Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu bölge Kapadokya’dan çok daha güzel, FRİG VADİSİ’Nİ HERKES GÖRMELİ”

“Bu bölge Kapadokya’dan çok daha güzel,  FRİG VADİSİ’Nİ HERKES GÖRMELİ”

İhsaniye İlçesi’nin her bir toprağında ayrı bir güzellik olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek, “İhsaniye ilçemiz için hep birlikte seferber olmalıyız. Hiçbir mazeret üretmeden böylesi doğal güzelliğe sahip ilçemizin her bir sokağını canlandırmamız gerek. Bu bölge Kapadokya’dan çok daha güzel, Frig Vadisi’ni herkes görmeli” dedi

 

Vali Gökmen Çiçek, İhsaniye İlçesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu. Köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan Vali Gökmen Çiçek, hem muhtarları dinledi hem de beklentilerini dile getirdi. Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya ile İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban da eşlik etti.
“İHSANİYE İLÇESİ İÇİN HEP
BİRLİKTE SEFERBER OLMALIYIZ”
İhsaniye İlçesi’nin her bir toprağında ayrı bir güzellik var diyerek konuşmasına başlayan Vali Gökmen Çiçek, “İhsaniye ilçemizin her bir caddesinde ayrı bir tarih ve hikâye var. İhsaniye ilçemiz için hep birlikte seferber olmalıyız. Hiçbir mazeret üretmeden böylesi doğal güzelliğe sahip ilçemizin her bir sokağını canlandırmamız gerek. Biz İGM Başkanı ile beraber İhsaniye’ye torpil yapıyorsunuz eleştirileri ile karşılaşıyoruz. Bu bölgeye çok yatırım yapılıyor diyerek eleştiriliyoruz. Biz İhsaniye için zaman kaybediyoruz. Biran evvel elbirliğiyle hareket etmeli, ilçe genelinde birlik ve bütünlüğü sağlamalı ve bu ilçemizi turizme kazandırmalıyız. Bu bölge Kapadokya’dan çok daha güzel. İhsaniye’de birlik ve beraberliği, ilçe için ortak hareket etme düşüncesini benimsemeli ve İhsaniye’yi Frig Vadisini herkesin görmesini sağlamalıyız” dedi.
“BÖLGEYİ CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR”
İhsaniye kazanmalı paydasında buluşulması gerektiğine dikkat çeken Vali Çiçek, “Bölgeye gelen herkes bu coğrafyaya hayran kalıyor. Bu bölge için yeni hikâyeler, tanıtıcı yeni sloganlar üretmeli ve Frig Vadisini herkesin ilgi odağı yapmalıyız. Bu bölgeye hep proje yapılmış ama bir süre sonra o heyecan kalmamış, küskünlükler oluşmuş. Bunu yapmayalım. Bu bölgeyi canlandırmamız gerekiyor. Emre Gölü Frig Medeniyet Bahçesi projemiz hızla devam ediyor, Ayazini Karşılama Merkezi projemiz devam ediyor, balon uçuşları başlayacak bu bölgeye ziyaretçi sayısı artacak. Artık küçük sorunları bir kenara bırakıp İhsaniye kazansın paydasında buluşmalıyız. Muhtarından, belediye başkanına, kaymakamımıza hep birlikte bir sinerji yakalayıp, ilçemizi nasıl geliştirebiliriz, turizm alanında ne yapabiliriz buna kafa yormalıyız.” diye konuştu.
Vali Gökmen Çiçek konuşmasının ardından muhtarlara sırasıyla söz vererek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
İLÇENİN GENEL DURUMU
HAKKINDA BİLGİ ALDI
Ardından İhsaniye Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Kaymakam Semih Doğanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Pandemi süreci ve ilçede yürütülen çalışmalar konusunda istişarelerde bulunan Vali Çiçek daha sonra İhsaniye Belediye Başkanlığına geçti. Vali Çiçek ziyaretinde İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen’den ilçenin genel durumu, görev süresince yaptığı çalışmalar ve planladığı projelerine ilişkin bilgiler aldı.
SİYEZ BUĞDAYI İŞLEME
TESİSİNİ İNCELEDİ
“Frigya Siyez Buğdayı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında açılan Siyez Buğdayı İşlem Tesisinde de incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, buğday türlerinin atası olarak bilinen şifa kaynağı Siyez buğdayının kabuk soyma ve işlenmesi aşamaları hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.
HAŞHAŞTAN ELDE EDİLEN
ÜRÜNLERİ İNCELEDİ
Vali Gökmen Çiçek’in bir diğer ziyareti şehrin simgesi meşhur Haşhaş’ı kullanarak çeşitli gıda ürünleri üreten Gelincik Haşhaş ve Çikolata Ürünleri firmasına oldu. Tesiste incelemelerde bulunan Vali Çiçek, haşhaşın ezme, krema ve çikolataya dönüşme aşamaları hakkında bilgiler aldı.
JANDARMA’YI DENETLEDİ
Gazlıgöl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Çiçek, görevli personelden güvenlik ve asayiş konularında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, personele görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.
GAZLIGÖL BELDESİ’NDE
İNCELEMELERDE BULUNDU
Belde ziyaretleri de yapan Vali Gökmen Çiçek bu kapsamda Gazlıgöl Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti. Vali Çiçek, Belediye Başkanı Kırkpınar’dan beldenin genel yapısı, termal tesisler, tesislerde pandemiye yönelik alınan tedbirler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Daha sonra belediyenin işlettiği İçme Hamamı’nı inceledi.
TERMAL TESİSLERİ İNCELEDİ
Termal denilince akla ilk gelen yerlerden olan Gazlıgöl Beldesi ziyaretinde termal tesislerde incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, bu kapsamda Özgül Termal’i ziyaret ederek, pandemsi süreci, Covid-19’a karşı alınan önlemler, ziyaretçi sayısı ve termal turizm alanında beklentilere ilişkin görüş aldı.
YAYLABAĞI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Son olarak Yaylabağı Belde Belediye Başkanı Niyazi Akgedik’i makamında ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Başkan Akgedik’ten beldede yürütülen çalışmalar, ekonomik ve sosyal yönden genel yapısı ve termal turizm potansiyeli konusunda bilgiler aldı.
>> Kocatepe Haber Merkezi