taşımalı gönderen Yukarıbeltarla, Ovacık köylüleri derler ki; ‘Kış günlerinde dağlar arasında ki kıvrımlı yollardan taşınmak zor korkuyoruz. Bize bir yurt yapsalar da çocuklarımız gönül rahatlığı içerisinde eğitimini yapsalar. Başmakçı ilçesi okullarının il genelinde hatırı sayılır bir başarısı vardır. Oldukça verimli çalışan öğretmen ve öğrencilerimizin halk için, kendini ispatlamak için eğlenceler tertip etmektedirler. Ama sergileyebilecekleri bir salonları bile yoktur. Bu çığlığı duyun. İl Özel İdaresi’nde bütçe yapan kişi ve kurumlar salonu olan bir yapıyı Başmakçılıya armağan edeceklerini umuyoruz.”
Tunçay da öğretmenleri kutladı
Şuhut İGM üyesi Ömer Tunçay, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, tüm öğretmenlerin sağlıklı ve başarılı şekilde nice yılları kutlamalarını temenni etti. Toplantı komisyon çalışmalarının yürütülmesi ve AK Partinin grup toplantısının gerçekleştirilmesi için sona erdi. Meclisin 16. birleşimi bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme